*

Superliga

FC København tog imod fire "gaver" i Helsingør

De danske mestre efterlod ingen tvivl om slutresultatet, da de søndag eftermiddag vandt sikkert 4-0 i Helsingør.

Foto: Lars Poulsen

Forskellen på den dyreste og  billigste spillertrup i Superligaen var tydelig, da FC København søndag var på besøg hos oprykkerne fra FC Helsingør.

Der var tale om den til dato største hjemmekamp for FC Helsingør, men stemningen på det lille, udsolgte stadion i Nordsjælland var mere præget af hygge end af en spænding omkring kampens resultat. Det mindede mest om en blanding mellem open by night og en velorganiseret skovtur.

Og skulle de fremmødte Helsingør-fans have troet på, at hjemmeholdet kunne drille mestrene, forsvandt den tro ganske hurtigt i løbet af den ensidige første halvleg. Helsingør-spillerne var nemlig i det generøse humør, og allerede efter syv minutter kunne en velspillende Jan Gregus slå en bold i dybden, som sejlede over hovedet på Andreas Holm. Lige bag ham dukkede Pieros Sotiriou op og pillede bolden ned med en flot brysttæmning, hvorefter han køligt trillede den under den fremstormende Mikkel Bruhn i Helsingør-målet. Simpelt og effektivt.

Ti minutter senere var den gal igen, da Andrija Pavlovic havde luret, at man kun kan være i strafbar offside, hvis bolden kommer fra en modstander. Og Mikkel Basse havde tydeligvis ikke opfattet, at Pavlovic daskede rundt 10 meter nede bag Helsingørs forsvarskæde, så da han forsøgte med en sløset tilbagelægning kunne Pavlovic let opsnappe den og drible forbi målmanden, inden han trillede den i et tomt mål.

Og Pavlovic var ikke færdig. Han er ikke nær så arbejdsom som sin angrebsmakker Sotririou, men da han fik en friløber på en forlænget fremlægning, satte han den iskoldt forbi Mikkel Bruhn til 3-0.

Men der skulle mere til at ødelægge humøret i det nordsjællandske, så da dommer Peter Kjærsgaard fløjtede til pause, blev de lokale helte klappet fra banen. Og indtrykket af, at kampen først og fremmest skulle ses som en oplevelse, blev forstærket, da stadionspeakeren ved anden halvlegs begyndelse proklamerede, at publikum godt kunne berede sig på det største come back i Superligaens historie. Den ironiske kommentar var dog ikke i nærheden af at blive til virkelighed, selvom Helsingør i anden halvleg fik presset mere spil op på FCK's banehalvdel. Det blev dog aldrig rigtigt farligt, selvom der flere gange var optræk til rigtige chancer, og begge hold så ud til at have erkendt, at FCK kunne tage en sikker sejr med hjem til hovedstaden.

Så da Pieros Sotiriou kunne sparke den ind i langt hjørne efter en situation, hvor Helsingørs forsvar endnu en gang så lidt sløjt ud, fik de mange fremmødte FCK-fans lidt ekstra at gå hjem på.

FC Københavns angribere brillierede

"Fire gaver, du" sagde en tilskuer til din makker, da han forlod stadion efter 4-0 målet. Han virkede dog på ingen måde rasende, men blot som en mand, der skulle hjem og have det sidste ud af søndagen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

JP mener: Svar udbedes, DF

Vælgerne må føle at stå med et stykke vådt håndsæbe, som man aldrig ved, hvor man har. Formentlig derfor havde DF for en måned siden et dårligt kommunalvalg og har i de senere måneder haft en stribe negative meningsmålinger.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce
Afsøg markedet og spar store summer på julegaven
Bruger du lidt tid på at søge markedet igennem, vil du være i stand til at finde den samme vare til meget forskellige priser, viser ny prissammenligning. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her