*

AGF

Hvem mon snupper den ledige plads i AGF’s trængte forsvar?

Fire skadede midterforsvarer og en back i karantæne; alligevel er AGF ikke voldsomt bekymrede inden afgørende dyst mod OB i Superligaen.

Björn Daniel Sverrisson - her i kamp mod Silkeborg - kan blive stand-in i AGF’s forsvar mod OB i dag. Foto: Casper Dalhoff

Sådan ser det ud for AGF inden kampen mod OB: Holdets højre back, Dino Mikanovic, kan spille, venstre back Jesper Juelsgård er i karantæne. Daniel A. Pedersen fortsætter formentlig som midterforsvarer, Jens Stage, normalt også midtbanespiller, får givetvis tjansen som venstre back, som han passede i pokalsejren i Horsens. Så mangler der en makker til Daniel A. Pedersen.

Kampens betydning er enorm. ,
Björn Daniel Sverrisson, AGF’er inden opgøret mod OB

Niklas Backman, svensk granit: Skadet, lange udsigter til kamp, Mikkel Rask, hentet i Viborg før sæsonen? Tja, han har endnu ikke spillet en officiel kamp for AGF og bliver næppe smidt ind fra start i så afgørende en dyst.

Jamen, så ham russeren? Næ, Dzhamaldin Khodzhaniiazov er også ukampdygtig og har ikke været på græs siden seneste ligakamp i Randers.

Så hvilke muligheder har AGF-træner Glen Riddersholm egentlig, når han skal sammenstykke et forsvar?

Hvad med Sebastian Hausner, U17-spiller, som deltog på seniorholdets træningslejr, tilmed spillede en kamp og som dirigerede som en en rutineret forsvarsstyrmand?

Glen Riddersholm ryster på hovedet.

»Jeg kan finde på at tage ham med på bænken. En ung spiller på 16 år skal ikke ind at bære AGF’s historie og fremtid på sine skuldre. For så kommer det til at handle mere om talentafvikling end talentudvikling.«

Så er den lukket.

Glen Riddersholm vil naturligvis ikke pege på, hvem der kommer til at spille ved siden af Daniel A. Pedersen, for det vil være en foræring til OB-træner Kent Nielsen i hans forberedelser til kampen.

Glen Riddersholm, cheftræner AGF. Arkivfoto

Et blik ned over emnerne som midterforsvarer giver ikke et oplagt valg. Men en mulighed kunne blive islændingen Björn Daniel Sverrisson, der kan opveje sin manglende duelstyrke med ro på bolden og en stor grad af forudseenhed.

»Jeg har aldrig indledt en kamp som midterforsvarer, og det er ikke noget, vi har talt om. Men hvis jeg skal gøre det, så gør jeg det. Vi har haft mange forskellige defensive konstellationer, siden jeg kom til klubben. Det er selvfølgelig lidt bekymrende, at så mange er ude. Men vi har prøvet lidt forskelligt for at finde en løsning,« siger islændingen, der normalt spiller som holdets defensive fejekost lige foran bagkæden.

En rolig træner

AGF-træner Glen Riddersholm er ikke urolig.

Kampen

AGF-OB

AGF’s forventede opstilling (4-1-4-1): Aleksandar Jovanovic - Dino Mikanovic, Daniel A. Pedersen, Björn Daniel Sverrisson, Jens Stage - Elmar Bjarnason - Danny Olsen, Martin Spelmann, Mustafa Amini, Kasper Junker - Morten Rasmussen.

På bænken: Stephan Petersen, Mustapha Bundu, Sebastian Hausner, Michael Zacho, Nimo Gribenco, Oskar Buur, Daniel Thøgersen, Benjamin Hvidt.

Skader og karantæner: Niklas Backman, Mikkel Rask, Alexander Juel Andersen, Dzhamaldin Khodzhaniiazov og Christopher Ikonomidis er alle skadede. Jesper Juelsgård er i karantæne.

»Vi skal nok finde en løsning. Jeg forstår godt, hvis mange er bekymrede på vores vegne, det er vi da også selv, men vi kan ikke gøre så meget ved det. Vi prøver at satse på et stærkt fællesskab. I de to seneste kampe har vi kunnet afgøre kampene til vores fordel i slutfasen, enten med uafgjort eller med en sejr,« siger han.

Betingelserne er klare for AGF: Et point eller tre vil formentlig give AGF en pulje, hvor en andenplads er inden for rækkevidde. Et nederlag kan betyde, at AGF får et sted mellem fem og otte point op til en andenplads. Det er meget at hente i seks kampe.

»Vi kan bruge to af tre mulige resultater. Point mod OB vil give os mulighed for at kunne blive eventuelt to eller et i den pulje, vi ender i. Det er et mål i puljen. Skulle vi tabe til OB, så havner vi i en situation, der er vanskelig, og hvor man vil gøre alt i puljekampene for at lukke hullet, men hvor det mest realistiske er, at man skal spille om at undgå nedrykning,« siger Glen Riddersholm.

Det er ikke kun AGF, som er under tryk i søndagens sidste runde i grundspillet. OB er – trods et fint forår indtil videre – også tvunget ud i at skulle have point.

»OB har det største pres på sine skuldre. De kan kun bruge en sejr. Det kan godt blive en taktisk kamp, men vi er nødt til at gå ind til kampen med det, som vi ved, vi kan. Vi kan ikke forære OB initiativet, som Sønderjyske gjorde. Vi er nødt til at angribe kampen ud fra vores egne styrker,« forklarer Glen Riddersholm.

På plussiden – og som modvægt til en naturligt svagere defensiv på grund af stort frafald – er, at ikke kun Morten ”Duncan” Rasmussen kan lave mål for AGF. Mod AC Horsens beviste Kasper Junker fra sin position på venstrekanten, at han er særdeles målfarlig, da han lavede hattrick.

Og netop 3-1-gevinsten i pokalkampen i Horsens, som er forårets første sejr for AGF, betyder alverden inden den sidste kamp i grundspillet.

»Kampens betydning er enorm. I de seneste to kampe har vi vist god karakter ved at komme tilbage og få point. Sejren i Horsens giver os et rygstød. Jeg ved godt, at kampen også er vigtig for OB, men jeg er fortrøstningsfuld. OB er et af de hold, der spiller bedst i ligaen lige nu, men vi skal bygge videre på det, vi leverede mod Horsens,« siger Björn Daniel Sverrisson.

Tvivlsom topscorer

Mens AGF har måttet skifte hyppigt ud på grund af skader, har OB i foråret stillet med stort set samme formation fra kamp til kamp.

Eneste tvivlsomme deltager for fynboerne skulle være færingen Jóan Símun Edmundsson, holdets topscorer med syv mål.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her