AGF

»Jeg er ikke langsom, men jeg er heller ikke Usain Bolt«

Niklas Backman havde tilbud fra andre klubber, men midterforsvareren valgte AGF.

»Hvis jeg gør det godt i Aarhus, får jeg måske muligheden for at komme til en endnu større klub i fremtiden,« siger Niklas Backman. Foto: Mikkel Berg Pedersen
AGF

Her kommer lige et regnestykke, vi skal have til at gå op: Tidligere AGF-træner Morten Wieghorst brugte Jens Jønsson i midterforsvaret. Forklaringen var, at han gerne ville have Jønssons fart dernede.

Nuværende AGF-træner Glen Riddersholm har til gengæld sagt, at han vil give Jens Jønsson chancen på midtbanen. Nu er Niklas Backman så ansat til at tage en plads i midterforsvaret. Kommer regnestykke til at gå op? Har Niklas Backman farten til at overtage efter Jens Jønsson?

Han griner lidt ad spørgsmålet.

»Jeg kan ikke lide at tale om mig selv som en spiller. Det må andre bedømme. Jeg er hverken hurtig eller langsom, jeg er gennemsnitlig... Jeg mener ikke, at jeg er langsom, men jeg er heller ikke Usain Bolt,« siger den 27-årige svensker.

Glen Riddersholm vil ikke forholde sig til, hvorfor Morten Wieghorst brugte Jens Jønsson i forsvaret.

Fart er ikke alt

»Men fart er ikke altid et must. Man skal have et hold, der arbejder med nogle defensive strategier, hvor forsvarsspillet er hele holdet, der forsvarer på samme tid. Det gør også, at man kan stå med en høj bagkæde, selvom man ikke har den hurtigste knallert på havnen,« siger Glen Riddersholm.

Der sker meget rundt om klubben, og der er stor interesse. Det er også derfor, at jeg valgte at komme her, for jeg vil spille under pres.
Niklas Backman, ny AGF’er

AGF-træneren har været i tæt dialog med AGF-sportschef Jens Andersson i beslutningen om at hente Niklas Backman til Aarhus.

»Muligheden bød sig med Jens Anderssons kendskab til Niklas, men jeg har været meget inde over. Det var en spiller, som jeg blev opmærksom på og har set en masse kampe med hen over julen. Jeg er helt tryg ved ham, for jeg mødte både ham og hans kæreste personligt, inden han skrev under,« siger Glen Riddersholm.

Niklas Backman sammenligner AGF og den klub, hvor han fik sit gennembrud, AIK fra Stockholm.

»Jeg havde tilbud fra andre klubber, men jeg besøgte AGF og talte med Glen i et par dage, og jeg fik et godt indtryk, da jeg var her. AGF er en professionel og stor klub. Jeg har spillet i AIK, og det er også en stor klub, og man kan se nogle ligheder. Der sker meget rundt om klubben, og der er stor interesse. Det er også derfor, at jeg valgte at komme her, for jeg vil spille under pres,« siger Niklas Backman, hvis kæreste, Malin, og parrets datter flytter til Aarhus, når AGF kommer hjem fra træningslejren i Portugal.

På banen er Niklas Backman en spiller, der forstår at dirigere nede bagfra.

»Jeg er en leder i forsvaret, og jeg kan lide at dirigere til højre og venstre. Jeg kan godt lægge gode afleveringer, men mit hovedansvar er forsvaret og at få mit hold til at holde et clean sheet i hver kamp,« siger Niklas Backman.

Den rolle er præcis, hvad Glen Riddersholm har ledt efter.

Vant til ansvar

»Han er kommunikationsmæssigt meget stærk, og han har stor vindermentalitet. Han kommer fra en klub i Sverige, hvor han er vant til at spille under massivt pres, og hvor der er store forventninger. Han har en stærk karakter, og han er nordeuropæisk og vant til at påtage sig et ansvar, fordi han har været anfører. På den måde manglede vi en profil til forsvaret. Vi er nummer ni i Superligaen med ambitioner om at bygge lag på lag, og at der ikke findes noget quick fix, så Niklas er en perfekt signing. Han er solid, aldrig skadet og kan også være med til at styrke kulturen uden for banen,« siger Glen Riddersholm.

Niklas Backman spillede to sæsoner i Kina, inden han skiftede til Danmark. I 59 kampe scorede han fem mål.

»Det er en af de ting, som jeg er blevet bedre til i Kina. Jeg er en god defensiv spiller, men hvorfor skulle jeg ikke score i offensiven på standardsituationer, når jeg clearer den i defensiven? Jeg er en stærk spiller, så efter min mening burde jeg score mere, og det fokuserer jeg meget på. Det kan jo være et afgørende mål,« siger Niklas Backman.

Følg
Jyllands-Posten
AGF lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her