Superliga

Randers rejste sig mod skuffende Brøndby

Randers har stadig ikke vundet i denne sæson, og dét kan holdet særligt »takke« angriberne for.

Randers' Mayron George og Brønbys Hjörtur Hermannsson i duel. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto

Det er ubarmhjertigt at befinde sig i en resultatmæssig krise, når man netop har udfordret et af rækkens tophold og haft chancen for at vinde kampen.

Kampfakta

RANDERS FC - BRØNDBY IF 0-0 (0-0)

Vurdering:

  • Randers FC: 6
  • Brøndby IF: 5

Kampens spillere

  • Kasper Enghardt, Randers FC, 7
  • Christian Nørgaard, Brøndby IF, 6
  • Dommer: Morten Krogh, 4

Det lærte vi: Brøndby havde svært ved at holde tempoet på midtbanen, og så går det offensive spil fra at være et festfyrværkeri til at blive letlæseligt.

Detaljen: 21 gange (!) blev der dømt offside, og særligt én af dem så tvivlsom ud, da Brøndby - for en stund - bragte sig foran med 1-0 i første halvleg.

Ikke desto mindre er det dén situation, Randers FC befinder sig i efter søndagens 0-0 kamp hjemme mod Brøndby IF.

For mens udeholdet missede en tidlig mulighed for at toppe rækken, fortsatte Randers den sejrsløse indledning på sæsonen.

Undervejs viste de lyseblåklædte spillere imidlertid tilpas meget mandsmod, til at fansene nu kan svare igen på kollegaernes kække bemærkninger mandag morgen, mens ét væsentligt problem på ny blev udstillet gennem en uskarp tysker.

Brøndby dominerede i sidste weekends derby og sikrede med 1-0 over FCK én af de sejre, der kan få fansene til at svæve mentalt af lykke og begynde at drømme om mesterskab. For at være en reel mesterskabskandidat skal man imidlertid også kunne imponere ude mod Randers, der har fået en horribel sæsonstart med ét point i fire kampe.

Længe var det mest opsigtsvækkende i søndagens kamp imidlertid, at den formsvage Brøndby-angriber Teemu Pukki kunne tøve så længe på en frispilning i dybden, at den tililende Kasper Enghardt nåede at prikke bolden fra ham, mens BIF-træner Alexander Zorniger brølende knyttede sin næve i frustration.

De hårdt kæmpende Randers-spillere blev kun sporadisk overspillet, om end keeper Hannes Halldórsson var tæt på at forårsage både et klodset straffespark og et mål efter hjørnespark, mens angriber Marvin Pouriés ellers notorisk høje selvtillid ville have haft godt af dét mål, han ganske tvivlsomt - ligesom Brøndby kort efter - fik annulleret midtvejs i første halvleg.

Pourie og Randers’ behov for skarphed foran mål har efterhånden udviklet sig på lige så desperat vis som danskernes higen efter sommerdage i løbet af juli og august.

Èt mål har tyskeren scoret, holdets eneste i sæsonen, hvilket har været hovedårsagen til kronjydernes krise.

For det er svært at levere en overraskelse, når man løber de lovende chancer ud over baglinjen eller konstant bliver dømt offside, som det var tilfældet for angrebsduoen Pourie - Mayron George.

Og det bliver endnu mere vanskeligt, når midtbanespilleren Nikola Djurdjic hamrer sig selv ærgerligt på pandebrasken i stedet for at juble efter en stor chance midt i feltet et kvarter før tid.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kommentar: Den 4. marts bliver en skæbnedag for Europa

Merkel har slidt sine partnere ned både ude og hjemme, og resultatet kan blive en simultan politisk krise.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her