*

AGF

Det handler om at terpe, terpe, terpe

Superliga: Manglende præcision foran mål og en svag første halvleg kom til at koste udbytte mod Esbjerg i en kamp, som AGF burde have fået point i.

Elmar Bjarnason høvlede et frispark langt ud over mållinjen i første halvleg, men ellers kunne AGF’eren godt være sin indsats bekendt. Som sædvanlig dækkede han det meste af banen med sit store løbearbejde. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Ial stilfærdighed kunne Glen Riddersholm fredag aften i Esbjerg indkassere sit første nederlag som AGF-træner. I den by, han indledte sit arbejdsliv i som reservedelsmand hos Toyota.

Med et glimt i øjet kunne man sige, at AGF-trænerens retorik i visse passager minder om en brugtvognsforhandlers måde at sælge en vare på. Glen Riddersholm kan sælge produktet, også selv om det har lidt buler og ikke er totalt velkørende.

AGF’s udgave af en veteranbil er først ved at blive kørt på værksted for at få den helt store restaurering. Der er fortsat lidt mislyde i motorrummet, hvilket var ret tydeligt i udekampen mod Esbjerg.

Lidt tilfældigt mål

Hjemmeholdet vandt 2-1, på bundlinjen kan det konstateres, at vestjyderne havde to – måske tre – forsøg inden for målrammen. To af dem gav mål, det ene en afslutning fra Ronnie Schwartz, der blev tacklet over til bageste stolpe, hvor Esbjergs højre back var listet med frem og kunne inderside bolden i mål.

Jeg er afklaret og rolig med den retning, vi skal i.,
Glen Riddersholm AGF-træner

Scoringen til 2-0, som blev afgørende? Den faldt, efter at AGF var kommet blæsende ud til anden halvleg med Kim Aabech ved rattet, et par gigantiske chancer havde aarhusianerne spillet sig frem til, men så huggede Magnus Lekven til fra distancen, og nordmandens fantastiske spark strøg i mål.

Debutanten Emil Nielsen klaskede sit hold tilbage i kampen, AGF fortsatte med at nå frem til store muligheder, men uskarpheden var enorm. Det var udgangspunktet for Glen Riddersholms forklaringer uden for omklædningsrummet i Esbjerg. Og inden vi når så langt, lidt baggrund:

Dagen inden kampen sad træneren med en stribe mulige afbud til sit hold: Han vidste, at Daniel A. Pedersen var i karantæne, men han fik først sent bekræftet, at Jens Jønsson og Jesper Lange kunne spille fra start, efter at begge spillere har døjet med skader i ugens løb, mens Danny Olsen ikke nåede at blive frisk nok til kamp.

Løseligt talt op nåede AGF frem til en håndfuld chancer, der alle kunne have givet mål i anden halvleg: Alexander Juel Andersen, Morten ”Duncan” Rasmussen, Stephan Petersen (to gange), Elmar Bjarnason og Aleksandar Cavric var alle uhyre tæt på.

Det var således et meget langt tilløb til den reducering, som Emil Nielsen stod for 20 minutter før tid, en klinisk træffer, der gav kampen liv og nerve hele vejen.

Måske lidt skudtræning?

Men altså, de mange brændte muligheder betyder vel, at AGF’erne skal træne afslutninger i den kommende tid. Eller hvad?

Glen Riddersholm kiggede op.

»Ja, det kunne da være en idé. Men vi skal passe på, at vi ikke kommer i vores følelsers vold, når vi evaluerer en kamp. Jeg var spændt på vores midtbane. Vi byttede meget ud på holdet igen i dag, så det overrasker mig jo ikke, at ikke alt lykkedes. Så ville jeg godt nok være en dygtig træner på så kort tid. Vi manglede noget kvalitet inde centralt, og der var vi jo uden to af vores bærende spillere i Danny Olsen og og Daniel A. Pedersen. Og hvad var spørgsmålet?«

Skarpheden?

»Skarphed! Nej, vi skal ikke træne afslutninger. Vi skal træne det, vi allerede har introduceret til spillerne, vores idéer og tanker. Vi kender ikke alle de mønstre, vi skal kunne, vi kan dem langtfra, og vi behersker dem overhovedet ikke. Det er et udtryk for, at vi bygger små sten på. Hvis vi skal begynde at tage hul på hvert eneste problem fra kamp til kamp, så får vi aldrig fundamentet på plads. Det handler om at terpe, terpe, terpe, så det sætter sig som færdigheder, og så kan vi tage hul på næste fase med dette holds udvikling.«

Forude venter endnu en udekamp, på fredag i Aalborg (ryste, ryste, hvornår har AGF senest fået et resultat mod AaB?), men AGF-træneren er fortrøstningsfuld.

Et antiklimaks

»Der er fortsat meget substans og kvalitet i truppen. Jeg er afklaret og rolig med den retning, vi skal i. Det er et antiklimaks at have skabt de største chancer, men Esbjerg var mere kyniske end os, og de havde en dygtig målmand. Vi kunne ikke omsætte vores overtag,« konstaterede Glen Riddersholm.

Efter sit første nederlag i AGF. Men næppe det sidste. Og den første sejr i Superligaen? Den har han og spillerne stadig til gode. Også på udebane.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
For 10. år i træk kan Aarhus bryste sig af at have landets bedste sygehus
Aarhus Universitetshospital er kåret som Danmarks bedste store sygehus af fagbladet Dagens Medicin. Det er resultatet af en holdindsats, siger både medarbejdere og ledelse om placeringen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her