*

Superliga

Nye toner i FCK: Vi skal blot hænge på

For Ståle Solbakken og FC København kommer resten af dette efterår til at handle om blot at hænge på især FC Midtjylland og Brøndby.

FCK havde det svært under superligakampen mod Lyngby. Foto: Lars Poulsen

Med tre sejre i de seneste tre superligarunder inden søndagens kamp i Lyngby havde man fået den snigende fornemmelse, at FC København igen var ved at få styr på sagerne efter en magelig, urytmisk begyndelse på sæsonen, da holdet baksede med at få spillet mange nye spillere gode.

Så ramte et nederlag på 3-1 til et David Nielsen løst Lyngby. Nielsen, nu træner i AGF, var på sidelinjen erstattet af Thomas Nørgaard, som fægtede og brølede sine spillere frem ad mod et dansk mesterhold uden saft i stængerne.

Ved stillingen 2-0 ved pausen kom Ståle Solbakken meget hurtigt ud på banen igen til 2. halvleg. Han havde leveret sine beskeder til spillerne uden svinkeærinder.

»Jeg var tosser, for jeg kan ikke klare, at vi ikke formår at spille efter en kamp om torsdagen i Europa League,« sagde FC Københavns manager med henvisning til, at nordmandens hold i torsdags spillede 0-0 i Moldova mod Sheriff Tiraspol.

FCK halser efter topholdene efter nederlag i Lyngby

»Jeg ved ikke, om der er fysiske eller mentale forklaringer på det, men vi så ikke komfortable ud i 1. halvleg. Det gør mig frustreret, og det er noget, vi må se på. Så var vi uheldige efter pause, da vi ramte stolpen to gange og i min overbevisning blev snydt for et straffespark,« fortsatte han.

Med nederlaget er FC København nu på Superligaens femteplads efter de tre mesterskabskonkurrenter fra FC Midtjylland, Brøndby og FC Nordsjælland samt Horsens. Ja, FC København er efter Horsens med 11 kampe spillet af Superligaen, og der er fem point op til FC Nordsjællands førsteplads.

Det får nu Ståle Solbakken til at sætte nye mål for resten af efterårssæsonen. Ikke mindst fordi han har otte-ni spillere skadede, og fordi FC København har fire Europa League-opgør samt kamp i pokalturneringen mellem kampene i Superligaen. Det er et ramt FCK-hold, og noget tyder på, at det er nu, at konkurrenterne skal slå til, hvis de skal sætte et afgørende stød ind i jagten på et mesterskab.

»For os kommer det til at handle om at hænge på nu i resten af efteråret. Jeg har sagt, at vi må snige os med videre i Europa League, og så må vi være så tæt på FC Midtjylland, Brøndby og måske FC Nordsjælland som muligt før forårssæsonen,« lød det fra Ståle Solbakken efter nederlaget.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her