*

Superliga

FCK halser efter topholdene efter nederlag i Lyngby

FCK tabte i Lyngbys første kamp uden David Nielsen som træner og er fem point fra Superligatoppen.

Lyngby Boldklubs træner, Thomas Nørgaard, efter sejren over FCK. Foto: Lars Poulsen

Er det for søgt en konstatering, at Lyngby slog Goliath uden David? Det er det nok, men nu er det gjort, for det skete, da FC København blev besejret 3-1 og nu på femtepladsen er fem point efter Superligaens førerhold FC Nordsjælland.

Lyngby - FC København 3-1 (2-0)

Vurdering

Lyngby: 7

FC København: 4

Kampens spillere

Lyngby: Mayron George, 8

FC København: Pieros Sotiriou, 6

Det lærte vi

Europa League bliver en udfordring for FCK.

Detaljen

William Kvist var på bænken igen i Superligaen.

Lørdag forlod Lyngbys meget succesfulde træner David Nielsen klubben for at blive træner i AGF, der samme dag fyrede Glen Riddersholm. David Nielsen har været personificeringen af Lyngbys succes.

Derfor kunne Nielsens afsked enten betyde, at Lyngbys allerede prøvede kollektiv klappede sammen eller blev til en knyttet næve af sammenhold. Det sidste skete. FC København? Decideret ringe før pausen. Presset af de tre andre mesterskabskonkurrenter FC Nordsjælland, FC Midtjylland og Brøndby, som havde vundet samt en rejse fra Moldova efter Europa League-kamp i torsdag.

Ny Lyngby-træner: Jeg skal ikke kopiere David Nielsen

Slapt mandskab

Den slags har FC Københavns prøvede hold historisk klaret, men med mange skader og nye spillere, mønstrede Ståle Solbakken et slapt mandskab uden bid eller overskud til gennembrud. Det straffede Lyngby. Først da Mathias Hebo efter 20 minutter headede bolden i mål, da Robin Olsen parerede et langskud dårligt. Senere da Mayron George efter 30 minutter scorede på en kontra.

Det efterlod Ståle Solbakkens mund som en tynd streg mellem den øverste og nederste del af ansiget. Måske fik han et flip i pausen, for det var et anderledes godt og aggressivt FCK-hold, som spillede 2. halvleg.

I dens første minut reducerede Pieros Sotiriou til 1-2. I resten af halvlegen traf bolden to gange Lyngbys målramme, og FC København blev måske snydt for et straffespark. Da det skete, gik Ståle Solbakken op i ryggen på en af linjedommerne og råbte ham ind i ryggen. Det var en forseelse til en bortvisning, som nordmanden dog ikke fik. Fem minutter før tid afgjorde Mayron George kampen til dens resultat.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FCK
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her