*

AGF

I fremtiden er det ikke en kvalitet at have bolden mest

Fodbold: Ny træner, nye idéer. AGF er klar til igen at begynde. Men ikke forfra, understreger Glen Riddersholm, den nye mand med ansvaret for at gøre AGF til en succes.

Vi skal den vej, synes Glen Riddersholm at sige. I går stod han for første gang i spidsen for træningen i AGF. Foto: Casper Holmland Christensen

Mens spillerne og trænere i AGF er til frokost, går døren til klubhuset på Fredensvang op. Ind træder en ung fyr, han kigger sig spørgende omkring og får bekræftet, at dette her er AGF, byens lokale fodboldklub i Superligaen.

Den unge mand får præsenteret sig som armenier, på skoleophold i Aarhus og nu ivrig efter at vise sine evner som fodboldspiller frem på højt plan, og han har såmænd erfaring fra den rumænske storklub Steaua Bukarests reservehold bag sig, så hvis vi kan vise ham, hvor den sportslige ledelse holder til? Den vej? Tak!

Torsdag var skiftedag i AGF, nye ansigter, først og fremmest det runde, som tilhører Glen Riddersholm, klubbens nye træner, afløseren for fyrede Morten Wieghorst, og i går stod Glen Riddersholm i spidsen for sin første træning i AGF med spillerne fra Superliga-holdet.

Ved sin side havde Glen Riddersholm kollega Lars Friis, ny assistent, begge betjente sig af engelske sætninger på kunstgræsbanen i Lyseng, for en tredjedel af AGF’s spillertrup er fra udlandet, og alle skal forstå instrukserne.

Spillet med bolden kan tendere religion, i hvert fald har alle trænere deres helt egne meninger og måder at se spillet på, en egen filosofi, som er udgangspunktet. En sådan havde Morten Wieghorst, han stod for en boldbesiddende spillestil, possession kalder de det, Glen Riddersholms stil er nok mere direkte og kontant.

Jeg kunne godt tænke mig, at vi får højere intensitet til træning med kortere intervaller, med mere duelpræget fodboldspil, som vi skal tage med ind på banen.
Glen Riddersholm , ny AGF-træner

Trænerskiftet betyder ikke, at Morten Wieghorsts idéer er forkastede. Så langt fra.

»Der er meget godt, vi kan arbejde videre med. Det handler ikke om at ændre alt på en gang. Jeg skal bruge alt det gode, der var. Som ny kan man vælge at ændre alt radikalt. Det tror jeg ikke på. Der er blevet lavet et grundigt stykke arbejde, inden jeg kom, og noget kan jeg så forfine,« forklarer Glen Riddersholm.

Højere intensitet

Nyt på dagen var, at mange af klubbens ungdomstrænere var med ude til træningen. Glen Riddersholm vil gerne inddrage lidt flere unge spillere i ligaholdets arbejde, og deres trænere kan undervejs komme med indspark.

Ellers har Glen Riddersholm ret klare mål med sit virke.

AGF-status

Ind og ud

  • I går tiltrådte chefscout Peter Christiansen i AGF. Han skulle ellers først have skiftet fra Randers FC den 1. marts.
  • Den svenske fløjspiller Ahmed Yasin er stoppet i AGF, da han er blevet købt af AIK Stockholm.
  • Jens Stage fra Brabrand træner forsat med i AGF, i første omgang resten af januar.
  • Gäel Belle Ondoua fra Cameroun, 21 år, er til prøvetræning i godt en uges tid.

»Jeg kunne godt tænke mig, at vi får højere intensitet til træning med kortere intervaller, med mere duelpræget fodboldspil, som vi skal tage med ind på banen. Vi skal være mere aggressive i vores udtryk, og vi skal have et mere aggressivt genpres. Og i de situationer, hvor vi har mange retvendte spillere, da skal vi angribe målet lidt tidligere og hurtigere. Fordi vi gerne vil have mere slutprodukt på spillet. Det skal ikke forveksles med, at det er direkte spil sat op over for boldbesiddelse. I fremtiden er det ikke en kvalitet at have bolden mest. Vi vil gerne have bolden meget, men vi skal bruge boldbesiddelsen til rigtig mange afslutninger og flere mål,« siger han.

Fraværende på banen var Ahmed Yasin, som torsdag blev solgt til AIK Stockholm. Den svensk-iranske fløjspiller henvendte sig i november til sportschef Jens Andersson og forklarede, at han havde familiære problemer at slås med i Sverige.

»Det ville han gerne hjem og løse. Vi har siden talt om det, og hans ønske var, at han gerne ville hjem. Jeg har stor respekt for, at familien kommer forud for fodbolden. Så det var fint, vi fandt en løsning,« siger AGF’s sportschef.

En okay forretning

Han købte sidste år Ahmed Yasin fri i Örebro, men svenskeren nåede ikke for alvor at sætte et aftryk i AGF.

»Planen var, at han skulle være her længe, men så kom AIK Stockholm og købte ham fri af aftalen, der ellers løb halvandet år mere,« siger Jens Andersson, der kalder Ahmed Yasins skifte for en ”okay forretning” for AGF.

Han og klubben er endnu ikke i dialog med de spillere, der har kontraktudløb til sommer. Planen er, at Glen Riddersholm og spillerne skal bruge de kommende uger på at lære hinanden at kende først.

Ny AGF-træner: »Vi kan ikke tænke os til det. Vi kan ikke snakke os til det. Vi skal gøre det. Slut.«

Det ligger fast, at AGF skal have tre nye ind for de tre, der er forsvundet. En af de pladser kan gå til Gäel Bella Ondoua fra Cameroun. Den unge afrikaner trænede med i AGF i går, og det er meningen, at han skal opholde sig i AGF i halvanden uges tid.

Ondoua er midtbanespiller, 21 år, og han har i de seneste syv år boet i Rusland, siden hans far fik job på Camerouns ambassade i Moskva. Ondoua – som Jens Andersson fik et tip om fra en i sit netværk – har været tilknyttet Lokomotiv Moskva og senest CSKA Moskva, men er nu på jagt efter et sted at folde sit talent ud.

Akkurat som drengen fra Armenien.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her