*

AGF

Unge afrikanere har allerede gjort et fint indtryk i AGF

AGF tester i disse dage to unge afrikanske talenter.

Gäel Bella Ondoua – her i duel med Kim Aabech – har spillet to minutter på CSKA Moskvas bedste hold, nemlig da han blev skiftet ind i en pokalkamp på udebane mod Khimik i september 2014. Foto: Anita Graversen

Det gik ikke helt ubemærket hen, at AGF tirsdag havde en ung afrikansk midtbanespiller med til træningen. Abdul Latif Anabila fra Ghana er en stor 18-årig fyr, som med en hård tackling sendte den jævnaldrende AGF’er Malthe Dahl Overgaard hjem fra træning med et ømt knæ efter en duel.

Selv om Abdul Latif Anabila stadig er U19-spiller, har han hjemme i Ghana repræsenteret sit land på U23-niveau seks gange det seneste års tid. Forleden dukkede en anden ung afrikaner, Gäel Bella Onodua op i AGF på prøve, og i går stødte Abdul Latif Anabila så til.

Testspillere

To på prøve i AGF

  • Gäel Bella Ondoua, 21 år, fra Cameroun, har de seneste syv år boet i Rusland og spillet for CSKA Moskva på ungdomsniveau og senest Lokomotiv Moskvas 2.hold på seniorplan.
  • Abdul Latif Anabila, 18 år, fra Ghana, han kommer fra New Edubiase FC i Ghana, U23-landsholdsspiller.

»Vi har ikke lagt os fast på, hvor længe de skal være her i første omgang. Tilfældighederne gør, at vi har en mulighed for at se Abdul Latif Anabila nærmere an lige nu. Det har vi valgt at gøre. Begge spillere skal forhåbentlig spille med i vores træningskampe. Så tager vi det derfra,« siger AGF’s sportschef, Jens Andersson.

Sportschefen har i årenes løb rejst en del i Ghana for at finde talenter, og det har han tidligere haft held med i sit job som sportschef i svenske AIK Stockholm.

»Jeg var senest i Ghana for et år siden, men da så jeg ham ikke. Men jeg har fået gode referencer på ham fra mit kontaktnet i Ghana, og så vil vi selvfølgelig gerne se, hvad han kan. Hvis det bliver til en aftale, så er der tale om en udviklingsspiller. Bella er også en ung spiller, men Latif er yngre. Han er kun 18 år, men han har allerede spillet på det ghanesiske U23-landshold. Det er en indikation på, at han er tidligt udviklet som spiller,« forklarer sportschefen, der kan konstatere, at de to allerede har gjort et fint indtryk.

Abdul Latif Anabila er tilknyttet New Edubiase FC fra den ghanesiske Premier League. Klubben endte sidste sæson midt i rækken som nummer otte ud af 16 hold, og Abdul Latif Anabila blev valgt som årets unge spiller i sidste sæson efter en stribe flotte kampe i rollen som defensiv midtbanespiller.

På prøve i Sverige

I november sidste år blev han inviteret til AIK Stockholm på prøvetræning, og han fik efterfølgende ros af træneren. Den unge ghaneser deltog i to testkampe, blandt andet en mod Assyriska. I den kamp begik han straffespark efter en halv times tid. Prøvetræningen resulterede ikke i en aftale med AIK Stockholm, som i forvejen råder over den stærke ghanesiske midtbanespiller Ebenezer Ofori, som har tiltrukket sig opmærksomhed fra blandt andre FC København de seneste år.

»Jeg ved ikke, hvorfor der ikke blev lavet en aftale. Nu håber jeg på at få en kontrakt i AGF. Det er en god følelse at være her i Aarhus. Alt er fint her, og jeg er meget glad for at være her i AGF«,« siger Abdul Latif Anabila, som i december ifølge flere ghanesiske medier blev sat i forbindelse med et skifte til de tunesiske mestre fra Club Africain.

I foråret spillede Abdul Latif Anabila to landskampe for Ghana på U23-plan og i november var han med på det U23-landshold, der deltog ved Jeux Africains i Brazzaville i Congo. Abdul Latif var med fra start i Ghanas første kamp mod Senegal (0-0), men udgik med en skade et kvarter før tid, og han spillede derfor ikke i den næste kamp.

Med i testkampe

Det forventes, at i hvert fald Gäel Bella Ondoua får en del minutter på banen fredag, når AGF møder Esbjerg, mens Abdul Latif Anabila formentlig først kommer i aktion næste fredag, når AGF spiller mod Viborg.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her