AGF

AGF brændte kæmpechance i nulløsning mod OB

Der var langt imellem højdepunkterne, da AGF og OB spillede 0-0 i Aarhus.

AGFs Adama Guira og OBs Joao Pereira i duel. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Hvis superligakampen imellem AGF og OB havde været en koncert på Skanderborg-festivalen ville den ikke have fået mange stjerner. Der var langt imellem de store øjeblikke, og der blev ikke klappet i takt af de 6.519 tilskuere.

Det er ikke en af den slags kampe, der bliver hentet frem igen og igen på Youtube.

AGF blev formentlig snydt for et straffespark, da OB’s Joao Pereira berørte bolden med armen i eget felt. Til gengæld var hjemmeholdet AGF heldig, da OB’s Izunna Uzochukw sendte bolden på stolpen med en behersket inderside, som AGF’s keeper Aleksandar Jovanovic ikke var i nærheden af.

Det var, sammen med en gigantisk brændt AGF-chance, højdepunkterne i kampen, som endte 0-0.

Men AGF fik lukket ned for defensiven, og det var en hel anden fysisk indsats end for en uge siden i Haderslev, da AGF blev banket 0-3.

Defensivt er AGF tilbage på sporet. 

I modsætning til antihverdagen i Skanderborg var der system og struktur over begivenhederne på græsset i Aarhus.

AGF havde fokus på at lukke med for defensiven efter sidste uges 0-3-nederlag, mens OB leverede en sløv omgang skævt pasningsspil, og så endte det i en tynd superligasuppe. Der var for mange skæverter.

Men det var vigtigt for AGF at komme på tavlen med et point, selvom det ikke får holdet væk fra den nederste region i Superligaen.

6.519 tilskuere så opgøret, der i det meste af tiden foregik i et rigtigt søndagstempo. Der blev travet mange meter, mens bolden blev puffet videre til sidemanden.

Efter ydmygelsen i Haderslev for en uge siden, da AGF blev udmanøvreret fysisk var der op til kampen blevet talt om, at nu skulle AGF-spillerne komme ud med ild i øjnene og tackle i nærkampene med OB-spillerne.

Til at løse den opgave var Daniel A. Pedersen sendt ind på den centrale midtbane. Han har suppleret sine mange timer på fodboldbanerne med en del boksetræning. Han holdt sig dog indenfor fodboldloven i sine aktioner på den centrale midtbane.

Dino Mikanovic var tilbage som højre back efter en spilledags karantæne, og han var manden bag AGF’s første chance. Han lavede en stopfinte i højre siden og slog et skarpt indlæg imod bagerste stolpe, som Jakob Ankersen var lige ved at nå frem til. Ankersen havde en dårlig dag imod Sønderjyske, men havde alligevel beholdt sin plads i startopstillingen, og han satte et meget bedre aftryk. Han var dog rykket over på venstrekanten, mens Adama Guira tog sig af højrekanten. Ankersen gav sig mere fysisk denne gang , og det kostede   

Backen Mikanovic var farligste og bedste mand for AGF med flere gode gennembrud, og et langskud, som strøg rundt om OB’s mål.

Tempo var ellers generelt en manglevare i kampens indledning. Begge mandskaber sørgede for hele tiden at have mange folk bag bolden, så det var småt med åbne afslutninger. Det var en fodboldkamp på det jævne, lige indtil Jakob Ankersen fandt noget plads foran det centrale OB-forsvar, men trykkede igennem, og OB-keeperen Sten Grytebust gav en retur til Tobias Sana, der havde masser af tid til at sparke bolden i mål, men Grytebust nåede ned og fik lapperne på. Ingen tvivl om, at der skulle have været mål. Flere minutter efter gik Sana rundt og tog sig til hovedet over den afbrænder.

Mon ikke Morten Duncan Rasmussen havde sparket den i mål?

Men han sad på tribunen og analyserede opgøret sammen med assistenttræneren Allan K. Jepsen. AGF var uden sine to førsteangribere, Morten Duncan Rasmussen og Kasper Junker, der begge var ukampdygtige med skader. I stedet havde træner Glen Riddersholm smidt kantspilleren Tobias Sana op ved siden af Martin Spelmann.

Det betød, at AGF ikke havde en høj mand at sparke bolde efter. I stedet forsøgte AGF at kombinere sig igennem OB-defensiven eller slå til på kontraangreb.

OB’s første, og eneste farlige afslutning før pausen kom efter 25 minutter, da AGF-forsvaret blev sprættet op af en bold i dybden som blev vekslet til et indlæg som Anders K. Jacobsen helflugtede lige over mål. Det gik stærkt, men ellers havde OB ikke meget at byde på, og træner Kent Nielsen var tydeligt utilfreds med sit mandskabs præstation.

Han råbte op, tog sig til hovedet og pegede med armen på de steder på banen, hvor der ikke blev leveret nok.

I sidste minut før pausen fik AGF en god kontramulighed. Spelmann fik skubbet bolden videre til Mustafa Amini, der kom sprintende og fik trykket af.

AGF var bedst før pausen.

Det blev ændret i de sidste 45 minutter hvor OB kom længere frem og bedre med, men uden at blive vildt farlige på nær stolpeskuddet.

AGF-keeperen Aleksandar Jovanovic var også tæt på at begå straffespark, mens hans frispark blev begået lige på den rigtige side af stregen. 

I en time dansede Herning for Jess Thorup

Internt var der drama på AGF-mandskabet, da den serbiske keeper Aleksandar Jovanovic skældte dem kroatiske forsvarsspiller Dino Mikanovic ud for at give et hjørnespark væk i en upresset situation.

Mikanovic, der blev vist ud imod Silkeborg for to uger siden reagerede ved at placere to hænder i brystet på sin egen keeper. Det var voldsomt Balkan-temperament, der rent faktisk blev påtalt af dommeren Mads-Kristoffer Kristoffersen, selvom det var et internt skænderi.

For 10 år siden var Morten ”Duncan” Rasmussen involveret i et internt Brøndy-skubberi på Aalborg Stadion med holdkammeraten Peter Madsen. Denne gang udviklede det sig ikke yderligere, men det så mærkeligt ud. Mikanovic er en temperamentsfuld ung mand, der har svært ved at bevare overblikket. AGF havde ikke så mange farlige afslutninger efter pausen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her