Superliga

Lyngby snød FCM for sejren

Lyngby snød i overtiden FCM for vigtige point.

Mikkel Rygaard var en af kampens store profiler. Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto

FC Midtjylland måtte søndag nøjes med uafgjort mod Lyngby i det, der længe lignede endnu en FCM-sejr.

Kampen

FC Midtjylland-Lyngby 1-1 (1-0)

Vurdering:

FC Midtjylland: 6

Lyngby: 6

Dommer: Morten Krogh, 6

Kampens spillere:

Gustav Wikheim, FCM, 8

Mikkel Rygaard, Lyngby, 8

Det lærte vi:

Lyngbys Thomas Sørensen udgik med en fibersprænging. Dermed er begge Lyngbys foretrukne midterforsvarer ude. Og holdet har nu indkasseret 19 mål i syv kampe

Detaljen:

De to kreatører Rygaard og Wikheim leverede et utal af gode driblinger, afleveringer og hurtige ryk.

Op til kampen gik spekulationen på, om FC Midtjyllands spillere stadig ville være så påvirkede af torsdagens skuffende Europa League-exit, at det kunne ses på banen. I de første seks minutter var det tilfældet. FCM-spillernes afleveringer var sløsede og Lyngbys pres højt. Selv midtjydernes faste klippe Jakob Poulsen så søvnig ud.

Lyngby fik dog ikke udnyttet den indledende dominans. I stedet blev kampen langt mere lige med banens to kreatører, Lyngbys Mikkel Rygaard og FCMs Gustav Wikheim, i fokus overfor to solide, men ikke prangende forsvarskæder.

Forskellen på de to offensive spilleres dag blev i sidste ende de folk, de havde omkring sig. For mens Rygaard var foranlediget til selv at skyde på mål, hvis ikke en tam Jeppe Kjær skulle forspilde chancerne, så havde Wikheim brandvarme Alexander Sørloth at sigte efter. Efter 35 minutter kastede den kombination et mål af sig, da Sørloth ikke svigtede Wikheims fine indlæg og stødte bolden sikkert i mål.

Resten af kampen blev en fortsat livlig affære med både stolpeskud og en situation, hvor FC Midtjylland følte sig snydt for et mål, da dommeren fløjtede for frispark til Lyngbys målmand Mikkel Andersen.

FCM-boss afviser salg af topscorer

Til sidst begyndte FCM at trille bolden rundt frem for at jage et ekstra mål. Det skulle vise sig dyrt, da indskiftede David Boysen langt inde i overtiden tog et hidsigt løb fremad og overlistede FCMs forsvar med et hovedstødsmål. I det opbyggende spil til målet viste Lyngby den ærgerrighed, som skaffede dem sidste sæsons tredjeplads, men som i denne sæson har manglet for det meste. Selv Jeppe Kjær vågnede i situationen op fra sin skønhedssøvn og sled sig fri for at kunne lægge en afgørende aflevering.

Det uafgjorte resultat gør, at Brøndby nu kan klemme sig op på siden af FC Midtjylland med en sejr senere i dag.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her