*

AGF

Faste rammer klæder AGF’s store energibundt

Farvel til midterforsvaret, farvel til hele banen som arbejdsplads. AGF-talent trives i ny rolle.

Jens Jønssøn, tv, i træningsduel med Jesper Lange har fungeret godt som oprydder mellem de to bageste kæder. Foto Gregers Tycho

ALBUFEIRA — »Stærkt, Jønne!« gjaldede det ud over det tomme Estadio Algarve midt i første halvleg, da AGF mødte Lokomotiv Moskva og vandt 2-1. Oppe på tribunen på det mennesketomme stadion sad AGF-lederne, blandt andre chefscout Peter Christiansen, som undervejs ikke kunne lade være med at råbe spillerne op.

Og især ”Jønne”, Jens Jønsson, påkaldte sig opmærksomhed. Den unge AGF-spiller er efter træner Glen Riddersholms ankomst blevet udpeget som manden, der skal beskytte midterforsvaret, bryde modstandernes pasninger og i det hele taget rydde op mellem de to bageste kæder.

Den opgave løste han effektivt mod et stærkt russisk hold i alle henseender, både fysisk og fodboldmæssigt. Mod Moskva spillede han en time, midt på ugen hele kampen mod svenske Örebro.

»Det er fint, som han har grebet muligheden, og det er fint, som han forvalter det på. Der er stadig meget erfaring, der skal puttes på ham, men han har virkelig taget et godt afsæt til at spille pladsen her i Portugal,« sagde AGF-træner Glen Riddersholm efter 2-1-sejren.

I de seneste sæsoner har Jens Jønsson spillet i midterforsvaret eller på midtbanen, alt efter hvilket behov, holdet har haft. Glen Riddersholm har bestemt sig for, at Jens Jønsson skal spille den defensive position på midtbanen, og ikke en af de to mere offensive, som lige nu bestyres af Daniel A. Pedersen og Danny Olsen.

Simpelt spil

Med en kolossal arbejdsomhed og energi kunne Jens Jønsson måske gøre større gavn længere fremme på den såkaldte 8’er-position.

»Han har brug for at få ro i sit spil. Han skal spille simpelt. Han har et højt topniveau, men han er ung og vil meget i sit spil. Som 8’er oplever jeg, at han har så meget drivkraft i sig, at det bliver en kende udisciplineret, fordi han vil så meget på en gang. Ved at give ham en ramme, som er klart defineret, klæder det hans spil,« siger Glen Riddersholm.

For Jens Jønsson ser det ud til, at trænerskiftet har givet ham ro.

»Det passer mig fint at vide, hvad min opgave er på banen. Men jeg kan sagtens gå med frem, så det er ikke sådan, at jeg er låst,« siger Jens Jønsson.

Mod Lokomotiv Moskva sendte AGF-træner Glen Ridderholm i løbet af anden halvleg syv friske spillere på banen; Alexander Juel Andersen, Adrian Lopez, Kim Aabech, Jesper Lange, Mate Vatsadze, Stephan Petersen og Emil Nielsen.

De er formentlig med fra start, når AGF på torsdag møder det lokale 2. divisionshold Brabrand i en træningskamp.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her