Superliga

FC Midtjylland ødelagde oprykkers optur

FC Midtjylland bevarede en god hjemmebanestatistik, da superligaens nummer to blev besejret.

Foto: Ernst van Norde

Hobro IK ankom til Herning med fem sejre i bagagen og en placering som nummer to i Superligaen, men også en negativ statisk mod FC Midtjylland, som fortalte, at holdet fra Himmerland aldrig havde slået midtjyderne i en superligakamp. Omvendt havde ulvene fra Herning før dagens opgør endnu ikke tabt en hjemmekamp i denne sæson.

Efter første halvleg så det ud til, at det var FC Midtjylland, der ville ende med at bevare den gode hjemmebanestatistik. Og da kampen sluttede, stod der 5-1 på måltavlen.

FC Midtjylland - Hobro IK 5-1

Vurdering

FC Midtjylland 8

Hobro IK 5

Kampens spillere

Midtjylland: Alexander Sørloth 8

Hobro: Pål Alexander Kirkevold 6

Dommer

Anders Pouelsen 7

Det lærte vi

FC Midtjyllands nye spilsystem fungerede.

Detaljen

FC Midtjyllands Rafael Van der Vaart var på bænken.

Først sendte Alexander Sørloth bolden mellem benene på Jesper Rask i Hobro-målet, efter at have pillet et indlæg ned fra FC Midtjyllands anfører Jakob Poulsen. Indlægget slået ind til den norske angriber, der var rykket i dybden. Det skete efter 20 minutters spil.

Målet rystede tilsyneladende gæsterne, som ikke kom på plads. Allerede et minut senere kunne hjemmeholdet fordoble føringen, da midtbanespilleren Mark Dal Hende blev nedlagt i feltet af Hobro-stopperen Yaw-Ihle Amakwah. Fløjten lød, og dommer Anders Poulsen pegede straks på pletten. Og i vanlig stil, når midtjyderne får straffe, tog Jakob Poulsen sig af sparket. 

Selvom Jesper Rask fik benet på, var det ikke nok til at forhindre endnu en scoring.

FCM-træner: ”Vi var overlegne. Det vidner om, at der er noget stort i vente”

Glæden var stor ved hjemmepublikummet efter 2-0- målet, men det tog pusten fra Hobro-spillerne, som havde svært ved at finde hinanden og spille sig frem til chancer.

Hobros farligste chance i løbet af de første 45 minutter kom i de første ti minutter, da Babayan ramte overlæggen efter en kontra. Dette skud var også gæsternes eneste i første halvleg.

Hobro-træner: Det kommer til at se brutalt ud

Det var lykkedes FC Midtjylland at lukke superligaens topscorer Pål Alexander Kirkevold ned. Han kom ikke til en eneste afslutning. Det samme var gældende for angrebsmakkeren Quincy Antipas.

Selv om spillerne fik en længere pause, da det danske efterårsvejr spillede et puds og udsatte anden halvleg med ti minutter, fordi der var risiko for lyn og torden, fortsatte de første ti minutter med at være en gentagelse af spillet inden pausen.

Midtjyderne havde spillet, og Hobro haltede bagefter. Det var en ensidig affære, som syntes lukket, da FC-Midtjyllands Rilwan Hassan lagde bolden af til Alexander Sørloth på kanten af feltet. Han takkede for den gode aflevering ved at behandle bolden på fornemmeste vist. Han sendte den op i det ene målhjørne.

Bedst som opgøret syntes afgjort, fik Hobro pustet lidt nyt liv i kampen, da superligaens topscorer Pål Alexander Kirkevold blev fældet af 100 kamps jubilaren Tim Sparv, efter at den norske angriber havde snydt både Kian Hansen og Rasmus Nissen i Midtjylland-defensiven. 

For anden gang i kampen pegede Anders Poulsen på pletten, og Pål Alexander Kirkevold omsatte selv straffesparket og scorede sikkert på Jesper Hansen. Reduceringen fik Hobro lidt længere frem på banen. Kirkevold scorede sit ottende sæsonmål og bragte sig yderligere i front på topscorerlisten.

Van der Vart: ”Selvfølgelig er jeg skuffet over, at jeg ikke kom på banen mod Hobro”

Reduceringen pustede nyt liv i Hobro, og åbnede opgøret igen. Gæsterne satte sig mere på spillet og kom frem til flere chancer. De begyndte at spille lige op med hjemmeholdet. Kampen blev en livlig affære,  efter at midtjyderne havde domineret de første 70 minutter.

Men mere kom Hobro aldrig ind i kampen. Kort før tid udbyggede indstiftede Paul Onuachu føringen for FC Midtjylland, og inde i overtiden scorede Alexander Sørloth sit tredje mål i kampen, da han opfangede en retur bold fra Jesper Rask. Han gjorde det til slutresultatet 5-1.

Med sejren rykkede midtjyderne op som nummer tre i tabellen- kun et enkelt point fra Hobro. Og efter kampen lød det fra FC Midtjyllands træner Jess Thorup, at det gode resultat skyldes holdets nye spilsystem.

»Det her system er kommet for at blive. Det passer godt til vores spillere,« siger han.

Ros til vinderholdet var der også fra Hobros træner Thomas Thomasberg, da han gjorde status efter opgøret.

»Der er meget uberettiget kritik af Thorup i medierne. Han bliver beskyldt for at spille kedelige. Det er ikke det, jeg ser. Jeg ser mange underholdende kampe,« siger han.

Træneren, der selv har en fortid som spiller og træner i FC Midtjylland, havde til gengæld ikke mange kommentarer til sit holds præstation. Grundlæggende var han ærgerlig over, at resultatet kom til at se »så brutalt ud«.

Selvom hjemmeholdet havde stjernen Rafael Van der Vart tilbage i truppen, blev det ikke til nogen minutter på banen, da Jess Thorup mener, at hollænderen endnu ikke er, hvor han skal være.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her