AGF

Ni spillere kan være fortid i AGF

Analyse: For tredje sommer i træk kommer AGF til at skifte stort ud i staben af spillere.

AGF-træner Glen Riddersholm omfavner Alexander Juel Andersen, en af de spillere, der kan være fortid i AGF. Foto: Gregers Tycho

I de seneste to sommertransfervinduer har AGF skiftet voldsomt ud i truppen, nærmest hele holdet. Det samme kommer til at ske i de kommende måneder. Ni spillere i den trup, der sikrede klubben endnu en sæson i Superligaen, har kontraktudløb. Og alle ni kan være fortid i AGF, når juni måned rinder ud.

AGF’s spillerstab

Væk eller på vej væk

Stephan Petersen
Forlader AGF for at spille i Silkeborg efter sommerferien.

Danny Olsen
Får ikke sin kontrakt forlænget og leder lige nu efter en ny klub, måske i udlandet. Ellers står Viborg, Sønderjyske og Silkeborg nok klar.

Elmar Bjarnason
Har løftet sit spil gevaldigt sidst på foråret, men hans aftale løber ud, og han er på vej til en udenlandsk klub.

Thomas Juel-Nielsen
Hans korte aftale udløber nu, men om hans fremtid er i AGF, afhænger af, om AGF sikrer sig en bedre spiller – eller er tilfreds med at råde over forsvarsspillere som Mikkel Rask, Niklas Backman og Jesper Juelsgård.

Alexander Juel Andersen
Har ikke kunnet blive enig med AGF om en kontraktforlængelse, og det kan betyde, at han skal finde sig en ny klub. Også selv om parterne i vinter regnede med at fortsætte samarbejdet. Siden har han haft en del skadespauser, og det kan have kostet.

Dzhamaldin Khodzhaniiazov
Russeren har været en nødløsning i forsvaret, og AGF vil gøre meget for at afhænde ham nu, selv om hans kontrakt løber endnu en sæson.

Oskar Buur
Den unge back har ikke været i nærheden af spilletid og får næppe sin kontrakt forlænget.

Emil Christensen
Forsvarsspilleren har som Buur ikke fået spilletid, og han er også på vej til nye udfordringer.

Chis Ikonomidis
Lejet i Lazio, men har ikke slået til i AGF og returnerer sikkert til Italien.

De to spillere, som muligvis får tilbudt en aftale, er Alexander Juel Andersen og Thomas Juel-Nielsen, begge er forsvarsspillere med speciale i at spille på midten, og på den position råder AGF allerede over Niklas Backman, Mikkel Rask og Jesper Juelsgård. Det øger ikke chancerne for de to med udløb.

Hvis AGF skiller sig af med alle ni spillere, er truppen blevet barberet ned til 18 mand, heraf er tre målmænd. Fire i den nuværende stab er udviklingsspillere i skikkelse af Nimo Gribenco, Benjamin Hvidt, Michael Zacho og Mustapha Bundu.

Lang vej for Bundu

Sidstnævnte er den af de fire, der har fået mest spilletid i foråret, han spillede en glimrende kamp, da AGF vandt 4-2 i Viborg i nedrykningspuljen, men hans indsats mod samme hold søndag aften viser tydeligt, hvor langt han stadig har at gå i sin karriere.

Mustapha Bundu blev skiftet ind efter kort tid, da Kasper Junker blev skadet, men han havde ikke ret mange brugbare aktioner med og uden bold og måtte se sig byttet ud et kvarter før tid, da føringen på 1-0 skulle forsvares hjem.

Hverken Nimo Gribenco eller Michael Zacho har været i spil i foråret, hvor den nykårede U17-DM-vinder Benjamin Hvidt fik debut i en pokalkamp i Parken mod FC København, ligesom han har været reserve, når skader har gjort indhug i staben.

Trækker man den ungdommelige kvartet fra, vil AGF-staben bestå af 11 markspillere. Efter ferien er yderligere to U17-vindere blevet indlemmet i Superliga-truppen, midterforsvareren Sebastian Hausner og venstre backen Daniel Thøgersen, og så er der seks spillere i kategorien udviklingsspillere. Altså spillere, der måske en af gangen kan komme ind i slutminutterne af en kamp, som er afgjort.

Bredden barberes ned

Så naturligvis skal AGF’s sportschef, Peter Christiansen, ud og finde forstærkninger til AGF i de kommende uger, en stor flok rent faktisk, hvoraf de fleste skal befinde sig i kategorien etablerede spillere med et højt niveau. Som den nuværende anfører, Morten ”Duncan” Rasmussen.

I foråret er det truppens bredde, som har været med til at sikre fortsat liga-status, men den bredde kan blive barberet ned i den kommende sæson. Medmindre AGF går ud og lokaliserer syv til ni spillere af en vis kaliber. Meldingen fra klubben er, at de nye spillere skal være topspillere, og det lægger et tungt pres på sportschef Peter Christiansens evner til at finde folk, som foretrækker AGF frem for klubber, som er niveauet over, i Superligaen.

AaB har pengene

Emnerne skal tilmed være transferfri, da AGF ikke råder over adskillige millioner til at købe spillere fri for, som eksempelvis AaB gør efter salget af Christian Bassogog og Joakim Mæhle. Allerede der er der en kolossal stor udfordring for AGF på det jyske marked. Så AGF går en hektisk sommer i møde. Sidste sommers transfervindue var ikke imponerende, og det kostede sportsligt for AGF, at truppen først var komplet med udgangen af august, altså et godt stykke hen i turneringen. Det kan også blive tilfældet denne gang, medmindre AGF virkelig smider store beløb efter nye spillere og hurtigt får lukket nogle handler.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her