*

AGF

»Puha, det er jeg glad for«

Tilbage: Så kom han endelig hjem. Morten ”Duncan” Rasmussen skrev kontrakt med AGF på 3,5 år. Og han bliver »forhåbentlig« længere end det.

Fra torsdagens pressemøde i AGF, som har skrevet kontrakt med Morten ”Duncan” Rasmussen, yderst til højre. Foto: Mathias Svold
AGF

Der var et lille ord, der stak ud, da Morten ”Duncan” Rasmussen tog mikrofonen.

»Puha,« sagde han imellem de få ord, som han ytrede, da han stod der foran omkring 100 fans i en lounge på Aarhus Stadion.

»Tak for det fine fremmøde. Det er... det er dejligt at stå her i dag. Puha, det er noget, jeg har håbet på længe, at jeg en dag ville komme tilbage, og jeg er sindssyg glad for, at det lykkedes.«

Hvis man skal måle på bifaldet, så var gensynsglæden lige så stor hos fansene.

Det var spørgelysten dog ikke.

Blå bog

Morten ”Duncan” Rasmussen

Født: 31.01.1985

Højde: 185 cm

Vægt: 82 kg

Position: Angriber

Tidligere klubber: FC Midtjylland (2012-2016), Sivaspor (2011-12, leje), AaB (2011, leje), Mainz 05 (2010-11, leje), Celtic (2010-2012), Brøndby (2006-2010), AGF (1995-2006), TST ( -1995)

Kampe i Superligaen: 297 kampe, 115 mål

Kampe for AGF: 108 kampe, 33 mål

Kampe for A-landsholdet: 11 kampe, 3 mål

»Du ser fit ud, Morten. Hvor mange mål scorer du?« ville en fan vide.

Mindre afgud

»Nu må vi se. Jeg føler mig fit, og jeg har trænet godt igennem i ferien, så nu er jeg klar til at starte op igen,« lød svaret.

Så var der ikke flere, der turde spørge, her stod man jo over for den mand, der blev tilbedt som en mindre afgud, da han forlod AGF for 10 år og 2 uger siden, godt nok til Brøndby, som disse fans ikke tillægger større værdi end en bøjet 25-øre, men nu var han tilbage, og så skulle der ikke trædes mere i den lille sag.

Nu måtte den snart 31-årige angriber stille op til fotos.

Utålmodige

De havde da også været utålmodige i længere tid. Siden det sidste lørdag kom frem, at der var kontakt mellem AGF og Morten ”Duncan” Rasmussen, har alt omkring AGF handlet om at hente den spiller hjem, der skal være ham, som banker mål i kassen til en sikker overlevelse i Superligaen – og hvem ved, hvad der ellers dukker op i drømmene hos den mest inkarnerede AGF-fan – hvem sagde medaljer?

Kontakten mellem AGF og Morten ”Duncan” Rasmussen blev allerede etableret, da klubben i begyndelsen af januar måtte tale med ham, da hans kontrakt med FC Midtjylland var kommet under grænsen på et halvt år.

»Der er nok nogen, der ville have haft det til at gå lidt hurtigere, men slutresultatet er, som jeg gerne vil have det, og det er det vigtigste,« sagde Morten ”Duncan” Rasmussen.

Han kunne ikke helt finde ud af, hvad der vægtede mest: at han blev genforenet med sin tidligere træner fra FC Midtjylland, Glen Riddersholm, eller om det var det med at komme ”hjem” igen.

»Selvfølgelig er det sindssygt fedt for mig at komme tilbage til den klub, som jeg kom til som lilleput for mange år siden, men det var klart, at det var ekstra positivt, at det virker til, at der bliver bygget noget godt op. Det er også et hak ved plusserne, at Glen er træner her,« erkendte Morten ”Duncan”.

For AGF’s sportschef, Jens Andersson, betød det ikke noget, at Morten Duncan Rasmussen bliver 31 år på søndag.

Handler om fysik

»For visse spillere har alderen en betydning, men i ”Duncans” tilfælde betyder det ikke noget. Det handler om hans fysik, og hvor meget han har spillet de seneste år. Ofte bliver man bedre med alderen, hvis kroppen følger med. Vi er ikke bekymrede over, at han har været en del skadet de senere år. Vi har foretaget et grundigt lægetjek og talt med ”Duncan”, og hvis man ser på hans statistik, så har han spillet mange kampe de seneste 10 år,« sagde Jens Andersson.

Da Morten ”Duncan” Rasmussen var i AGF for 10 år siden, scorede han i hver tredje kamp. Den slags lægger et pres på en fodboldspiller.

Pres og forventninger

»Jeg 100 pct. bevidst om, at der vil være pres og forventninger. Men jeg kommer hjem i en alder, hvor jeg stadig er på et topniveau, og hvor jeg kan bidrage. Det vil være noget andet at komme hjem som 35-årig og være på vej ned ad bakke. Jeg følger stadig, at jeg har mange gode år i mig.«

Spørgsmålet er, om han bliver en ny Peter Graulund, der blev folkehelt i Aarhus og spillede indtil benene ikke kunne mere.

»Det er et svært spørgsmål. Jeg har skrevet kontrakt for 3,5 år, og den tid har jeg tænkt mig at blive,« svarede han og lagde lige en luns mere til, som nok skal gøre de mange AGF-fans glade.

»Og forhåbentlig også mere.«

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her