*

AGF

Målet er at gøre hele landet til holdets hjemmebane

Fodbold: I efteråret var AGF’s præstationer meget bedre på hjemmebane end på udebane. Det skal der laves om på, lyder det fra cheftræner Glen Riddersholm.

AGF’s cheftræner, Glen Riddersholm, sammen med Stephan Petersen og Jesper Lange. Humøret fejler ikke noget i klubben, men udebanestatistikken er dog ikke noget at grine af. Foto: Gregers Tycho
AGF

Næsten 20 km skiller Odder fra Fredensvang. Omgivelserne er nye og uvante, når AGF-spillerne i disse dage øver sig i at sparke læderkuglen i kassen, slå indlæg og spiller træningskampe. I denne uge har træningen været flyttet fra den vanlige hjemmebane ved Fredensvang til kunstgræsbanen ved Spektrum Odder på grund af frostgraderne.

»Vi har haft udfordringer i opstarten med at finde et tilfredsstillende underlag at træne på, og vi har skiftet rigtig meget. Men jeg må rose spillertruppen for at være omstillingsparat og ikke lade det påvirke dem så meget, som det kunne,« sagde cheftræner Glen Riddersholm efter onsdagens træning.

Han understregede også, at klubben arbejder på at forbedre træningsforholdene.

På trods af at næste kamp er en træningskamp mod Hobro på lørdag, nærmer superligaopstarten sig. Ligesom på træningsanlægget i Odder starter aarhusianerne på udebane, når de åbner forårssæsonen mod OB. Det foregår i Odense fredag den 26. februar.

AGF i Superligaen

Udebanestatistik

 • 9 kampe: 1 sejr,
 • 3 uafgjorte, 5 nederlag
 • Viborg-AGF 0-0
 • OB-AGF 2-2
 • FCK-AGF 2-2
 • Hobro-AGF 0-3
 • (skrivebordssejr)
 • FC Nordsjælland-AGF 2-0
 • FC Midtjylland-AGF 2-0
 • Hobro-AGF 3-1
 • Randers-AGF 4-1
 • Viborg-AGF 1-0

For AGF rimer udebane ikke med succes. Tværtimod. I efteråret spillede holdet, der har overvintret på en 9.-plads, 18 kampe i alt. Ni af dem var på udebane. Her blev det til fem nederlag, tre uafgjorte og en enkelt sejr, skrivebordssejren mod Hobro. Et mønster, som Glen Riddersholm har bidt mærke i.

Sejr ved skrivebordet

»Selvfølgelig har jeg bemærket, at AGF ikke formåede at vinde på udebane, bortset fra en kamp de tabte på græsplænen, men vandt ved skrivebordet,« siger han, da han henviser til, at aarhusianerne blev besejret 2-1 på fodboldbanen, inden Hobro senere blev taberdømt 0-3.

Det er selvfølgelig spekulativt at forholde sig til, hvordan det havde set ud, hvis Hobro havde fået point for kampen. Men det er nu værd at være opmærksom på. For var Hobro ikke blevet taberdømt, havde AGF haft tre point for ni udekampe. Det havde gjort dem til sæsonens dårligste superligahold på udebane.

Alligevel er det ikke noget, som den nye cheftræner har taget op med sine spillere. For der er jo ingen grund til at problematisere noget, som alle ved, siger han.

»Jo mere man snakker om det, jo mere gør man det til et problem. Derfor er det ikke noget, som jeg specifikt har nævnt for spillerne.«

På trods af den dårlige udebanestatistik var AGF det femtebedste hold på hjemmebane i Superligaen i efteråret. Holdets præstationer har altså i høj grad båret præg af, om holdet skulle i kamp på hjemmebanen, Ceres Park, eller på udebane.

Derfor arbejder det nye trænerteam nu på at gøre holdets præstationer mindre afhængige af, hvor kampene bliver spillet.

»I fremtiden vil vores spillestil ikke afhænge af, om vi spiller på hjemme- eller udebane. Den filosofi vil vi prøve at implementere. Og den tilgang vil vi også have til kampene, når vi starter ud med forårets kampe,« siger Glen Riddersholm.

For ham er det vigtigste, at spillerne går på banen med den samme indstilling hver gang: at vinde den pågældende fodboldkamp.

»Hvis man går på banen for at vinde hver eneste kamp og tør stå ved de ting, som man arbejder med hver eneste dag, bør det udmønte sig i, at man kan spille efter egen spillestil, uanset om du spiller hjemme eller ude,« siger Glen Riddersholm.

Og netop stærke præstationer på udebane får AGF brug for, specielt tidligt i foråret.

De fem første kampe byder nemlig på fire udebanekampe, tre af dem i Superligaen mod OB, Esbjerg og AaB. I kvartfinalen i pokalen skal AGF besøge Sønderjyske.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her