*

AGF

Kvaliteten, det var den, AGF manglede

Direktør, sportschef og træner var enige: FC Midtjylland spillede på et niveau over AGF og vandt fortjent 3-0.

AGF's træner Glen Riddersholm. Foto: Mikkel Berg Pedersen
AGF

Mandag aften var Jacob Nielsen ikke rystet. Som han var, da AGF senest spillede på egen bane og tabte 1-4 til Randers FC. Et nederlag på 0-3 til FC Midtjylland ærgrede ham, men rystet, nej.

Karakterbog

AGF’s spillere bedømt i kampen mod FCM:

Aleksandar Jovanovic: 4

Kunne ikke stille noget op ved FCM’s tre mål og var heldig med, at stolperne tog fra i et par andre tilfælde. En vanskelig kamp for målmanden.

Dino Mikanovic: 3

Svingede en del fra det elegante til for mange fejl. Kunne slet ikke hamle op med lange Alexander Sørloth i luftspillet.

Pierre Kanstrup: 3

Slap markeringen af Paul Onuachu ved FCM’s første mål og havde i det hele taget problemer med at bremse nigerianeren, der er en af liganes bedste angribere. Kanstrups lange pasninger var tit for upræcise pasninger.

Jesper Juelsgård: 4

Okay indsats af forsvarsspilleren, som havde rigeligt at se til med at blokere. Fik ikke så ofte mulighed for at føre bolden frem, da FCM ofte tvang Kanstrup til den manøvre.

Frederik Møller: 3

Et blødt punkt i defensiven. Havde sit hyr med Rilwan Hassan og også Rasmus Nissen, når han kom susende. Det kostede i offensiven, hvor han var næsten usynlig.

Martin Spelmann: 4

Glimrende første halvleg med masser af fine løb i dybden og et godt samarbejde med Mikanovic. Faldt med holdet efter pausen.

Adama Guira: 2

Skuffende kamp. Tempoet så ud til at være for højt for burkineren, der mistede alt for mange bolde og ikke kunne finde medspillerne med præcise afleveringer over kort afstand.

Mustafa Amini: 5

Dagens bedste AGF’er med initiativ og masser af energi. Der var også fejl fra hans side, men generelt virkede Mustafa Amini som en af de få, der kunne og turde lave noget, også på egen hånd.

Jakob Ankersen: 2

Konturløs indsats af kantspilleren, som havde besvær med et stort defensivt arbejde, og det trækker efterhånden op til, at Junker eller en anden får chancen på fløjen.

Morten ”Duncan” Rasmussen: 4

En kamp på det jævne af anføreren, der ikke var i stand til at gøre en forskel. Forsøgte at sætte medspillerne op, men havde hårde arbejdsbetingelser over for et stærkt forsvar, som kunne matche ham fysisk og i luften. Men han gjorde dog et hæderligt forsøg.

Tobias Sana: 2

En af holdets få boldspillere, som blot får alt for lidt ud af sine kreative evner i rollen som hængende angriber.

Kasper Junker: UB

Mustapha Bundu: UB

»Det er naturligt nok, at jeg ser sammenbidt ud, når vi har tabt 0-3 og er blevet spillet ud af brættet. Vi tabte til et rigtig godt hold. Nej, jeg er ikke rystet, for det var næsten fra start til slut, at de var bedre end os i alle facetter,« sagde AGF-direktøren, som derefter henviste til sportschef og træner, når det gjaldt udtalelser om det sportslige.

»Det sportlige skal sportschefen udtale sig om. Jeg gider ikke stå at tude, hver gang vi har tabt en fodboldkamp. Så tal med sportschefen eller træneren,« sagde Jacob Nielsen.

Men helt lade være kunne han ikke:

»Jeg er ikke rystet ligesom sidst, da vi tabte til Randers FC, for da mødte vi et hold, der scorede flere mål i en kamp mod os, end de havde gjort i de øvrige ni kampe. Så kan man godt tillade sig at være rystet. Dette her kan man ikke være rystet over. Vi mødte et stærkt hold. FC Midtjylland var gode,« sagde Jacob Nielsen.

