*

AGF

De små men brugbare signaler i en træningskamp

Fodbold: AGF tabte 0-2 til Viborg i en testkamp, men træner Glen Riddersholm hæftede sig primært ved andet end måltavlen.

»Man skal ikke fortolke for meget på træningskampene. Men jeg kan godt tænke mig at få mange svar. Det er et helt nyt mandskab, som jeg ikke kender indgående endnu,« sagde AGF-træner Glen Riddersholm efter Viborg-kampen. Foto: Gregers Tycho

Forleden stod AGF-træner Glen Riddersholm og skulle sige lidt halvkloge fraser om en træningskamp mod Viborg.

Et af udsagnene lød således:

»Man skal ikke fortolke for meget på træningskampene. Men jeg kan godt tænke mig at få mange svar. Det er et helt nyt mandskab, som jeg ikke kender indgående endnu. Jeg vil have så mange svar som muligt, inden ligaen går i gang. Hvem ved? Måske skal Mate Vatsadze i en kamp bruges på kanten, og det kan være, at jeg får en ny oplevelse af ham. Jeg ved jo, hvad han kan som angriber.«

Fredag eftermiddag i Viborg på en kunstgræsbane på Kirkebækvej fik han alligevel ikke Mate Vatsadze at se som kantspiller i venstre side. Af den simple årsag, at Jesper Lange, udset som midterangriber, havde brækket højre hånd. I stedet skulle georgieren spille centralt i angrebet, hvorefter unge Lucas Jackson Møller indtog positionen i venstre side.

Kampen
  • Viborg-AGF 2-0 (1-0)
  • Mål: 1-0 Serge Deblé (35.), 2-0 Jeppe Curth (62.)
  • AGF i 1. halvleg: Steffen Rasmussen – Oscar Buur, Niklas Backmann, Josip Elez, Daniel Christensen - Jens Jønsson, Abdul Latif Anabila, Elmar Bjarnason – Michael Zacho, Mate Vatsadze, Lucas Jackson Møller.
  • AGF i 2. halvleg: Lukas Fernandes – Dino Mikanovic, Josip Elez (86. Jacob Hansen), Alexander Juel Andersen, Daniel Christensen - Danny Olsen, Gäel Bella Ondoua, Aleksandar Cavric – Stephan Petersen, Kim Aabech, Jens Stage.

Mate Vatsadze fik ikke scoret, AGF endte med at tabe 0-2 til superligakollegerne Viborg.

»Når man ser på, at vi arbejder med de grundlæggende ting, så er det et stærkt signal, at vi ser Mate Vatsadze sprinte hjem for at dække en midtbanespiller af. For to uger siden, da jeg kom til AGF, ville jeg have set en mand, der slog ud med armene og sagde, ”det er dælme også ringe”. De små ting kan vi sætte fokus på og dyrke. Det vægter jeg mere, end at der står 0-2 på måltavlen,« lød det fra Glen Riddersholm efter kampen.

Forskellige hold

Som i det første opgør mod Esbjerg valgte han at stille op med to forskellige hold. Kun Josip Elez og Daniel Christensen var med i begge halvlege.

AGF indledte bedst i første halvleg, men måtte se Serge Demblé tackle bolden i mål, efter at AGF’s nye svenske stopper, Niklas Backmann, ikke fik fart nok på sin tilbagelægning til målmand Steffen Rasmussen.

AGF’erne forsøgte at holde fart i bolden, det lykkedes også at få ganske mange spillere med i feltet, men i stedet for at sparke bolden ind foran, blev den lidt for tit rullet tilbage igen. Der blev ikke taget store chancer.

»Vi manglede så også skarpheden og dygtigheden til at score. Vi indledte fint i anden halvleg med en chance til Jens Stage og derefter en mulighed til Kim Aabech,« sagde Glen Riddersholm.

I stedet for en AGF-udligning kunne han se Viborg bringe sig på 2-0 på en omstilling. Alexander Juel Andersen fik opsnappet en aflevering, Jeppe Curth sprintede af sted og trillede bolden til Osama Akharraz. I målet parerede Lukas Fernandes eks-AGF’erens skud ud i fødderne på Jeppe Curth.

I det sidste kvarter fik Stephan Petersen blokeret et forsøg fra kort afstand, ligesom Josip Elez måtte se et skud ramme stolpen.

Backmann i aktion

Offensivt forsøgte AGF sig med Aleksandar Cavric som central midtbanespiller ved siden af Danny Olsen, men bedømt på 45 minutter var det ikke umiddelbart en succes.

I forsvaret kom svenskeren Niklas Backmann for første gang i aktion. Han så uheldig ud ved Viborgs første mål, men viste ellers kompromisløs oprydning, når det var påkrævet.

»Det er dejligt at være i gang. Der er stadig lang vej, men det er rart at spille kamp. Det er længe siden. Min indsats var op og ned, akkurat som holdets. Det vigtigste er at komme godt i gang, og så tage det med, der gik godt, og lære af det, der gik dårligt. Resultatet er ikke så vigtigt. Vi vil altid vinde, så man har en dårlig følelse, når man taber. Men vi skal lære af de fejl, vi lavede,« erkendte Niklas Backmann, der senest var i kamp for sin kinesiske klub i begyndelsen af november.

»Formen er på vej. Den kommer. Alt er nyt, men det føles bedre og bedre fra dag til dag. Det skal nok blive godt, min fornemmelse er i hvert fald god. Allerede nu er vi ved at lære hinanden bedre at kende,« bemærkede svenskeren.

Kampen var sidste mulighed for prøvespillerne Gäel Bella Onodua og Abdul Latif Anabila for at overbevise klubben om, at de skal ansættes. Ingen af de to imponerede.

Ud over Jesper Lange måtte AGF stille op uden Daniel A. Pedersen, Dzhamaldin Khodzhaniiazov og Adrian Lopez, der alle har småskavanker.

AGF’s næste træningskamp er på onsdag mod FC Midtjylland.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her