AGF

AGF-træner: Vi har vist stærk kollektiv moral

AGF spiller også i Superligaen i næste sæson efter syv kampe uden nederlag.

Med 1-0 over Viborg sørgede AGF for et forny abonnementet på Superligaen uden at skulle ud i to opgør mod 1. divisions nummer tre, Helsingør. Den fornøjelse tilfalder i stedet Viborg.

»Vi kunne vel have scoret på et par af de andre store chancer, vi fik. Men det er to hold, der leverer tætte opgør. Igen må vi rose spillerne for at kunne ændre sig hurtigt. Jesper Juelsgård gik i stykker under opvarmningen, så røg Kasper Junker tidligt i opgøret. Det er stærk kollektiv moral, der gør, at vi kan levere så helstøbt en indsats under så stort et pres. Med en fantastisk hjemmebane og ikke mindst de fans, der bakkede massivt op,« siger AGF-træner Glen Riddersholm, hvis hold ikke har tabt i de seneste syv kampe.

»Vi vil så gerne betale for den enorme opbakning, vi har mødt. Fansene har fortalt mig, at afstanden mellem spillerne og fansene er kort, og den er god. Det er noget af det, vi skal se som en styrke. Vi har passionerede fans, der bakker os op ude og hjemme. De vil se os levere helstøbte kampe og at vi bløder for logoet. Det har spillerne lært, og det skal vi tage med os. Men lige nu skal spillerne have kredit, og de skal nyde, at de har leveret under pres. Det kan være vanskeligt. Men vi har håndteret det flot,« siger Glen Riddersholm.

Martin Spelmann var igen en af de mere iøjnefaldende spillere på AGF’s hold, og han var lettet efter 1-0-sejren.

»Det er fantastisk at have afgjort tingene. Jeg synes godt nok, der har været meget stress og mange hårde kampe. Det har været knald eller fald de seneste mange runder. Nu er det overstået. Det er dejligt. Men også lidt ærgerligt, når man ser på vores præstationer i de sidste kampe. Vi har ikke tabt i de seneste syv. Det havde ingen troet, da vi gik på juleferie,« siger Martin Spelmann.

I nedrykningspuljen mødte AGF Viborg to gange og vandt 1-0 og 4-2 og senest spillede Agf 2-2 i Viborg i den første knald-eller-fald kamp.

»Vi har spillet mod Viborg seks gange i denne sæson, vi har vundet fire og spillet to uafgjort. Vi har fint fat i Viborg. I sådan en kamp vil der være chancer i begge ender. Nu hørte jeg, at Viborg mente, at de havde mange chancer. Vi havde tre inden for de første seks minutter. Jeg havde en, hvor jeg prøvede at sigte efter en tilskuer i stedet for bare at spille ”Duncan” fri. Havde vi scoret da, havde vi vel vundet 4-0,« siger midtbanespilleren.

Han mener ikke, at et mere frigjort AGF-hold skyldes, at presset på et tidspunkt blev løftet af holdet, da man var langt efter en friplads.

»Jeg tror ikke, det handler om presset blev løftet af os. Det drejer sig om, at vi stort set har kunnet stille samme hold på det seneste. Når man spiller sammen ugen efter uge, så bygger man relationer op. Vi fik Thomas Juel-Nielsen kastet ind, Jens Stage blev venstre back, selv om han er højrebenet. I dag måtte vi rokere under opvarmningen. Men nu har vi spillet en del kampe uden rokeringer. Vi har et stærkt hold,« siger Martin Spelmann.

»Dette her skal vi bygge videre på. Nu skal vi lige have luft. Så sker der nok en masse ting. Der er flere der har kontraktudløb, vi skal også have nyt ind. Vi begynder forfra. Men det er en god oplevelse at have med i bagagen.«

Følg
Jyllands-Posten
AGF lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her