*

Superliga

I en time dansede Herning for Jess Thorup

Men efter FCMs føring svandt fra 4-0 til 4-3 forstummede glæden.

DRESLING JENS

FC Midtjyllands Rasmus Nissen satte stort set ikke en fod forkert i den første time af søndagens kamp mod FC Nordsjælland.

Fakta

FC Midtjylland – FC Nordsjælland 4-3 (3-0)

FCM: 7

FCN: 5

Dommer: Michael Johansen, 6

Kampens spillere

Rilwan Hassan, FCM, 8

Mads ”Mini” Pedersen, FCN, 6

Det lærte vi

FC Nordsjællands har problemer med deres primære opgave – at sørge for rene bure. Det viser 11 indkasserede mål i fem kampe tydeligt. Mod FCM viste defensiven dog, at der også er problemer med at sætte spillet i gang på egen hånd. Ofte måtte midtbanefolk søge tilbage og klare opgaven.

Detaljen

Jakob Poulsens dødbolde er en utrolig vigtig facet i FC Midtjyllands spil. Det viste sig atter tydeligt mod FCN, hvor et knivskarpt frispark gav det afgørende tidlige føringsmål. Det er tydeligt, at holdkammeraterne stoler på Poulsens evner med bolden, når de i mange situationer kunne overbefolke området, hvor bolden faldt.

Det var i den time, FCM skabte en 4-0-føring, som de siden kølhalede og fik op igen på den anden side som en noget mindre pragende 4-3-sejr.

Den blonde back lukkede ned for alt, som FCNs flamboyant spillende Godsway Donyoh forsøgte at skabe i højre side, og frem ad banen var Nissen også konstant pressende og jagende med et brag af et mål til 2-0 som beviset herpå.

Men en god time var altså ikke nok, til at Nissen og co. kunne levere det endegyldige bevis på, at denne sæson skal blive anderledes end den foregående for FC Midtjylland. For med en sidste halve time hvor der blev indkasseret tre mål, viste midtjyderne endnu engang, at de ikke behøver mere end én kamp for at vise både de bedste og dårligste sider frem af sig selv.

Al ære og respekt

Det var Rasmus Nissen selv, der satte gang i den sidste halve times blunder, efter først nyindkøbte Zsolt Korscmar, så ham selv og bagefter Paul Onuachu af to omgange ellers havde indhentet føringen på 4-0. 

For efter 66 minutter var det slut med at koncentrere sig fuldt ud, og så kunne Godsway Donyoh snige sig frem til sit tredje sæsonmål.

»Det er mig og Kian Hansen, der skal snakke den af. Enten skal jeg sige noget til ham, eller også skal jeg selv gøre løbet færdigt. Og i princippet gør jeg ingen af delene. Så den tager jeg 100 pct. på min kappe,« sagde Nissen selv efter kampen.

På trods af den sidste halve times fortrædeligheder var det dog først at fremmest glæden over at slå det hidtidige tophold i ligaen, der var fremherskende hos højrebacken:

»Det er ikke godt nok, når vi slukker på den måde. Men man skal også tænke på, hvornår vi slukker – det er, når vi er foran 4-0. Og med al ære og respekt til FC Nordsjælland, så er det sjældent, at man smider en 4-0-sejr. Trods alt.« 

En hurtig svingom

FC Midtjyllands træner Jess Thorup har efterhånden måtte vænne sig til at se vidt forskellige udgaver af sit hold gå på banen fra halvleg til halvleg i denne sæson. Det har allerede været tæt på at sende dem ud af de europæiske kampe, men den endelige straf for udsvingene er aldrig kommet.

I stedet kan træneren nu bryste sig af, at FCM har ni point efter fem kampe i ligaen, er ubesejrede på hjemmebane i sæsonen og altså stadig spiller med i Europa.

Med de fakta i ryggen var han efter kampen også mest tilbøjelig til, som Rasmus Nissen, at være ganske ærgerlig over tre indkasserede mål, men egentlig grundlæggende tilfreds med en sejr grundlagt på en time. En time hvor han endda nåede at blive tiljublet med sangen ”Vi danser hele natten til Jess Thorup.”

»Vi kører dem ud af banen i den første time med fire mål, og det gjorde, at vi følte os sikkert i land og folk begynder at tænke, at vi også har en vigtig europæisk kamp på torsdag,« sagde Thorup efter kampen og fortsatte:

»Det er klart, at vi ikke er tilfredse med at lukke tre mål ind. Men vi skal også huske på, at vi vinder over det suveræne tophold og får tre point med. Det skal vi have lov til at glæde os over.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce
Århus Håndbold tog første stik: »Det er fandeme dejligt«
Sebastian Henneberg glæder sig over, at Århus Håndbold igen er på sejrskurs, mens han samtidig slår fast, at der venter holdet to vigtige kampe inden jul, hvor det kun er sejre, der tæller. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her