AGF

Ungt AGF-hold tabte til tjekker

Jablonec, som slog FC København ud af Europa League, var for stærke for et meget uerfarent AGF-hold i testkamp i Portugal. Tjekkerne vandt 2-0.

Mate Vatsadze havde AGF's bedste chance mod Jablonec. Foto: Christian Klindt Sølbeck

Albufeira

I nogle træningskampe kan der drages små del-konklusioner. Således også, da AGF mødte tjekkiske Jablonec i første kamp af tre på træningslejren i Portugal.

Jesper Lange indledte som angriberen på toppen, mens Mate Vatsadze, flittig målscorer i det seneste halvandet år, var rykket ud på venstrekanten og således må se sig placeret som nummer tre i hierarkiet af spidsangribere; Først står Morten ”Duncan” Rasmussen, dernæst Jesper lange og så altså georgieren.

Kampen

AGF-Jablonec 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 David Breda (68.), 0-2 Tomas Wagner (79.)

AGF (4-1-4-1): Lukas Fernandes (46. Thomas Hagelskjær)  – Oskar Buur, Alexander Juel Andersen, Emil Christensen (65. Adrian Lopez) , Jacob Hansen – Malthe Dahl Overgaard (75. Elmar Bjarnason) – Stephan Petersen, Kim Aabech (65. Michael Zacho), Jens Stage (65. Emil Nielsen), Mate Vatsadze   – Jesper Lange

Tre andre rutinerede AGF’ere skulle prøve at løfte et temmelig uprøvet og ungt AGF-hold. I forsvaret Alexander Juel Andersen med tre U19-spillere ved sin side; Jacob Hansen, Emil Christensen og Oskar Buur. På midtbanen blev Kim Aabech, holdets oplægger og også målscorer i efteråret, bragt i spil som central midtbanespiller med ret til at flakke rundt, mens Stephan Petersen tog højrefløjen.

AGF’s urutinerede og langt fra sammenspillede flok var i stand til at holde Jablonec fra at score i første halvleg, hvor tjekkerne spillede sig til fire klare målchancer, som dog blev forvaltet temmelig svagt.

Offensivt bidrog AGF ikke med særlig meget. De 11 startende havde det hårdt, et egentligt pres kunne de ikke sætte i værk og for ofte blev bolden smidt for hurtigt væk, når den først var erobret. Helt naturligt, med tanke på, at halvdelen af holdet bestod af helt uprøvede spillere på seniorniveau.

Første halvlegs eneste AGF-mulighed tilfaldt Mate Vatsadze, da Kim Aabech løftede bolden ind i feltet til, men georgierens flugter strøg over mål.

Efter pausen kom AGF længere frem på banen og var ikke længere under heftig beskydning. Efter en times spil blev Jens Stage hjulpet fra banen med en skade, og han blev erstattet af Michael Zacho. Også Adrian Lopez og Emil Nielsen kom i aktion, sidstnævnte for første gang i AGF-trøjen efter et halvt års skadespause.

Kort efter bragte Jablonec sig foran, da David Breda udnyttede, at AGF-målmand Thomas Hagelskjær var fejlplaceret og lod et blødt og ufarligt skud gå ind ved foden af den ene stolpe.

Oskar Buur måtte derefter heade et forsøg væk på mållinjen efter et Jablonec-hjørnespark, og det lignede mere og mere 2-0 end 1-1. Målet til 2-0 sørgede Tomas Wagner for, da han scorede på et straffespark begået af Alexander Juel Andersen, som gik i ryggen på en modstander.

I slutfasen forhindrede Thomas Hagelskjær et endnu større nederlag med en fin redning.

AGF’s næste kamp er mod svenske Örebro onsdag, og her forventes det, at Glen Riddersholm sender sin A-kæde i aktion.

Følg
Jyllands-Posten
AGF lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her