Superliga

Bronzevinderne fik endelig en sejr

To straffespark og fire mål skulle der til, da Lyngby besejrede FC Helsingør på hjemmebane.

David Boysen (th.) spillede en stor kamp i Lyngbys sejr over FC Helsingør. Foto: DRESLING JENS

Fakta

Kampfakta

LYNGBY BK - FC HELSINGØR 3–1 (1-0)

Lyngby BK: 7

FC Helsingør: 4

Kampens spillere:

David Boysen, Lyngby BK, 7

Mathias Johannsen, FC Helsingør, 6

Dommer: Peter Munch Larsen, 8

Det lærte vi: FC Helsingør gik fra at være passive til at blive truende efter formationsændringen til 4-4-2 i pausen.

Detaljen: FC Helsingør-keeper Mikkel Bruhn blev næsten kampens første målscorer efter et udspark fra eget felt.

Han har ventet i næsten to måneder på at kunne knytte næverne og kramme sine spillere efter en sejr, Lyngby-træner David Nielsen.

For første gang siden den 16. juli vandt Lyngby i Superligaen, og så endda i et lokalopgør efter 3-1 hjemme over FC Helsingør.

Lyngby dominerede og levede op til dén favoritværdighed, som spillerne har erkendt, at de skal vænne sig til oftere at påtage sig efter bronzemedaljerne i fjor. Og favoritter var holdet i sandhed mod FC Helsingør, den sensationelle oprykker, der konstant får plukket sine bedste spillere af de øvrige superligaklubber. Det har kostet Vito Hammershøy-Mistrati, Mads Aaquist og senest André Riel, og derfor havde FC Helsingør længe svært ved at udfordre ligaens ellers dårligste defensiv.

Offensivt fremstår Lyngby anderledes sikre og pressede på efter en tøvende indledning, indtil en uheldig Helsingør-kaptajn Andreas Holm lavede selvmål efter at have fået hamret et David Boysen-indlæg ind på skinnebenet kort før pausen.

Der skulle en formationsændring til for FC Helsingør, før Lyngbys defensiv blev presset. Og så skete det i sandhed også. Først tøvede hele bagkæden, inden Oliver Lund begik et klodset straffespark, som Anders Holst sikkert omsatte til 1-1.

Mens hjemmefansene stadig mumlede bekymret efter målet, omsatte Michael Lumb et nydeligt kontraangreb ved køligt at lægge bolden mellem benene på keeperen.

Og da David Boysen efter en time skaffede et straffe, som han - lidt heldigt - selv scorede på, kunne David Nielsen og co. juble over sæsonens anden sejr, hvor det offensive spil var fuld af energi og lovende perspektiver.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her