*

AGF

Positive problemer venter forude

Fodbold: AGF evnede at holde et højt niveau, selv om der var byttet ud på flere pladser mod FC København. Konkurrencen øges markant frem mod næste kamp.

Alexander Juel Andersen fik chancen mod FCK som erstatning for den karantæneramte Josip Elez. Om hans godkendte indsats rækker til en plads på holdet mod Esbjerg på fredag, må tiden vise. Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

Når nu ens forældre har besværet sig med at starte bilen og køre i godt en times tid en søndag sidst på eftermiddagen for at en fodboldkamp, skal man da lige hilse på bagefter. Alexander Juel Andersen, forsvarsspiller i AGF, skulle lige ned i omklædningsrummet efter 0-0’eren mod FC København for at runde kampen af, inden han kunne gå retur op til tilskuerpladserne, stadig iført fodboldkluns.

Her ved hegnet ventede hans far og mor, der kunne fortælle, at Alexander Juel Andersens bror lå med influenza. Selv var Alexander Juel Andersen ret frisk, men selvfølgelig træt efter halvanden times slåskamp med tre af Superligaens bedste og ikke mindst fysisk stærkeste angribere: Federico Santander, Andreas Cornelius og Nicolai Jørgensen.

Karantæner

Syv i farezonen

  • AGF har syv spillere, der står over for karantæne ved næste gule kort.
  • Mate Vatsadze, Alexander Juel Andersen, Aleksandar Cavric og Jens Jønsson får karantæne uanset forseelsen.
  • Kim Aabech er fire point fra karantæne, mens Danny Olsen og Daniel Christensen begge er seks point fra.
  • Gule kort giver tre, fire eller seks point afhængig af voldsomheden af forseelsen.

Alexander Juel Andersen var blevet udvalgt som makker til svenskeren Niklas Backman i AGF’s midterforsvar mod FC København, primært fordi kroaten Josip Elez, som har været træner Glen Riddersholms foretrukne i de to første kampe, var løbet ind i en karantænedag.

Nu stod Alexander Juel Andersen og evaluerede sin indsats med sine forældre, og konstateringen var, at det vist gik o.k. Egentlig foretrækker Alexander Juel Andersen at spille højre back, men efter at Glen Riddersholm er trådt til, betragtes han primært som stopper.

»Vi havde for mange indlæg uden ordentlig præcision. Så det var ærgerligt, at vi ikke kom tættere på at score et mål. Vi havde ikke alverden,« kunne han konstatere efter kampen.

I omklædningsrummet havde Glen Riddersholm rost sine spillere for at udvise stor disciplin, og det kunne Alexander Juel Andersen godt tage til sig.

»Et eller andet sted skal vi have kredit for at holde dem væk, for de har virkelig gode angribere. Dette her var måske min chance her i foråret. Jeg synes, jeg greb muligheden. Det er ikke min plads, den i midterforsvaret, men jeg synes, det gik rigtig godt, og den største test herhjemme er jo mod FC København,« siger Alexander Juel Andersen, som i slutfasen fik bifald for at afvise Andreas Cornelius og roligt tage bolden med væk fra angriberen.

Lidt uvant spilletid

Fredag venter en udekamp mod Esbjerg, og spørgsmålet er, om han fortsat er med på holdet.

»Det er jo trænerens vurdering, og Josip har jo også gjort det virkelig godt. Jeg håber selvfølgelig på at være med, men Glen ved sikkert godt, hvem der skal spille. Jeg er nødt til at være realist. I opstarten er det jo Josip, der har været med i forsvaret. Men jeg giver ikke op på forhånd,« siger Alexander Juel Andersen.

Jeg håber selvfølgelig på at være med, men Glen ved sikkert godt, hvem der skal spille. Jeg er nødt til at være realist.,
Alexander Juel Andersen AGF-forsvarer om spilletid

Længere fremme på banen var der også lidt uvant spilletid fra start til Stephan Petersen, som udnyttede, at Elmar Bjarnason var i karantæne. Stephan Petersen havde flere gode aktioner, og han var den AGF’er, der var tættest på at score. Først løb han fri i feltet, men fik ikke løftet bolden over FCK-målmand Robin Olsen, og i anden halvleg hamrede han bolden i sidenettet efter et godt skifte fra Aleksandar Cavric, en af de spillere, som Stephan Petersen konkurrerer med om spilletid.

»Jeg var jo med, da vi havde et par karantæner. Det var fedt, og så især på hjemmebane mod FC København. Jeg synes, at jeg arbejdede fint, som resten af holdet gjorde. Der var skiftet en del ud på holdet, og det var godt at se, at vi viste samme arbejdsindsats som i de foregående kampe,« siger Stephan Petersen.

Mod FC København stillede Jens Jønsson ikke op på grund af rygproblemer, men han ventes også at kunne spille i fredagens udekamp, så AGF-træner Glen Riddersholm må siges at have et positivt problem.

Pedersen i karantæne

Den eneste spiller, som han ikke kan disponere over, er midtbaneslideren Daniel A. Pedersen, som må sidde i straffeboksen efter et gult kort mod FCK.

»Alle bød sig til mod FC København. Jeg håber, at det er en belønning for, at alle spillere har fået de samme betingelser at træne under, alle har arbejdet ud fra det samme. Spillerne ved, hvad de skal, når de kommer på banen, og de er mentalt klar på, at det gælder om at give til holdet. Vi har mange karantæner, der lurer, og derfor ved vi, at alle kommer i spil i dette forår,« siger AGF-træner Glen Riddersholm.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her