*

AGF

»Det er lidt svært at tale om«

Fodbold: Til sommer stopper Stephan Petersen i AGF efter seks og et halvt turbulente år.

Stephan Petersen – her i kamp mod Esbjerg i en testkamp – er den spiller i AGF-staben, der har været næst længst tid i klubben. Kun målmand Steffen Rasmussen har spillet i AGF i flere år. Foto: Gregers Tycho

Det er ret kendetegnende for Stephan Petersen, at han midt i en sætning pludselig med lav stemmeføring siger, at ”Det er lidt svært at tale om.« Det, der er så vanskeligt for den 30-årige sjællænder at formulere, er, at han efter denne sæson ikke længere er AGF-spiller.

I seks og et halvt år han har stort set i hver eneste førsteholdskamp trukket kamptrøjen på og spurtet op og ned langs linjerne, det er i Aarhus og AGF, at han er blevet voksen. Da Stephan Petersen i vinteren 2010 troppede op i Aarhus, havde han lige slået op med kæresten. Nu, seks år senere, har han tvillinger med Camilla, familien bor i Aarhus.

På mange måder har det været temmelig naturstridigt, at en så følsom fyr som Stephan Petersen har overlevet så længe i en af landets mest turbulente fodboldklubber. Som han selv bemærker det, så har han i sine seks år i klubben skullet forholde sig til fem vidt forskellige trænere.

Da Stephan Petersen besluttede sig for at skrive kontrakt med AGF i stedet for at fortsætte i FC Nordsjælland, lå AGF nummer et i Superligaen. Da Stephan Petersen indledte sin karriere i Aarhus, gik der få måneder. Så var AGF rykket ned i 1. division.

Beslutningen om, at Stephan Petersen efter sommer ikke længere er AGF’er, er taget af begge parter.

»Jeg tror ikke, jeg er i AGF efter sommer. Jeg ser efter andre muligheder, men der ligger ikke noget konkret. Men som det ser ud lige nu, så er jeg ikke i AGF efter sæsonen. Det er både klubben og mig, der har taget den beslutning,« siger Stephan Petersen.

Vildt spændende

Han vil ikke nærmere ind på, hvad samtalen med sportschef Jens Andersson indeholdt.

Blå bog

Stephan Petersen

  • Alder: 30 år
  • Fysik: 187 cm, 78 kg.
  • Karriere: Køge (2003-05: 18 kampe, 4 mål), FC Nordsjælland (2005-10: 70 kampe, 7 mål), AGF (2010-2016: 180 kampe, 32 mål)
  • Siden 2010 har Stephan Petersen haft følgende trænere i AGF: Erik Rasmussen, Peter Sørensen, Jesper Fredberg, Morten Wieghorst og Glen Riddersholm.

»På de rette betingelser ville jeg gerne blive. Men jeg tror måske også bare, at det er på tide at prøve noget andet samtidig med, at AGF ikke er sikker på, at jeg skal være her i længere tid. Det er lidt svært at tale om, for jeg har været glad for at være i AGF. Også selv om der har været dårlige perioder. Jeg er her endnu. Jeg vil gøre det så godt som muligt. Jeg synes jo, det er vildt spændende, det som AGF har gang i. Det vil jeg gerne være en del af, så længe jeg kan,« bemærker han en mandag efter træning. To dage forinden har Stephan Petersen for en gangs skyld i opstarten spillet på A-holdet. I den afsluttende træningskamp mod Hobro var han ellers udset til at være reserve. Men da serberen Aleksandar Cavric meldte afbud, fik Stephan Petersen at vide, at han skulle spille. Længere væk fra førsteholdsfodbold er han ikke, den spiller, der har været næstlængst tid i klubben i den aktuelle spillerstab.

»Det var fedt at få lov til at spille fra start. Inden var jeg træt af, at jeg ikke skulle spille. Det var jo forpremieren. Alle vil gerne spille den. Så jeg blev glad,« siger han.

Da Morten Wieghorst blev ansat i AGF, faldt tingene på plads for Stephan Petersen, der især profiterede af et godt samarbejde med Kim Aabech. Men i december overtog Glen Riddersholm trænerjobbet.

Åh nej, ikke igen

»På en måde var det ”Åh nej, ikke igen”, da vi fik ny træner. Jeg har nu haft fem trænere på seks år i AGF. Så skulle vi begynde forfra. Der kommer en periode med tilvænning, men sådan er fodbold. Det har taget tid for mig at vænne mig til en ny stil, og det kommer også til at tage lidt længere tid. Jeg skal nok få en chance. Om det bliver på grund af skader eller karantæner, er ligegyldigt. Jeg vil gerne bare spille,« siger Stephan Petersen.

AGF-træner Glen Riddersholm er sikker på, at Stephan Petersen får masser af spilletid i foråret. Også selv om hans kontrakt udløber.

»Han kan være meget afgørende, men det nytter ikke, at det er i hver femte kamp. Han skal være afgørende hele tiden, og han skal lære at stille krav til sig selv. Han er en af de spillere, som har skullet tilpasse sig en ny træners tanker og ideer. Han er godt på vej, og målt på det seneste indtryk, som var kampen mod Hobro, leverede han et rigtigt godt indtryk Det var absolut med pil i den rigtige retning. Det niveau skal han vise over længere tid. For der bliver brug for Stephan Petersen,« siger AGF-træner Glen Riddersholm.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her