*

AGF

AGF går fra luksushus til spejderhytte

Mestertræner Glen Riddersholm bringer stor ydmyghed med ind i sin nye klub, AGF.

Ny tropsfører. Glen Riddersholm på sin første arbejdsdag med spillerne i AGF torsdag. Foto: Casper Holmland Christensen

Han er, som han er, Glen Riddersholm. Han hiver ingen masker af eller på, når han går på arbejde, han taler meget, han fylder en del, og det er til at mærke, når han træder ind i et rum. Eller ikke er der. Alt det ved han såmænd godt.

Blot lige for at fortælle, hvem han er, AGF’s nye træner, Glen Riddersholm, ansat i AGF til at udføre den mission, som rigtigt mange har troet, de kunne løfte, men som de fleste ikke har haft held til: at få succes med AGF, en i historisk perspektiv stor klub, måske endda en storklub, men i givet fald en, der har ligget underdrejet et godt stykke tid.

Det seneste forsøg blev gjort af Morten Wieghorst, men efter halvandet år var samarbejdet mellem Wieghorst og den øvrige ledelse kørt skævt. Ny mand, altså, Glen Riddersholm, som senest har ført FC Midtjylland til klubbens første mesterskab. Nu vil AGF have moderne ledelse, ikke kun på banen og i faglig forstand, men også uden for græsset, langt ind i omklædningsrummet og ind i privaten, sågar. Det hele menneske, både bløde og hårde værdier, yin og yang, yoga og glidende tacklinger.

Foråret

AGF’s planer

  • AGF spiller syv testkampe inden forårets første kamp mod OB den 28. februar.
  • Modstanderne er Esbjerg, Viborg, FC Midtjylland og Hobro.
  • Fra den 29. januar til den 8. februar er AGF på træningslejr i Portugal med tre indlagte kampe mod udenlandske modstandere.

Glen Riddersholm er en træner, der favner og også omfavner sine spillere, og han har tilsyneladende rigeligt med energi til at nå hele vejen rundt, også denne torsdag i januar, en bidende kold en af slagsen, AGF’s første arbejdsdag efter ferien, den første for Glen Riddersholm med hele staben.

I morgen er det hverdag

På forhånd ved han udmærket, at dagen ikke kun byder på godt en times træning på en kunstgræsbane i Lyseng, fem minutters kørsel fra AGF’s bundfrosne baner på Fredensvang. AGF, ny træner, første arbejdsdag er lig med sendevogne, tv-interviews, direkte transmissioner og masser af nysgerrige.

Spørgsmål, spørgsmål, spørgsmål, svar, svar, svar, sådan er det, i morgen er det hverdag og langt mere stille.

»AGF har set, at der var en række udfordringer. Så har man gjort sig umage med at caste en, der har nogle af de ting, man måske manglede. Jeg ser trænergerningen som en helhed. Jeg skal påvirke noget uden for banen, men i særdeleshed også på banen. I dag har jeg været tydelig omkring, at vi er en klub, som lige nu ligger nummer ni i tabellen. Det betyder, at vi skal være meget ydmyge. Derfor kan vi jo godt træne som mestre. Alt, hvad vi foretager os, skal handle om at løfte kulturen. Jeg har signaleret over for spillerne, at elevatoren til succes er gået i stykker. Vi er henvist til trappen, og det hedder step by step, hvis vi skal skabe noget, der er bæredygtigt.«

Et typisk udsagn fra Glen Riddersholm, han deler gerne og ofte sit værdigrundlag. Torsdag til den første træning blev der instrueret i små doser, ikke kun af Glen Riddersholm, men også af hans assistent Lars Friis, også ny mand i AGF, de to tænker ens, når det gælder fodbold, efter mange års samarbejde.

»Der skal handling bag ordene, og jeg siger ikke mere, end jeg kan love. Jeg forsøger hele tiden at have den gejst og optimisme, der skal til for at flytte tingene. Men jeg er også ærlig og konsekvent. Tingene skal stemme overens. Det handler om, at vi ved, hvor vi er henne,« bemærker han.

Nej til luksushytten

Glen Riddersholm har arrangeret en hyggetur for trænerstaben senere i januar; han havde sat en mand på opgaven med at finde et sted, trænerne kunne overnatte. Vedkommende havde fundet et luksussommerhus ved kysten. Men Glen Riddersholm sagde nej og foreslog en spejderhytte.

»For det er der, vores niveau er. Det handler om at bygge noget op. Vi har lige nu fortjent en spejderhytte, og så må vi arbejde hårdt på at finde noget, der er bedre. Vi kan ikke tænke os til det. Vi kan ikke snakke os til det. Vi skal gøre det. Slut.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
AGF
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her