*

AGF

AGF’er: »Det er kun godt, at der ikke er længe til næste sæson«

AGF’s islandske midtbanespiller Björn Daniel Sverrisson glæder sig allerede til en ny udgave af Superligaen. Trods et stressende forår.

Islændingen Björn Daniel Sverrisson, her mod Silkeborg, har i forårets afgørende kampe været en af de mest stabile AGF’ere. Foto: Casper Dalhoff/Polfoto

Dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen trak luft ind, blæste i fløjten og signalerede, at kampen var ovre. I samme sekund løb Björn Daniel Sverrisson hen over plænen, spjættede med arme og ben, totalt euforisk, hen mod de mest højrøstede AGF-fans.

Søndag, først på aftenen i Aarhus, en normalt lavmælt islænding skreg sin glæde ud, da AGF havde reddet sig endnu en sæson i Superligaen.

»Jeg var ekstremt glad. Det var en stor lettelse. Det var skønt at sikre pladsen i Superligaen. Foråret har været stressende. Især da vi tabte 1-3 til Silkeborg på hjemmebane. Da tvivlede man på os. Vi tabte så til AaB, men fik siden vist, at vi har et virkelig godt hold. Vi har holdt nullet flere gange, det kunne vi ikke tidligere på sæsonen,« siger Björn Daniel Sverrisson efter sin første sæson i AGF.

To vigtige træffere

Efter skiftet fra Viking Stavanger skulle islændingen finde ud af at agere i et AGF-miljø, hvor der kræves høj tænding konstant. Mod slutningen af foråret tilkæmpede han sig for alvor en hovedrolle, blandt andet scorede han til 1-0 mod Viborg i puljespillet, ligesom han også scorede, da AGF slog Esbjerg 3-1.

Superligaen: Næste sæson

2017

  • 14.-16. juli: Første runde i grundspillet.
  • 8.-11. december: Sidst runde inden vinterpausen.

2018

  • 9.-11. februar: Første runde efter vinterferien.
  • 16.-18. marts: Sidste runde i grundspillet.
  • 2. april til 4. juni: Diverse slutspil.

»Vi viste stor karakter efter AaB-nederlaget. Vi har ikke tabt siden og er nu klar til Superligaen. Jeg tror, at efter Silkeborg-kampen, som var elendig, havde vi intet at tabe. Og alle nød at spille, og vores spil blev meget bedre. Det var som om, at alle begyndte at nyde at spille. Vi skulle vinde alle kampe, og det spillede en stor rolle,« forklarer han.

Kampene om overlevelse i Superligaen har i hans øjne haft stor betydning.

»Det er tider som disse, man enten knækker som hold eller står sammen. Vi kunne have spillet elendigt resten af sæsonen, have haft ondt af os selv, fordi tingene ikke faldt ud til vores fordel. Med henblik på næste sæson har vi vist, at vi har karakter. Havde vi tabt til Viborg, ville det have været et antiklimaks og en unødvendigt stressende situation,« siger han.

Masser af mål i Norge

I norske Viking scorede han 17 mål i 97 kampe, og han blev hentet til AGF for blandt andet sine evner som målscorer fra midtbanen. Det nåede han at få vist med fire mål i sæsonen.

»Naturligvis tager vi dette forløb med os videre. Det er længe siden, AGF har spillet syv i træk uden nederlag. Det er kun godt, at der ikke er så lang tid til næste sæson. Når vi kommer tilbage fra ferien, så fortsætter vi forhåbentlig denne stime. Vi vil ikke i nedrykningsspil næste sæson,« understreger han.

Nye spillere i truppen

Efter ferien er det et på flere positioner nytudseende AGF-hold, som skal tage hul på en ny sæson, men trods en afslutning med fine resultater er AGF-træner Glen Riddersholm forholdsvis afdæmpet.

»Det er et langt sejt træk, vi er ude i. Vi er ikke historisk AGF-fanatiske, som folk ofte vil tillægge os. Vi er ydmyge og glade for det, vi har præsteret i slutfasen. Men vi ved også, at der er mange skridt at gå endnu,« siger Glen Riddersholm, som samler sin trup igen den 21. juni efter små tre ugers ferie.

Det næste skridt

Så handler det om at tage AGF det næste skridt op.

»Mange af de fans, der har bakket op, kan se, at vi er rykket sammen som hold. Kan vi fortsætte den stil og lave de rette justeringer, så har vi mulighed for at tage det næste skridt. Men det næste skridt er svært at definere, for vi ser en Superliga, der er uhyggelig tæt. Vi kan slå fire-fem af dem i top seks, men vi kan også tabe til dem, der ligger i feltet under. Det er et udtryk for, at jævnbyrdigheden i dansk fodbold er helt enorm. Man kan kun regne med, at FC København, FC Midtjylland og Brøndby vil spille med helt fremme i næste sæson,« siger træneren.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
AGF
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her