*

Superliga

FC Midtjylland sneg sig op på andenpladsen

Gæsterne fra FC Midtjylland havde et ekstra gear i forhold til AGF og vandt komfortabelt i Aarhus.

Med en kontrolleret indsats sikrede FC Midtjylland sig relativt ubesværet tre point i Aarhus via 3-0 over AGF, og dermed meldte FCM sig for alvor ind i topstriden.

Kampen

AGF-FC Midtjylland 0-3

Mål: 0-1 Paul Onuachu (25.), 0-2 Jakob Poulsen (69.,straffespark), 0-3 Marc Dal Hende (90.)

AGF: 4

FCM: 7

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen, 7

Kampens spillere

Mustafa Amini, AGF, 5

Jakob Poulsen, FCM, 7

AGF prøvede fra starten med at aggressivt pres, men blev ofte fanget, da FC Midtjylland til tider havde tre angribere og to fløje helt fremme, så derfor stod der i perioder seks AGF’ere i bageste kæde. Egentligt forståeligt, at der var behov for opbakning, for FCM ankom med to af ligens mest scorende spillere i sin startformation; Paul Onuachu (fem mål) og Alexander Sørloth (seks mål), og førstnævnte markerede sig midtvejs i første halvleg, da han behandlede Jakob Poulsens pasning efter fortjeneste og præcist stødte bolden i det fjerneste hjørne med hovedet.

Hjemmeholdets intention var tilsyneladende at angribe via kanterne, det havde Martin Spelmann størst held med i højre side, mens truslen i venstre side fra Jakob Ankersen var sporadisk.

Kort før pausen var Paul Onuachu tæt på at øge sin sæsontotal til syv mål, men hans forsøg traf overliggeren, og så blev der holdt en smule liv i opgøret, som understregede, at FCM har et hold et niveau over AGF’s. På alle positioner, så det ud til.

Systemskifte har bragt ny energi til sprudlende FCM

FCM-træner Jess Thorup har haft held til at ændre sit holds måde at spille på, så det både er defensivt solidt med tre stoppere samt har bredden med to wingbacks og ikke mindst erfarne folk centralt i form af Jakob Poulsen, kampens klogeste aktør, og Tim Sparv.

Kvaliteten, det var den, AGF manglede

Gæsternes overtag blev forstærket efter pausen med et stort tryk mod AGF, som ikke fik tid og ro til at spille bolden rundt og stort set ikke nåede at true FCM-målet. Midtvejs i anden halvleg lukkede en tidligere AGF’er reelt kampen, da Jakob Poulsen omsatte det straffespark, som Adama Guira begik på Alexander Sørloth. Meget betegnende, for AGF var i store perioder et skridt eller to bagefter. Marc Dal Hende øgede til 3-0 i slutminutterne, hvilket derfor ikke kom som en voldsom overraskelse for de godt 9.000 tilskuere.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her