*

AGF

Lejesvend vil træde i karakter

I efteråret blev det til ét mål og én målgivende aflevering i 10 kampe for Aleksandar Cavric. Nu er serberen klar til at tage skridtet videre.

Aleksandar Cavric er blevet fast mand i AGF’s startopstilling, og han vil nu stille større krav til sig selv. Foto: Gregers Tycho
AGF

Da Aleksandar Cavric kom til AGF i sommer, var han et uprøvet blad i den danske superliga. Men for de fleste var lejesvenden fra Genk også en ukendt fodboldspiller.

Der gik dog ikke lang tid, før den hurtige serber fik gjort opmærksom på sig selv, selv om han først fik Superliga-minutter i niende spillerunde mod Sønderjyske, hvor han blev skiftet ind.

Bænken startede han også på i den følgende kamp mod FC Nordsjælland, men siden da har han været en urokkelig del af startopstillingen.

Seks eller syv mål

Det har altså været et succesfuldt efterår for Aleksandar Cavric. Men det afholder ham ikke fra at have endnu højere krav til sig selv i den næste halvdel af sæsonen, hvor der skal spilles 15 superligakampe. Han skal endnu højere op.

»I denne del af sæsonen vil jeg op og score seks eller syv mål. Jeg skal også lave flere målgivende afleveringer. Jeg siger ikke, at jeg har spillet dårligt, men jeg skal score mere og lave oplæg til flere mål for os fremover i sæsonen, for det er også noget, som holdet har haft problemer med,« siger Aleksandar Cavric.

I denne del af sæsonen vil jeg op og score seks eller syv mål.
Aleksandar Cavric

I sæsonens første 18 superligakampe har AGF scoret 23 mål. Kun FC Nordsjælland, Viborg og bundproppen Hobro har scoret færre.

På trods af trænerudskiftningen i vinterpausen, hvor Morten Wieghorst blev afløst af Glen Riddersholm, føler den 21-årige dribler, at hans rolle i klubben har ændret sig, siden han kom til. Derfor stiller han også større krav til sig selv.

»Selvfølgelig har min rolle ændret sig både på og uden for banen. Der gik jo nogle kampe, hvor jeg ikke spillede, da jeg kom til. Og så greb jeg chancen, og det har gjort min position i klubben bedre. Og det er vigtigt for mig.»

Vigtig for AGF

Vigtig er han også for klubben. Spørger man cheftræner Glen Riddersholm, »er der ingen i AGF, der ikke håber på, at Aleksandar Cavric bliver«.

Selv om den nye træner ikke har været i tvivl om, at han gerne ser Cavric blive i klubben, har han ikke været så sikker på, hvor serberen skal placeres på holdkortet.

Tidligere i opstarten eksperimenterede Glen Riddersholm med at rykke den hidtidige fløjspiller ind centralt på banen. En idé, han dog ikke vil arbejde videre med foreløbigt.

»Lige nu og her skal vi have skabt et fundament omkring den taktiske ramme på holdet. Vi er ikke i en situation, hvor vi kan tillade os at eksperimentere for meget, når vi ligger nummer ni i Superligaen. Spillerne skal forstå de principper, vi spiller med. Og det gør de bedst ved at arbejde i en ramme, hvor de er trygge,« siger træneren, der har vundet Superligaen med FC Midtjylland.

Samtidig udelukker han ikke, at situationen ændrer sig i løbet af foråret.

»Når vi har skabt et fundament, kan vi gå ind og kigge specifikt på enkelte spillere i andre positioner. Holdet kommer over den enkelte spiller,« siger Glen Riddersholm, der ikke har opgivet at se Cavric centralt på banen.

»Det er ikke lagt på hylden, men det er midlertidigt udskudt.«

AGF og OB slår hul på forårssæsonen i Superligaen den 26. februar på TREFOR Park i Odense.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her