Superliga

Spillerforeningen: Hadbeskeder til Superliga-spillere bliver »flere og flere«

Hadbeskeder, som den FC Midtjyllands Tim Sparv mandag offentliggjorde på Twitter, er et stigende problem, fortæller Spillerforeningen.

Mandag offentliggjorde Tim Sparv (th.) en tusselsbesked, som han modtog søndag aften. Foto: Tobias Nicolai

»Laver du nogensinde nogle latterlige dumme tacklinger, så gør jeg dig invalid fra halsen og ned dit fucking kræftsymptom«.

Sådan lød den besked, der søndag aften kl. 23.01 tikkede ind på FC Midtjylland-spilleren Tim Sparvs mobiltelefon.

Tim Sparv valgte mandag at offentliggøre beskeden på sin Twitter-profil med ordene: »Jeg er ikke så populær på sociale medier i dag.«

(Se opslaget nederst i artiklen.)

På trods af Sparvs underspillede reaktion, så er det ikke til at tage fejl af afsenderens voldstrussel.

Ifølge Thomas Lindrup, der er chef for spillerrådgivning i Spillerforeningen, så er antallet af lignende beskeder et stigende problem for professionelle fodboldspillere i Danmark.

»Vi har ingen tal på det, men tilfældene bliver flere og flere,« siger Thomas Lindrup.

»Det er blevet for nemt for folk udefra at sende beskeder med trusler. Det er simpelthen for åndsvagt og hjernedødt. Det hører ingen steder hjemme i hverken sportens verden eller andre steder,« siger Thomas Lindrup.

Tidligere har den nuværende OB-spiller Frederik Tingager også fortalt om sine oplevelser med hadbeskeder, som i en overgang fik ham til at miste lysten til at spille fodbold.

I Spillerforeningen anbefaler de deres medlemmer til at få snakket om de trusler, de modtager, samt at overveje at anmelde afsenderen af hadbeskeder.

»Det er jo trusler, det er jo ikke bare beskeder som, "du er en nar". Det er en god idé at få snakket om det med nogen for at finde ud af, hvad der er op og ned, og hvor meget man skal lægge i sådan en besked,« siger Thomas Lindrup.

»Uanset hvad kan du jo ikke undgå, at du tager lidt af det ind, der står i de hadefulde beskeder. Det er de færreste, der er så kolde, at de bare lader det fise ind af det ene øre og ud af det andet,« siger han.

Selvom Spillerforeningen ikke har et tal på, hvor mange Superliga-spillere, der har modtaget denne form for beskeder, så er antallet ifølge Thomas Lindrup i princippet ligegyldigt.

»Én er én for mange, og det er vigtigt, at vi får sat en stopper for det en gang for alle. Man skal som fodboldspiller ikke gå og frygte for sit liv, fordi der sidder nogle tosser bag en skærm, der ikke kan finde ud af at tænke sig om,« siger Lindrup.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her