*

AGF

Glen Riddersholm vil beholde Aleksandar Cavric

Fodbold: Aleksandar Cavric har i sit første halve år i AGF spillet som fløj, men nu vil AGF-træner Glen Riddersholm eksperimentere med at bruge ham som central midtbane.

»Jeg har aldrig prøvet at træne i et vejr som dette før, men jeg er ved at tilpasse mig,« siger Aleksandar Cavric. Foto: Mikkel Berg Pedersen
AGF

AGF’s Aleksandar Cavric imponerede i Superligaen i efteråret. Når han modtog bolden på venstre fløj, kunne man fornemme, at modstanderens højre back begyndte at forberede sig på en fræk dribling. I mange tilfælde til ingen verdens nytte. Serberen kom forbi alligevel.

Men ifølge AGF-træner Glen Riddersholm kan Cavrics rolle blive en anden i foråret.

»Jeg går og fifler med at prøve at spille ham på andre positioner. Det må vi se på hen over vinteren, for han råder over nogle rigtigt spændende spidskompetencer. Han kunne f.eks. spille en mere central position, for han har nogle af de færdigheder, som kan gøre ondt på rigtigt mange af de forsvar, der spiller på linje med 4-4-2 og zoneopdækning. Han er en spiller, der kan vende med bolden og sætte et massivt pres med fart ned mod modstanderens bagkæde,« siger Glen Riddersholm.

Blå bog

Aleksandar Cavric

  • Født 18.05.1994 i Vukovar i Kroatien.
  • Serbisk statsborger
  • 186 cm, 75 kg
  • Klubber: Banat Zrenjanin, OFK Beograd, Genk (udlejet til AGF)
  • AGF: 11 kampe, 1 mål

Den nye træner tænker specifikt på at prøve Cavric på den såkaldte otter-position, hvor man som central midt løber fra boks til boks.

»Jeg kunne godt tænke mig at eksperimentere med at se ham derinde, hvis han ellers kan klare de defensive opgaver og dermed vise nye sider af sit store talent,« siger Glen Riddersholm.

At give Aleksandar Cavric den vigtige plads kan dog give en hovedpine. Han er nemlig kun på leje fra Genk – en lejekontrakt, der udløber til sommer, men dog med en købsoption.

»Der skal ikke herske tvivl om, at jeg gerne vil beholde ham. Han er en type, som man ikke ser hver dag i Superligaen. Vi skal arbejde på at få lidt mere slutprodukt i form af både assists og mål,« siger Glen Riddersholm.

Hovedpersonen tager situationen med ro.

»Jeg har seks måneder tilbage, men hvis jeg fortsætter med at spille sådan, får jeg nok flere tilbud. Jeg føler mig godt tilpas i AGF, for her spiller jeg, og det er meget vigtigt for mig, men jeg ved ikke, om jeg kan blive her. Jeg skal tale med sportschef Jens Andersson, for jeg har også kontrakt med Genk, et år efter at denne kontrakt ophører,« siger 21-årige Aleksandar Cavric, der ikke har haft kontakt med Genk, siden han blev udlejet til AGF.

I Genk fik han ikke megen spilletid, da klubben fik en ny træner.

»Jeg spillede angriber der, men jeg scorede ikke mål, og når man ikke gør det, kommer presset. Jeg kom som meget ung, og så er det meget svært. Men jeg er blevet bedre på det halve år her. Jeg har større selvtillid, og det er vigtigt for en fodboldspiller. Men når jeg nu modtager bolden, ved jeg, at jeg kan sætte en modstander,« siger Aleksandar Cavric.

Gennem sit finurlige spil er Aleksandar Cavric blevet populær i Aarhus.

Ved du, at du er lidt af en publikumsyndling?

»Nej, det vidste jeg ikke?!«

Fansene vil virkelig gerne have dig til at fortsætte i AGF...

»Det var jeg ikke klar over. Men det er jeg glad for. Det er rart at have god opbakning fra fansene. I Serbien var de på nakken af spillere, der ikke spillede godt.«

Kan du prøve at sammenligne Wieghorst og Riddersholm?

»De er to forskellige typer. Jeg lærte meget fra Morten, men jeg kommer også til at lære meget fra Glen. Det er godt for mig, for jeg er ung og skal lære. Jeg synes, at Glen er en god person. Da han kom her, tog han alle spillere personligt til side og talte med os, og det er meget vigtigt.«

Hvordan er træningen nu?

»Den er god. Når der kommer en ny træner, vil alle vise sig mere frem, og det er godt for holdet og for mig.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
AGF
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her