*

AGF

Fodboldsultne aarhusianere så AGF vinde for tredje gang

AGF vandt 2-1 over Brabrand, den tredje sejr i træk til superligaklubben.

Kim Aabech spillede hele kampen for AGF mod Brabrand, og han bragte sit hold foran 2-0 på et direkte frispark. Foto: Casper Holmenlund Christensen

Tænk sig, en fodboldkamp mellem et reservepræget AGF-hold mod Brabrand fra 2. division, en samling unge gutter, der formentlig frekventerer byens læreanstalter, tænk sig, at sådan en kamp en torsdag eftermiddag kan samle en anseelig mængde tilskuere.

Cirka 350 tilsyneladende fodboldsultne fodboldfans og et par lige så sultne hunde havde tid og lyst til at fryse i halvanden time omkring en fedtet bane på AGF’s anlæg. Og knoldet, såmænd. Betingelserne for at afvikle en fodboldkamp på græs er ikke optimale i Danmark i februar, men om et par uger er det sådan, man gør. Så begynder Superligaen igen efter en lang vinterpause.

AGF’erne har netop tilbragt næsten halvanden uge i Portugal med tre kampe i Atlantic Cup, og måske den stærke indsats i den tredje og sidste kamp mod Lokomotiv Moskva havde skærpet aarhusianernes lyst til at se spillerne med egne øjne.

Kampen

AGF-Brabrand 2-1 (2-1)

Mål: 1-0 Oskar Buur (21.), 2-0 Kim Aabech (39.), 2-1 Orhun Öztürk (45.)

AGF (4-1-4-1): Thomas Hagelskjær (46. Lukas Fernandes) - Oskar Buur (73. Jacob Hansen), Alexander Juel Andersen, Adrian Lopez, Emil Christensen (73. Lukas Møller) - Malthe Dahl Overgaard - Stephan Petersen, Michael Zacho (78. Simon Pedersen), Kim Aabech, Emil Nielsen (62. Arfan Habibi) - Mate Vatsadze

Hjemmeholdet stillede med hold af spillere, som næppe fra første kampdag indgår i træner Glen Riddersholms startopstilling. Ganske interessant, at det blandt andet er navne som Kim Aabech, Stephan Petersen, Alexander Juel Andersen, Adrian Lopez og Mate Vatsadze.

Glat og ujævn bane

I de indledende minutter så det ud til, at der udelukkende ville blive spil til et mål, men for det første evnede AGF ikke at holde et hidsigt tempo i hele kampen, for det andet kæmpede Brabrand sig flot ind i dysten, og for det tredje var banen så glat og ujævn, at det så ud til at være mere end svært at trille bolden hurtigt rundt.

»Jeg kan kun være tilfreds. I første halvleg sad vi på kampen. Vi var dynamiske, vi var fremadrettede og aggressive. Vi skabte fine muligheder, fik scoret to mål efter dødbolde, og så smed vi lidt urutineret bolden væk,« sagde AGF-træner Glen Riddersholm.

»Det vigtigste for mig var, at vi fremstod fint rent kollektivt. Banen betød, at der blev lavet lidt småfejl. Nogle af de erfarne fra A-truppen forsøgte at tage ansvar. Når jeg så ser, at de unge også forsøgte, så gør det mig glad,« bemærkede træneren.

De etablerede AGF-spillere skulle hive en håndfuld unge talenter med sig, og det lykkedes AGF at vinde 2-1, alle mål scoret i første halvleg; Oskar Buur sparkede resolut fra kanten af feltet efter et hjørnespark, bolden ramte en modstander og snød målmand Victor Krøyer, tidligere AGF’er, i øvrigt, i målet.

Den unge målmand havde heller ikke en chance, da Kim Aabech øgede til 2-0 på et direkte frispark. Det lykkedes Brabrand at reducere i sidste minut af første halvleg, da Orhun Öztürk udnyttede, at Emil Christensen og Adrian Lopez misforstod hinanden, så spanieren gled som bageste mand og gav Brabrand-kanten frit løb mod mål.

»Efter pausen var der ikke struktur nok over vores offensiv, jeg savnede lidt flere af de mønstre, vi har arbejdet med. Det blev mere individuelt præget,« sagde Glen Riddersholm, der roste Brabrand.

»Brabrand var et velorganiseret hold, der stod meget kompakt. Taktisk er de godt indstillede. De tillod os at have initiativet, men med svære baneforhold er det vanskeligt at skabe flere chancer,« sagde AGF-træneren, som kunne se sit hold vinde for tredje gang i træk.

Tre sejre i træk

»Tidligere har jeg sagt, at det er indholdet frem for resultatet, men vi skal ikke kan underkende, at vi har vundet tre kampe i streg. Det er selvforstærkende. Ikke forstået sådan, at vi er bedre, end vi er. Men det er bestemt ingen ulempe at mærke, at man kan vinde,« kom det fra Glen Riddersholm.

AGF’s sidste testkamp, inden Superligaen genoptages, er mod Hobro den 20. februar.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
AGF
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her