AGF

Mindst to nye, måske tre, hvis AGF har pengene til det

Fodbold: I dette transfervindue kigger den lokale superligaklub både efter unge og mere erfarne spillere, siger sportschef Jens Andersson

»Som altid vil vi gerne hente spillere, som vi kan udvikle og sælge videre i løbet af nogen tid for at højne omsætningen,« siger AGF's sportschef, Jens Anderson. Foto: Christian Klindt Sølbeck
AGF

Når AGF i dag indleder træningen frem mod forårets kampe i Superligaen, er der et par ledige pladser i omklædningsrummet. Klubben ønskede ikke at forlænge aftalerne med Davit Skhirtladze og Morten Nordstrand. Og det giver plads til, at AGF skal ud og hente nye spillere ind.

»Ja, det vil ske. Mindst to nye spillere skal vi have, skulle jeg mene. Det er vi nødt til ud fra antallet af spillere i truppen. Vi er 21 spillere nu. Det kan også blive tre nye spillere, men det afhænger af, hvor langt pengene rækker. Det er den kendte del af transfervinduet. Den ukendte faktor er, at hvis vi får bud på vores egne spillere, så får vi frigjort midler. Men lige nu er vores primære mål, at vi mindst ender med samme antal spillere som sidste sæson. Altså 23-24 spillere,« siger Jens Andersson, sportschef i AGF.

Måske to angribere

Både Morten Nordstrand og Davit Skhirtladze havde deres styrker i det offensive spil, og Jens Andersson kigger også fortrinsvis efter angribere til at supplere Mate Vatsadze, Aleksandar Cavric, Emil Nielsen og Jesper Lange.

Kontrakter

AGF’ere med udløb

  • Følgende spillere er på aftaler, der udløber til sommer:
  • Jens Jønsson, Kim Aabech, Jesper Lange, Daniel Christensen, Stephan Petersen, Adrian Lopez, Emil Nielsen (leje), Aleksandar Cavric (leje med købsoption), Josip Elez (leje)
  • Spillerne – undtagen dem på lejeaftaler – kan frit skrive kontrakt med andre i det sidste halve år af kontraktperioden.

»Men vi vil bygge AGF op i løbet af tid, og det betyder, at det primære er at hente den rette spiller. Finder vi ikke de rigtige offensive spillere, men i stedet eksempelvis en back, som vi gerne vil have ind på den lidt længere bane, så bliver det en forward og en back, vi henter. Så må vi leve med, at vi indtil næste transfervindue har en anelse ubalance i truppen. Det er vi nødt til at gøre, for ellers tager det for lang tid at bygge truppen op til det, vi gerne vil have,« siger Jens Andersson.

På rygtebasis bliver blandt andre Morten ”Duncan” Rasmussen sat i forbindelse med AGF, især nu, da AGF har ansat eks-AGF’erens tidligere træner, Glen Riddersholm. Den 30-årige FC Midtjylland-angribers aftale med klubben i Herning udløber til sommer. AGF’s sportschef vil som ventet ikke kommentere på konkrete navne.

»Men det behøver ikke kun være unge spillere, det kan også være en etableret spiller, vi kigger på. Alderen er ikke afgørende for mig. Jeg ser på erfaring. Det kan da sagtens blive en angriber på 30 år, ja da. Men jeg kommenterer aldrig på enkelte navne,« bemærker han.

Trænerskiftet indvarsler efter alt at dømme en justering af AGF’s spillestil. Morten Wieghorst havde sine idéer, Glen Riddersholm kommer med sine.

Uforandret strategi

»En ny træner ser naturligvis anderledes på spillet end den tidligere. Nogen passer bedre ind end andre i trænerens billede. Der er nuancer. Men klubbens strategiske arbejde bliver ikke forandret med et trænerskifte. Glen og jeg taler selvfølgelig om, hvilke spillere han gerne ser i AGF. Jeg præsenterer spillere for træneren, der så kan komme med sin mening. Det er stadig klubbens strategi, der ligger til grund for hvilke spillere, vi tager ind. På det område spiller alder, økonomi og egenskaber ind. Det er ikke kun de fodboldfaglige færdigheder. Mange faktorer påvirker rekrutteringen,« fastslår Jens Andersson.

En balancegang

Sportschefen skal konstant balancere mellem at skabe en slagkraftig trup, der har en kerne af faste spillere, men samtidig skal han også prøve at lokalisere unge talenter, som AGF kan udvikle og sælge videre.

»Som altid vil vi gerne hente spillere, som vi kan udvikle og sælge videre i løbet af nogen tid for at højne omsætningen. Det er et strategisk mål, hvis vi kontinuerligt skal ende som en top seks-klub. Så er vi nødt til at sælge spillere. Men sideløbende vil vi også bygge et hold med stamspillere, der er her i længere tid, så konceptet fungerer. For så er det også nemmere at få nye spillere ind. Balancen er blevet bedre nu, men vi skal se både på ældre og unge i dette vindue,« siger Jens Andersson.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Hold computeren sund: Undgå at hente disse programmer
Er din computer langsom, så hold dig fra at hente diverse optimeringsprogrammer, lyder rådet fra computerekspert. De har alligevel ingen virkning, siger han. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her