Superliga

Brøndby uden sejr trods stort overtag

Brøndby var en mand i overtal i 80 minutter i søndagens kamp mod OB, men måtte nøjes med 1-1 i en medrivende kamp.

Nogle gange bliver en fodboldkamp defineret af én hændelse, der får så stor betydning for spillet, at resten næsten kan være ligegyldigt. Sådan var det i Odense søndag aften, hvor Brøndby måtte nøjes med 1-1 efter et dramatisk opgør i en medlevende kulisse.

Om kampen:

OB – Brøndby 1-1

OB: 6
Brøndby: 6

Dommer: Jakob Kehlet, 3

Bedste spillere:

OB: Sten Grytebust, 8

Brøndby: Kasper Fisker, 6

Det lærte vi:

Den gamle traver om ude godt, men hjemme bedst kender de så udmærket i Brøndby, hvor klubben ikke har vundet på udebane siden april. Kampen i Odense var således den syvende kamp på stribe, hvor Brøndby ikke lykkedes med at tage tre point på fremmed græs.

Detaljen:

Inden kampstart blev Richard Møller Nielsen Tribunen indviet på stadion i Odense. Den tidligere danske landstræner førte i sin tid OB til to danske mesterskaber, og nu har den fynske klub valgt at hylde Richard Møller Nielsen ved at opkalde fantribunen efter ham.

80 minutter af opgøret blev således defineret af den situation, der indtraf efter bare ti minutters spil. Brøndby-angriberen Teemu Pukki blev spillet alene igennem mod OB-målet, men han kom aldrig til afslutning, for lige uden for straffesparksfeltet blev han tacklet bagfra af Izunna Uzochukwu. Dommer Jakob Kehlet takserede situationen til rødt kort til OB’eren.

OB var ellers kommet foran få minutter tidligere ved et langskudsmål af netop Uzochukwu, men i stedet for en festlig aften med indvielse af Richard Møller Nielsen Tribunen for øjnene af 10.717 tilskuere, blev det en anderledes nervepirrende kamp for OB, der måtte forsvare sig med kun 10 mand i en meget stor del af matchen.

Overblik efter transfervinduet lukkede: De største spillerhandler

I det hele taget fik publikum en hektisk indledning på opgøret, for udover scoringen og udvisningen, blev OB-holdet yderligere rystet af et par begivenheder i første halvleg. Først faldt den lange forsvarsspiller Frederik Tingager til jorden efter et sammenstød med målmand Grytebust, men stopperen kunne dog blive på banen. I stedet måtte en skadet Mikkel Desler kort efter forlade banen med en skadet ankel.

Stærkt OB-forsvar

Det gav et meget entydigt kampbillede, at Brøndby var en spiller mere på banen end OB i 80 minutter af opgøret. Spilovertaget var massivt i udeholdets favør, men OB’erne sloges bravt i defensiven og spillede klogt. På den måde holdt de længe gæsterne fra regulære scoringschancer.

OB har gennem lang tid fået kritik for at mangle offensiv flow i sit spil, men til gengæld har Kent Nielsen fået sat skik på forsvaret i det fynske. Målmand Sten Grytebust er en af Superligaens bedste keepere, og foran sig har han fået et solidt forsvar, hvor Frederik Tingager og Kenneth Emil Petersen i denne sæson har udgjort en stærk stopperduo.

Det betød, at OB ikke blev kørt over af Brøndby trods undertalssituationen, men man sad med fornemmelsen af, at de fynske seler ikke kunne holde hele vejen. Derfor var det også helt på sin plads, at Jan Kliment udlignede for Brøndby efter en times spil.

OB-angriber efter ny nullert: Vi mangler skarphed

Det havde OB svært ved at svare igen på, og hjemmeholdet var kun sjældent på besøg i Brøndbys ende af banen. Modsat sværmede Brøndby om OB’s straffesparksfelt, men Brøndby har i hele sæsonen haft svært ved at score mål på udebane.

Også i Odense skulle Alexander Zornigers mandskab bruge mange chancer på at få det afgørende mål. Jan Kliment ramte overliggeren midtvejs i anden halvleg, og i kampens slutfase måtte Hany Mukhtar se et forsøg parreret af en storspillende Sten Grytebust i OB-målet.

Og sådan løb opgøret ud i sandet for Brøndby, der trods det mandskabsmæssige overtal måtte nøjes med uafgjort.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
OB
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her