AGF

Jens Stage er snart klar til den store scene

Fodbold: AGF spillede bedst, men tabte 0-1 i årets første træningskamp mod Esbjerg.

AGF’s Stephan Petersen i nærkamp med to Esbjerg-spillere i årets første træningskamp. Foto: Gregers Tycho

Fodboldtrænere er forsigtige folk.

Det skal de også være efter blot én træningskamp.

Glen Riddersholm, ny cheftræner i AGF, er såmænd ingen undtagelse.

Han ved udmærket godt, at de store konklusioner ikke kan drages efter to gange 45 minutter på en kunstgræsbane i Esbjerg.

For – som han understreger – der skulle gerne være masser af facetter at arbejde videre med frem mod forårets første kamp. Og det er der også i AGF, som i den første kamp i år stillede med to blandede hold i hver sin halvleg mod Esbjerg.

Alle i spil

Øvelsen gik ud på at få alle i spil, og det lykkedes. Bortset fra, at midterforsvareren Adrian Lopez allerede efter fem minutter måtte forlade banen med en skade. Efter sin ankomst har Glen Riddersholm understreget, at Jens Jønsson i hans øjne er midtbanespiller. Under den forrige træner var Jens Jønsson udset til at være stopperen, der skulle lukke hullerne i AGF’s forsvar qua sin hurtighed.

Kampen

  • Esbjerg-AGF 1-0 (1-0)
  • Mål: 1-0 Marco Lund (20.)
  • AGF 1. halvleg: Thomas Hagelskjær – Dino Mikanovic, Alexander Juel Andersen, Adrian Lopez (5. Lucas Jackson Møller), Daniel Christensen – Danny Olsen, Gäel Bella Ondoua, Jens Jønsson - Stephan Petersen, Jesper Lange, Michaael Zacho.
  • AGF 2. halvleg: Steffen Rasmussen – Oscar Buur, Josip Elez, Jacob Hansen, Daniel Christensen – Daniel A. Pedersen, Abdul Latif Anabila, Kim Aabech – Alekssandar Cavric, Mate Vatsadze, Jens Stage.

At Glen Riddersholm mener det seriøst, når han siger, Jens Jønsson er midtbanespiller, kunne ses i Esbjerg.

I stedet for at hive Jønsson ned i forsvaret, satte Riddersholm U19-spilleren Lucas Jackson Møller ind som venstre back, hvorefter Daniel Christensen skulle spille ved siden af Alexander Juel Andersen i det centrale forsvar. Hvilket gik forbløffende godt for Daniel Christensen.

Aggressivt pres

En væsentlig del af Glen Riddersholms varemærke er et aggressivt pres. Det er masser af løb i dybden, at få spillerne til som det første at søge mod mål og mod en afslutning. Mens forgængeren Morten Wieghorst var FC Barcelona, er Glen Riddersholm mere Real Madrid. Sådan sat lidt på spidsen.

»Vi moste dem i en længere periode og spillede os til fine chancer. Vi manglede at belønne os selv med en scoring i den bedste periode. Vi havde mange åbne muligheder. Men det er ikke vigtigt lige nu, for vi er slet ikke begyndt at arbejde på det endnu,« sagde Glen Riddersholm.

Kvalificerede afslutninger

AGF kom bagud efter 20 minutter, da målmand Thomas Hagelskjær ikke fik fat i et hjørnespark, som forsvarsspilleren Marco Lund fik prikket i mål. Derefter fik AGF sat sig på kampen, både Michael Zacho og Jesper Lange havde kvalificerede afslutninger i første halvleg.

»Vi har en enorm hurtighed, hvis vi kan bryde boldene, når modstanderne spiller bolden frem. I dag udnyttede vi det ikke, men det er noget, vi vil arbejde med. Spillerne løber og tænker fremad, og med to vidt blandede hold i de to halvlege, har jeg svært ved at finde hårene i suppen.«

Masser af krop

I anden halvleg virkede AGF’s spil – nu med 10 nye spillere – næste endnu bedre. Daniel A. Pedersen oksede rundt og stressede esbjergenserne, Kim Aabech var konstant i bevægelse og skulle nok have haft et straffespark, mens Jens Stage i venstre side tilførte masser af krop, hovedstødsstyrke og fine pasninger.

Netop Jens Stage, Brabrand-spiller på kontrakt året ud, var en af tre spillere, som fik chancen for at imponere den sportslige ledelse. I første halvleg slap camerouneren Gäel Bella Ondoua ikke vanvittigt overbevisende fra sin tjans som oprydder på midtbanen, efter pausen virkede ghaneseren Adbul Latif Anabila mere sikker, men mest iøjnefaldende var faktisk Jens Stage, der ligner en ung fyr, der er ved at være klar til en større scene end Brabrand i 2. division.

»Han er en meget spændende spiller, der er faldet godt ind. Han træner hos os, og passer sin skole ved siden af. Han løber nogle tests, der er over superliganiveauet, også set i lyset af, at han kommer fra et lavere niveau. Han er en fin spiller. Vi må se, hvordan det ender ud i løbet af januar,« sagde AGF-træner Glen Riddersholm, der som FC Midtjylland-chef faktisk trænede Jens Stage nogle uger forrige sommer, da Stage var inviteret på besøg hos mestrene.

Følg
Jyllands-Posten
AGF lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her