Superliga

Nu kan Wieghorst og AaB trække vejret igen

AaB hentede en forløsende første Superliga-sejr mod Silkeborg.

Arkivfoto: René Schütze

Morten Wieghorsts AaB hentede sæsonens første Superliga-sejr mod Silkeborg mandag aften. 2-1-sejren rykker AaB hele fire pladser op i ligastillingen og letter en smule af presset fra Wieghorst, som nu har set sit hold hente to sejre og score 7 mål på fem dage, efter det også blev til pokalsejr over Viborg.

Første halvleg havde ellers i lang tid alle tegn til at bane vejen for endnu en skuffende aften for AaB. Bolden endte i mange tilfælde med at blive flyttet rundt i en trekant mellem aalborgensernes to midterforsvarere og en passiv, uinspirerende Magnus Christensen på midtbanen.

Kampen

AaB-Silkeborg 2-1 (1-1)

Vurdering:

AaB: 6

Silkeborg: 5

Dommer: Jens Grabski Maae, 7

Kampens spillere:

Edison Flores, AaB, 6

Jens Martin Gammelby, SIF, 6

Det lærte vi:

AaB viste sig farligere, jo højere tempoet blev.

Detaljen:

AaBs nye brasilianske indkøb Yann Rolim fik ikke lang tid på banen, men viste ligesom i indhoppet mod Viborg i pokalsejren fine takter og flot teknik.

Når bolden så endelig kom op til en angriber, var både Jannik Pohl og Pavol Safranko klar til at vise de uskarpe berøringer, som gør, at AaB inden kampen kun havde scoret fem gange i syv Superliga-kampe.

Heller ikke Silkeborg skabte mange chancer, så afslutningen på halvlegen var næsten chokerende, da holdene på to minutter pludselig udvekslede scoringer ved henholdsvis Jakob Blåbjerg og Jens Martin Gammelby. Begge efter hjørnespark.

Anden halvleg viste fra start et helt andet AaB-hold, som tilsyneladende begyndte at lytte til træneren, der havde brugt hele første halvleg på at råbe efter hurtigere spil og fremadrettede afleveringer.

Gevinsten kom, da Jannik Pohl spillede sig til et straffespark, scorede og dermed gav AaB og Wieghorst en forløsende sejr.

Det var Pohls blot fjerde mål i 34 kampe for AaB - en statistik der tydeligt viser, at AaB har haft store problemer med at score mål.

Efter den forgangne uges 5-1-sejr over Viborg og denne 2-1-sejr over Silkeborg ser det dog ud til at lysne på dette punkt for aalborgenserne, selvom det retteligt skal siges, at de fire af målene mod Viborg faldt i forlænget spilletid.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
AaB
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her