Superliga

FC København fik tæsk i Farum

FC Nordsjælland bestod mesterskabsprøven med sejr over FCK.

Foto: Jens Dresling

Med en 3-0 sejr på hjemmebane over FC København spillede FC Nordsjælland sig søndag til en ny rolle i denne Superliga-sæson. Klubben med hjemmebane på ”Parcelhus-park” i Farum skal forholde sig til, at den er et lige så godt bud på en Danmarksmester som forhåndsfavoritterne. Sådan må det være med seks sejre i syv kampe og fire point ned til andenpladsen. Ikke mindst når de tre store, Brøndby, FC Midtjylland eller København, har spillet som et mesterskabshold i flere runder ad gangen.

Fakta

FC Nordsjælland -FC København 3-0 (2-0)

Vurdering

FC Nordsjælland: 9

FC København: 2

Kampens spillere

Mathias Jensen, FC Nordsjælland, 8

Robin Olsen, FC København, 6

Dommer: Michael Tykgaard: 4

Det lærte vi

Kan FC Nordsjælland efter årsskiftet overkomme tabet af Emiliano Marcondes, kan det blive Danmarksmester.

Detaljen

Rasmus Falks indskiftning var eneste lyspunkt for FC København. Han har ikke spillet, siden han blev skadet mod Ajax Amsterdam 9. marts.

Kampen var på forhånd en prøve af de store for begge mandskaber.

Selvtilfredshed

På den ene halvdel skulle FC København bevise, at det kan ryste selvtilfredsheden fra sidste sæsons mesterskab, pokaltitel og europæiske succes af sig og rent faktisk tage sig sammen til at ramme topniveauet i den fodboldsæson, som spilles lige nu. Det har nemlig ikke været tilfældet i én af sæsonens hidtidige seks superligakampe.

På den anden halvdel stod Superligaens spillemæssigt mest interessante fodboldhold. FC Nordsjælland spiller i sine gode perioder af kampene så flydende, frit og med god indbyrdes forståelse mellem spillerne, at holdet vender det gamle mundheld, om at hver enkelt spiller gør holdet bedre end summen af de enkelte dele. I Farum er det kollektivets styrke, som gør hver enkelt spiller bedre, end han er. For er spillere som Mathias Jensen, Mads Pedersen og Godsway Donyoh virkelig så gode, som de har set ud til at være i begyndelsen af sæsonen?

Regnede man med at blive modbevist i denne kamp, gik man hjem med en nitte. Centralt dominerede anfører Mathias Jensen med sit gode hoved og fine teknik. Han bandt det hele pænt sammen, og Emiliano Marcondes var dygtig til at finde pladsen mellem FC Københavns forsvar og midtbane. FC Nordsjællands spillestil er ambitiøs og svær at få til at fungere, men det hele foregår så flydende og automatisk, at det virker og denne aften udstillede FC Københavns mangler. Det danske mesterhold kunne simpelthen ikke følge med. Det var et tempo under det, der mødte dem på kunstgræsset i Farum.

Det gav 1-0 føringen efter 27 minutter, da Emiliano Marcondes genialt dæmpede en høj bold med hovedet til Godsway Donyoh, som scorede sit femte sæsonmål på en helflugter. Efter 36 minutter gjorde Marcondes det til 2-0, da han udnyttede, at Nicolai Boilesen gik ned med et skrig i straffesparksfeltet, og med en inderside fik skramlet bolden under målmand Robin Olsens arm. Boilesen kom på benene igen.

Danmarksmester

Det kræver meget, hvis et af Superligaens mindre hold skal ende som dansk mester. Blandt andet at det rammer det helt rigtige tidspunkt i spillernes karrierer, og at FC København befinder sig i en bakkedal. Begge dele er til stede lige nu.

FC København har ikke haft så store problemer siden 2012, da holdet i sæsonen forinden havde nået Champions League-ottendedelsfinalen, og sidste gang Superligaen så et andet hold end FC København spille så hurtigt og inspireret, som FC Nordsjælland gør lige nu, var da AaB blev Danmarksmester i 2014.

Det sker, selv om klubben har solgt nøglespillerne Marcus Ingvartsen, Stanislav Lobotka og Andreas Maxsø i dette transfervindue, og FC Nordsjællands begyndelse på denne sæson burde på den baggrund egentlig ikke kunne lade sig gøre.

Denne aften i Farum var der efter 2-0 føringen på intet tidspunkt tvivl om sejren. Ikke mindst fordi Peter Ankersen modtog et hårdt dømt rødt kort efter 56 minutter. Ankersen tjattede ud efter Mads Pedersen, der netop havde løbet ind i FCK-spilleren, mens bolden var ude af spil. Kampen kunne være endt decideret pinlig for FC København, men Robin Olsen reddede meget. Ernest Asantes cementerede dog sejren med en overlegen, nærmest flabet scoring otte minutter før tid.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her