AGF

Luis Figo bliver det nok næppe...

Transfervindue: AGF fik i weekenden tilgang af fire nye spillere. Tilsyneladende mangler kun lige underskrifter.

Morten ”Duncan” Rasmussen er en blandt fire spillere, der er rygtet til AGF de seneste dage. Sportschef Jens Andersson kan kun grine af rygterne. Foto: Ernst van Norde/Polfoto
AGF

For nogle år siden blev den daværende portugisiske stjernespiller Luis Figo med fortid i både Real Madrid og FC Barcelona set i Stockholm kort før transfervinduet lukkede. Ganske kort tid efter: Portugiseren, som var mod slutningen af sin karriere i Inter, skulle spille for AIK Stockholm. Lød det vedholdende på rygtebasis og i medierne. Luis Figo er gift med den svenske model Helen Svedin, og de ejer et hus ved Sollefteå. Så et smut til Sverige forekom ret naturligt.

Nu kom Luis Figo som bekendt ikke til at spille for AIK. For den daværende sportschef i AIK Stockholm er Figo-historien et af de vildeste rygter, han har oplevet i den periode af året, som svenskerne betegner som ”Silly season”.

Mandag gik Jens Andersson, nu sportschef i AGF, rundt på AGF’s anlæg og var nervøs for, at de økonomisk ansvarlige i klubben var ved at få dårlige nerver. For på rygtebørsen blev fire spillere i løbet af to dage sat i forbindelse med AGF.

»Som jeg sagde i sommer, da vi fik mange nye spillere ind, så var der ikke ret meget tilbage på budgettet til vinterens transfervindue. Og da slet ikke fire etablerede spillere,« griner Jens Andersson.

Først blev AGF kædet sammen med den islandske angriber Vidar Örn Kjartansson, som lige nu spiller for en kinesisk klub, siden blev Morten ”Duncan” Rasmussen fra FC Midtjylland – men tidligere AGF’er – hevet frem igen, så var det pludselig den lille dribler Tobias Sane, der havde besøgt Aarhus og som for år siden skiftede fra Ajax Amsterdam til Malmö FF på en fire-årig kontrakt, som var på vej til AGF og endelig kunne medierne berette, at AGF var lune på en græsk-australsk venstreback, Alex Gersbach fra Sydney FC.

Sjovt for fansene

»Jeg ved godt, at det er skægt for tilhængerne af klubben, at der skrives meget. Men i den sidste uge af transfervinduet er der altid spekulationer. Sådan er fodbolden i dag. Det er svært at gøre noget, uden at det kommer ud. Det kan være på de sociale medier, på forskellige fora og i aviserne. Man kan knap nok tage til Sverige et døgn, uden at det kommer ud. Hvis en spiller bliver set i en lufthavn kører rygterne,« siger sportschefen.

Hans forklaring på, at der pludselig skrives om AGF-interesse i en ukendt australsk venstreback er, at der er mange interessenter; klubber, spiller, agenter, og flere vil gerne, at spillerens navn skal cirkulere i medierne. Også uden at der nødvendigvis er sket noget konkret.

»Det kan jo være, at jeg har spurgt på en spiller hos en agent eller en kollega, og siden tager han det videre til næste instans, og pludselig havner det i medierne. Fodboldverdenen er på mange måder ikke ret stor. Det meste kommer altid ud,« siger han.

»Eksemplet med Figo til AIK er bare et eksempel på, hvad der kan ske på dette tidspunkt af transfervinduet,« bemærker Jens Andersson, som indtil videre har hentet Niklas Backman, forsvarsspiller, til AGF.

Desuden har AGF besluttet sig for ikke at ansætte de to prøvespillere, som klubben har haft besøg af den seneste uges tid. Både camerouneren Gäel Bella Ondoua på 23 år og ghaneseren Abdul Latif Anabila på 19 år er blevet vurderet af klubbens sportslige ledelse. Efter to kampe og flere træningspas.

Dygtige spillere

»Begge er dygtige spillere med potentiale, men vi føler ikke, at vi har behov for dem lige nu. Derfor har vi valgt at takke nej til dem. Men flere faktorer spiller ind, og de havde ikke helt de profiler, vi leder efter,« siger Jens Andersson, som inden længe muligvis præsenterer en ny spiller eller to. Men næppe Luis Figo eller en fra samme skuffe.

Følg
Jyllands-Posten
AGF lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her