Superliga

Sikkerheden selv på straffespark: »Det ville være dumt at være nervøs for at sparke, når jeg aldrig har brændt«

Det er 16. gang, at midtbanespilleren Jacob Poulsen har scoret på straffe i superligaen.

Endnu en sejr på hjemmebane blev til det for FC Midtjylland, da Aab søndag blev besejret med 4-1. Foto: Claus Bonnerup

Anføreren i FC Midtjylland Jakob Poulsen er et sikkert kort at trække, når der skal leveres straffespark. Det viste han igen, da midtjyderne vandt 4-1 over AaB på hjemmebane.

Efter 26 minutter blev hjemmeholdets Paul Onuachu hevet omkuld i gæsternes felt af Kasper Pedersen, og den forseelse fik dommer Jens Grabski Maae til at dømme straffespark.

Fra 11-meterpletten sendte Jakob Poulsen bolden i nettet og gjorde det til 1-0.

Det er 16. gang, at midtbanespilleren scorer på straffe i superligaen -  faktisk har han aldrig brændt et straffespark i landets bedste række.

Selv mener anføreren, at han ikke gør noget særligt, når han sparker.

»Jeg tænker ikke så meget over det. Det ville være dumt, at være nervøs for at sparke, når jeg aldrig har brændt,« siger Jakob Poulsen.

Det er kun sket en gang i hans karriere, at bolden ikke er gået ind. Det var da han tørnede ud for de ”hvide” fra Aarhus, dengang AGF spillede i første division.

FC Midtjylland fortsætter sejrsstime

Om Jakob Poulsen kommer til at slå rekorden for færrest brændte straffespark i superligaen, er ikke noget han tænker over. For ham er det vigtigste, at holdet spiller godt og vinder.

»Om jeg kan slå den her eller andre rekorder, det må andre, der går op i statistik, holde styr på, men lige nu er det ikke så svært at øge scoringerne, da vi har fået et straffe i næsten hver kamp,« siger han.

Den tidligere landsholdsspiller glæder sig mere over holdets mange sejre end sine egne scoringer. Han mener, at truppen spiller med ro og kontrol.

»Vi spiller godt og har en masse selvtillid. Det er dejligt at gå til landsholdspause på,« siger Jakob Poulsen. 

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her