*

AGF

AGF-træner til spillerne: Stop klynkeriet og spil videre

I AGF’s Superliga-trup har man slået ned på optræk til film til træning.

AGF-træner Glenn Riddersholm vil have sine spillere hurtigt på benene igen, selv om de har fået knubs i en nærkamp. Foto: Casper Holmenlund Christensen

Malthe Dahl Overgaard, ung AGF-spiller, har driblet sig vej forbi Kim Aabech, som tager fat i modstanderen og bremser ham. Malthe Dahl Overgaard stopper op, mister bolden og slår ud med armene. Der bliver ikke fløjtet frispark.

Dommeren til træningen denne arbejdsdag i AGF hedder Glen Riddersholm, han er træner for AGF, og inderst inde glæder han sig over, at Malthe Dahl Overgaard efter kort betænkningstid er i fuld sving igen.

Da AGF for et par uger siden flyttede træningen 10 dage til grønne græsbaner i Portugal, observerede Glen Riddersholm en tendens, der irriterede ham. En del spillere smed sig til træning, når de havde fået knubs i en nærkamp, og der kunne sagtens gå lidt tid, inden de kom på benene igen.

Der er måske lige et par dårlige vaner, vi har været nødt til at ruske lidt i.,
Glen Riddersholm, AGF-træner

AGF-træneren kaldte truppen sammen og gav dem klar besked: Kom på benene igen med det samme, I sænker tempoet og svigter holdkammeraterne.

»Man skal forstå, at en af glæderne ved at have spillere fra mange lande er, at man kan styrke hverdagen og kulturen. Men en af ulemperne er, at måden at spille på i andre lande er mere med afvekslende tempo. I Danmark træner og spiller vi et jævnt højt tempo. I det østlige Europa og sydpå er det ofte roligt tempo med pludselige eksplosioner. Og der er det meget almindeligt, at man lige filmer sig til et frispark eller tager lidt længere tid i græsset, hvis man har fået et slag over benet,« forklarer Glen Riddersholm.

Ræsonnementet er egentlig ligetil:

»Vi forsøger at træne, som vi skal spille kamp. Det er ikke alle frispark, der bliver dømt i Superligaen. Og da kan vi jo ikke have tre-fire spillere, der ligger ned og jamrer, fordi de mener, de er blevet uretfærdigt behandlet. De må sørge for at spille efter betingelserne,« siger Glen Riddersholm.

Høj intensitet

Når AGF træner, foregår en del af arbejdet med høj intensitet, ofte små hold på en lille bane. Så nytter det ikke, at en spiller bliver liggende i græsset efter en nærkamp. For så taber hans hold med stor sikkerhed. For spillet bliver ikke stoppet.

»Vi er nødt til at være konsekvente, når vi træner. Der er måske lige et par dårlige vaner, vi har været nødt til at ruske lidt i. Det har vi forsøgt at sætte fokus på,« bemærker Glen Riddersholm.

Efter mange år i branchen er han blevet en kender på området.

»Jeg kan se, at der er spillere, der bider tænderne sammen og arbejder videre, og jeg kan se, at andre bliver opgivende. Reaktionerne kommer ofte, når man er ved at blive træt og man føler, at hele verden er imod en. Hvis man forsøger at imødegå sin egen træthed med dårlig attitude, er det ikke noget, som vi værdsætter eller belønner,« siger Glen Riddersholm.

Det kan udnyttes

Helt pille tendensen ud af sine spillere, der har tilbøjelighed til at overdramatisere, vil han dog ikke. For Glen Riddersholm ved godt, at det kan udnyttes i kampene.

»Jeg kan rigtig godt lide det sydlandske temperament, men man skal kende grænsen. Er man foran og kan trække et frispark i slutfasen, så man kan vinde tid, er det en del af spillet. Men har man modgang og jagter et resultat, og der er spillere, der forsøger at dække for manglende arbejdsindsats, så bliver det en frustration for alle. Indstillingen til at ville gøre alt skal være til stede,« understreger han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
AGF
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her