*

Superliga

Silkeborg blev dukket, da vildt comeback og banen stjal fokus

Med seks mål i anden halvleg eksploderede kampen, da FC Nordsjælland hentede vigtig sejr.

Foto: Mikkel Berg Pedersen

Kampfakta:

SILKEBORG IF - FC NORDSJÆLLAND 2-4 (0-0)

Silkeborg IF: 7

FC Nordsjælland: 7

Kampens spillere:

Robert Skov, Silkeborg IF, 8

Mathias Jensen, FC Nordsjælland, 7

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt, 7

Det lærte vi: Silkeborg er blevet mere pasningssikre og teknisk stærke efter sommerpausen - det nye kunstgræs kan være én årsag.

Detaljen: I én bevægelse tæmmede Robert Skov en høj bold og førte den videre til en medspiller med hælen. Silkeborg skal nyde ham, så længe det varer - det bliver ikke længe.

Udover en vantro mumlen var der pludselig meget stille på Jysk Park. I løbet af ti vanvittige minutter var Silkeborg ramt af noget, der sker meget sjældent i fodbold og mistede dermed muligheden for at hente den første sejr over FC Nordsjælland i syv år.

Nogle fandt det sjovt, andre mente, at det var plat at kalde søndagens kamp for »El Plastico«.

Morskab eller ej fik det en positiv betydning for opgøret, at både hjemmeholdet og FC Nordsjælland har erfaring med at spille på den slags kunstgræs, der udgør banen på det nye stadion.

Både pasningerne, chancerne og målene flød som øl til tysk oktoberfest, da gæsterne stod bag et vildt comeback i 4-2-sejren og konsoliderede førstepladsen efter en sejrløs september.

Det så ellers længe ud til at blive fatalt, at FCN endnu engang måtte undvære den dynamiske duo Mads »Mini« Pedersen og Godsway Donyoh, der er garant for hurtige dybdeløb i venstre side. Dén faktor manglede holdet tydeligvis, mens særligt den 21-årige boldvirtuos Robert Skov imponerede for Silkeborg IF.

Den jævnaldrende Mathias Jensen forsøgte alene at bære FCN, indtil han på sløset vis tabte bolden i eget felt og var med til at sikre Silkeborg en fortjent føring kort efter pausen.

Lige efter udbyggede Mate Vatsadze føringen, og så lignede det lignede en sikker sejr, indtil FC Nordsjælland pludselig blev det sprudlende hold, der straffede modstanderen gennem hurtige omstillinger. På ti minutter udlignede Emiliano Marcondes og Mathias Jensen først, hvorefter topscorer Ernest Asante og Mathias Rasmussen sørgede for de afgørende scoringer.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her