*

Superliga

Brøndbys Dr. Jekyll og Mr. Hyde-sind ændrede sig til det værre

Brøndby havde været det klart bedre hold end alle modstanderne på eget græs i de første fire kampe. Men det ændrede sig mod AaB.

Foto: Jens Dresling

Skulle Superligaen inden søndag have kåret et hold som ligaens Dr. Jekyll og Mr. Hyde ville Brøndby være løbet fra konkurrenterne som Usain Bolt i en OL-finale. I de fire første hjemmekampe blev FC Midtjylland, Lyngby, FCK og AC Horsens klart overmachet med fire sejre til følge.

Kampfakta

Brøndby - AaB 0-0

Brøndby: 4

AaB: 5

Kampens spillere:

Christian Nørgaard, Brøndby, 6

Jores Okore, AaB, 8

Dommer: Michael Johansen, 6

Det lærte vi: Efter den flotte sæsonstart virker Brøndby til at befinde sig i et aktuelt formdyk. AaB havde igen godt styr på egen defensiv.

Detaljen: Morten Wieghorst var tosset over, at Paulus Arajuuri ikke fik sit andet gule kort med en halv time igen, da han satte hånden på bolden i en nærkamp. Rødt kort fik finnen dog med ti minutter igen, da han afsluttede en personlig dårlig eftermiddag.

Men væk fra eget græs var det derimod kun blevet til to point i fire kampe. 3-2 mod Nordsjælland, 0-0 i Randers, 2-0 i Aarhus og senest 1-1 på Fyn. Mod AaB var der dog tale om “udebane-Brøndby” frem for ligaens bedste hjemmehold. Det hele endte 0-0, og det kunne AaB faktisk være mest utilfreds med af de to hold.

Mod nordjyderne virkede Brøndby nemlig til at være fanget i sindstilstanden fra OB-kampen sidste weekend. De blå-gule formåede kun at skabe et skud inden for målrammen og ikke en eneste reel, åben målchance i første halvleg. I stedet havde AaB de første 45 minutters to største muligheder på de kontramuligheder, som Morten Wieghorst mandskab så klokkeklart søgte.

Mukhtar under niveau

Edison Flores og Pavol Safranko gjorde dog absolut ingenting for at slippe af med prædikatet som dele af Superligaens mindst farlige offensiver. I begge omgange vendte deres chef, Wieghorst, sig om mod bænken og klappede håndfladerne sammen. Ligesom alle andre vidste AaB-træneren, at hans hold på det tidspunkt stod med muligheden for at tage mere end et point.

 Grunden til det lave antal åbne Brøndby-chancer skulle man finde i spillernes tekniske færdigheder med bolden på dagen. På et tidspunkt kunne der være reel tvivl om, hvorvidt man overværede en Superliga-kamp eller uofficielt DM i ikke at sætte fem afleveringer sammen. Brøndby vil som bekendt gerne skabe kaos-fodbold, men for første gang denne efterårssæsonen blev der i for lange perioder kun tale om kaos og ikke fodbold. Det mange bolde ind og ud over sidelinjerne gav anledning til at tænke over, hvad der er sket med tyske Hany Mukhtar på det seneste. AaB-kampen var opgør nummer 21 i træk uden scoring fra den tyske kreatør, som på sit højeste niveau må være kandidat til at være en af Superligaens bedste spillere. Men igen mod AaB begik Mukhtar nogle ukarakteristiske fejl, når medspillerne endelig havde fået sat ham i scene. De tyske driblinger lykkedes ikke i de små rum foran AaB’s bagkæde, mens de dybe afleveringer ikke splittede den.

Okore med god kamp

Mukhtar og kollegerne centralt på banen manglede ellers ikke intern konkurrence. For tredje opgør i træk havde Alexander Zorniger valgt at starte med sommerindkøbene Lasse Vigen og Simon Tibbling på bænken. Henholdsvis månedens Superliga-spiller i juli og manden, der afgjorde det københavnske fodboldderby. Gentagne gange slog Alexander Zorniger ud med underarmene vendt op mod den blå himmel og “vis mig noget mere-attitude,” når midtbanens aktioner ikke slog til.

Dødvandet mellem Brøndbys manglende fart i opspillet og AaB’s færdigheder i afslutningerne på kontramulighederne fandt stadig sted med 30 minutter igen. Her var den mest iøjnefaldende præstation, at Jores Okore for første gang længe godt kunne få for en mand, der havde spillet på et højere niveau end Superligaen. Den tidligere Aston Villa-spiller var kontant i sine direkte dueller og styrede flot AaB-bagkæden.

AaB-profil: Vi er gode nok til at komme i top-6

Selvom Brøndby-overtaget blev markant de sidste 25 minutter holdt Okore og kammeraterne stand. Men lige så skarp defensiven så ud, lige så ufarligt et indtryk efterlod offensiven. AaB har nu kun scoret tre gange de seneste seks kampe. Det formåede nordjyderne end ikke at ændre på, selvom man blev givet en gave de sidste ti minutter. Her afsluttede Paulus Arajuuri en gennemført dårlig eftermiddag med at få sit andet gule kort efter en præstation fyldt med placeringsfejl og for sene indgreb.

Brøndby-træner utilfreds med sit holds offensiv

Med 0-0-resultat har AaB nu ikke ikke tabt de seneste syv kampe. Mens Brøndby står nu lige med FCK i tabellen. Begge de københavnske klubber har 15 point efter ni kampe. Syv efter FC Nordsjælland, hvis Superligaens førerhold vinder mandag over AGF.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce
Det skal handle om at hjælpe andre
52-årige Charlotte Hold havde en succesfuld karriere inden for logistik og administration. Men en dag skiftede hun kurs. Hun ville lave noget, der gav mening. I dag arbejder hun for folk, der er ramt af den sjældne hjernesygdom Huntingtons Sygdom. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her