Sportschef Peter Christiansen kunne sætte lidt flere ord på nederlaget, ord, der kredsede om kvalitet, eller mangel på samme hos AGF’erne i forhold til FC Midtjylland.

»Vi mødte et hold, der har større kvalitet end os i alle spillets facetter. Det var tydeligt for alle. Det er små fejltagelser fra os, der bliver straffet stenhårdt. Men det er også en kvalitet i fodbold at kunne gøre det. Jeg synes ikke, at deres pres var så tungt, som det ellers kan være. Første fejl fra Pierre Kanstrup blev straffet hårdt, det var flot headet ind, faktisk international klasse af Paul Onuachu. Ved mål nummer to løb Adama Guira for voldsomt ud mod ham, og målet til 0-3 var en tilfældighed. Kvalitet er også at udnytte fejl og blottelser, og det gjorde FC Midtjylland,« sagde Peter Christiansen.

Han ville ikke helt sige, om AGF’s indsats mod FC Midtjylland var bedre end mod Randers FC.

»Jeg ved ikke, om det var en bedre indsats end mod Randers. Jeg synes, vi havde mere modstandskraft mod FC Midtjylland end mod Randers FC. Det var tæt på ynkeligt mod Randers FC. I sidste ende handler det om kvalitet. Nogle af de angreb, de rullede igennem, var af høj kvalitet. De har målt sig internationalt, og det er synligt på deres spil. Jakob Poulsen kontra vores centrale midtbane er et tydeligt billede på niveauforskellen. Han styrede jo kampen, skruede op og ned. Det magtede vi ikke,« kom det fra sportschefen.

Spørgsmålet er, hvad AGF skal gøre for at nå op på samme plan som FC Midtjylland.

»Det var et helt fair resultat, og spillerne kan jo bare kigge kampen igennem igen, og så kan de se, at der er forskel. Det skal de lære af. Så må de træne med højere intensitet og med større kvalitet, og de må træne ekstra for at nå op på det niveau. Det er egentlig det råd, jeg kan give dem. Nogle gange går det op for en, at når man har mødt nogen, der er bedre, så er det noget at stræbe efter. Og det er der absolut her,« sagde Peter Christiansen.

AGF-træner Glen Riddersholm anerkendte også, at FC Midtjylland var bedst.

FC Midtjylland sneg sig op på andenpladsen

»Vi havde et par gode afslutninger i første halvleg. Hvis vi havde kendt vores besøgstid, havde det generet overskud og energi.  Vi fik ikke en god start på anden halvleg. Vi havde nogle omstillinger, men vi manglede kvalitet i afleveringerne,« sagde Glen Riddersholm.

Han måtte erkende, at der var et stykke vej til et brugbart resultat for AGF.

»De lagde et tungt pres på os. Når vi møder så meget kvalitet, har vi ikke brug for at få et tvivlsomt straffespark imod os. Det punkterede kampen. Alligevel formåede vi at skabe lidt, og Kasper Junker havde tre fine afslutninger. Det var vores mulighed for at bringe lidt spænding ind i kampen, så vi kunne have sat en slutspurt ind. Men samlet set en helt fortjent Midtjylland-sejr.«

AGF-trænerens indtryk var, at indsatsen var bedre end mod Randers FC.

»Den måde, som holdet arbejdede på og den måde, vi prøvede at holde et stærkt kollektivt udtryk, kan jeg ikke sætte en finger på. Selv om det er drønhamrende irriterende at tabe, så synes jeg som træner, at der er forskel på at tabe som mod Randers FC og til en modstander som Midtjylland. I hele kampen gjorde holdet alt, hvad det kunne,« understregede Glen Riddersholm.

AGF’s næste kamp er på fredag på udebane mod Helsingør.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her