AGF

Optræk til dårlige attitude bliver udryddet i AGF

Kravene er tydelige til AGF-spillerne under ny træner.

Jens Jønsson og holdkammeraterne i AGF har fået at mærke, at en ny og kontant træner i Glen Riddersholm nu står i spidsen for holdet. Foto: Anita Graversen

Han taler engelsk, manden, som har kaldt fodboldspillerne i AGF til sig på træningsbanen på Fredensvang. Dagens arbejde er ovre, nu skal der lige rundes af, og det sker på et sprog, som alle i truppen forstår. Og det er meget vigtigt, det som manden har tænkt sig at sige. Det understreger han selv.

Manden er Glen Riddersholm, han er ny træner i dansk fodbolds skarnsknægt, AGF, hvis der var tvivl, og til dagens træning har han fået øje på nogle tendenser, som han har tænkt sig at slå hårdt ned på.

»Når man er forsvarsspiller, er man forsvarsspiller med F. Så skal man ikke begynde at drible, for så spiller man ikke på mit hold,« råber Glen Riddersholm i en dansk oversættelse, hvor f-ordet er udeladt.

Fakta

AGF-status

Første testkamp

AGF spiller den første træningskamp på fredag mod Esbjerg.

Prøvespilleren Gäel Bella Ondoua, 21 år, fra Cameroun viser fine takter til træningen, og får nok spilletid fredag.

Fredag 22. januar skal AGF møde Viborg.

Tonen, formen, tydeligheden verbalt har ændret sig med trænerskiftet fra Morten Wieghorst til Glen Riddersholm, så meget kan godt konkluderes allerede, selv om den tidligere FC Midtjylland-træner blot har været i sving på banerne i mindre end en uge.

»Jeg er meget, meget tilfreds med det, jeg har set. Men der er et hårdt og et langt stykke arbejde foran os. Der er fantastiske spidskompetencer hos mange af spillerne, og så er der også spillere, der skal lære at give, før de tager.«

Kan du uddybe det?

»Nej. Men spillerne skal forstå, og det har vi også talt om, at jeg kommer ikke for at ændre på alt. Jeg kommer for at lære dem at vinde. For at lære dem, hvad der skal til og for at udvikle holdet, så spillerne bedst kan skinne individuelt. Men i topfodbold kan en god spiller kun vise sig frem, hvis han først giver rigtig, rigtig meget til holdet. For så begynder vi at vinde mange kampe og ikke kun en gang imellem,« siger Glen Riddersholm.

Olsen kom til samtale

Den kontante facon stødte Danny Olsen ind i for en del år siden i FC Midtjylland, da han ikke blot røg ud af truppen, men endte med at sidde på tribunen. Glen Riddersholm mente, at Danny Olsen slog for meget op i banen og ikke knoklede nok for holdet.

»Han er kontant. Han stiller krav. Lever du op til det, så er han en meget behagelig træner. Men hvis du ikke leverer og går ud af fællesskabet, så er han ikke så behagelig. Jeg har været til møde på hans kontor i FC Midtjylland. Han mente ikke, at jeg arbejdede godt nok, og så måtte jeg stille mig bagest i køen. Det har jeg lært rigtig meget af. Han har en plan med alle, og hvis man vil i spil på holdet, skal man gøre, som han siger. Så bliver man belønnet i sidste ende,« siger Danny Olsen.

Efter flere sæsoners samarbejde med Glen Riddersholm ved Danny Olsen alt om, hvad der forventes af spillerne i truppen.

»Under Glen Riddersholms ledelse får vi masser af frihed, hvis vi tager ansvar for os selv og holdet. Men går man ud af det, så slår han ned. Han forventer meget af den enkelte spiller. For eksempel at forsvarspillerne skal forsvare deres mål og at de offensive spillere ikke kun skal angribe, men også arbejde for holdet,« siger Danny Olsen.

Holdkammeraten Alexander Juel Andersen har mærket, at den nye træner er temmelig direkte.

»Der bliver hele tiden stillet krav. Det gjorde der også før, men Glen er bare over en hele tiden. Der er ingen, der får lov til at vise den mindste snert af dårlig attitude. I modgang er det vigtigt, at vi reagerer samlet og positivt,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
AGF lige nu
Forsiden lige nu

Power må skrue ned i Danmark

Tilførsel af ny kapital til moderselskabet i Norge betyder, at elektronikkæden Power må reducere planerne om ekspansion i Danmark. Storbank skal give lov, hvis der åbnes flere varehuse her i landet. Finans
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her