AGF

AGF forventer hård svensk test

I klubbens anden kamp på træningslejr i Portugal stiller træner Glen Riddersholm med et slagkraftigt hold. Morten ”Duncan” Rasmussen får sin første kamp efter skiftet fra FC Midtjylland.

Kim Aabech i aktion under AGF'ernes træning i Portugal. Foto: Bo Jensen
AGF

ALBUFEIRA

Med Lars Friis som højlydt verbal indpisker i formiddagsdisen over Albufeira i Portugal trænede AGF’s hold måder at angribe på inden onsdagens testkamp mod Allsvenskan-klubben Örebro.

AGF’s assistenttræner terpede opspilsmønstre med de 11, der er udset til at indlede kampen mod svenskerne. I søndags stillede AGF i en ungdommelig udgave med kun en håndfuld voksne seniorer på banen fra start, og det resulterede i et nederlag på 0-2 mod tjekkiske Jablonec i Atlantic Cup.

Mod Örebro er det et AGF-hold i stærkeste opstilling, som trænerne ser det. Med tilbagevendte Morten ”Duncan” Rasmussen på toppen.

Mens Lars Friis gjaldede ros og ris ud til spillerne, stod cheftræner Glen Riddersholm midt på banen og observerede detaljerne, klappede lidt nu og da, men sørgede også for at pointere over for unge Michael Zacho, at det altså skal gøre ondt at gå ind i en nærkamp.

»Du trækker dig ikke næste gang,vel? Husk det nu,« lød formaningen fra Glen Riddersholm.

Som træner i FC Midtjylland har han tidligere stået over for Örebro som modstander, og det endte efter en særdeles hårdt spillet kamp nærmest i håndgemæng efter slutfløjtet.

»Det er et hold, der virkelig går til stålet. Man kommer til at slå sig på dem.  Vi skal skabe spillet, og de vil lure på omstillinger. Vi har OB i vores første kamp i Superligaen, og Kent Nielsen har altid en tendens til at hans hold skal stå lavt organiseret. På den led er der lighedspunkter,« siger Glen Riddersholm, hvis spillere har trænet temmelig meget på at spille mod et hold, der står med to kæder og har to angribere.

AGF har endnu ikke vundet en træningskamp i denne startfase, men det tillægger Glen Riddersholm ikke så stor betydning.

»Nej, for jeg kan se, at når vi sætter brikkerne sammen, så bliver dette her rigtigt godt. Det ser fint ud, den måde, spillerne arbejder på.  Vi er kun lige begyndt, det er ganske få procenter af det samlede, vi er i gang med. Når spillerne fokuserer så intensivt på, hvad de skal gøre nu og her, er der selvfølgelig andet, der går tabt,« siger Glen Riddersholm.

For hold uden ret mange sejre, er det ofte vigtigt at komme tilbage på sporet med gevinst i testkampene. Men det forhold behøver ikke gælde for det nuværende AGF-hold.

»Tidligere ville jeg måske være nervøs, og så ville sejre være vigtigei træningskampene. Så fokuserer man på det. Jeg ved godt, at vi ligger nummer ni i Superligaen. Vi arbejder naturligvis  på at blive bæredygtige på kort sigt, så vi får sejre i Superligaen, men vi arbejder også på lang sigt. Jeg er ikke så bekymret. Da FC Midtjylland blev mestre, vandt vi en ud af ni træningskampe. Så sejre i testkampe er ikke det altafgørende. Det vigtigste er, at man kan se, at tingene hænger sammen,« siger AGF-træneren.

Følg
Jyllands-Posten
AGF lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her