Superliga

Brøndby smadrede FCM i genkomsten af Zorniger-bold

Brøndby gav næring til ideen om, at et hold kan true FCK i den nye sæson.

Brøndby IF åbnede deres superligasæson med at klaske FC Midtjylland med 4-0 på Brøndby Stadion. Foto: Jens Dresling

Det tog ikke mere end en lille halvleg. Så havde Brøndby-spillerne vist hinanden og omverdenen, at man er på vej tilbage mod topniveauet efter den nedadgående kurve i slutningen af forrige sæson med flere liganederlag og en tabt pokalfinale. Zorniger-presspilet virkede ikke kun til atter at overmatche en modstander. Brøndby fik også scoret to fine mål i hver halvleg, indledt sæsonen med en 4-0-sejr over en direkte konkurrent og vist sig som tidlig førsteudfordrer til FCK. Ja, der kan sågar stadig være tale om en af sæsonens bedste præstationer, når vi har nået det sene forår næste år.

Fakta

Brøndby - FC Midtjylland 4-0 (2-0)

  • Brøndby: 9
  • FC Midtjylland: 3
  • Dommer: Anders Poulsen, 7

Kampens spillere:

  • Jan Kliment, Brøndby, 8
  • Rasmus Nissen, FC Midtjylland, 5

Det lærte vi:

1. runde af en ny sæson er ikke brugbar i meget andet end for tidlige konklusioner. Når det er understreget, lignede Brøndby et klar bedre hold end FCM i næsten 90 minutter. Kan det niveau holdes bør de blå-gule dermed også være førsteudfordrer til FCK.

Detaljen:

Debutanten Besar Halimi viste, at en overskudsspiller i Mainz godt kan udmærke sig Superligaen, da han foruden en god præstation leverede et flot mål til 3-0.

Kampen mellem Brøndby og FC Midtjylland var med afstand den mest interessante i første runde af den nye superliga-sæson. Det ikke alene på grund af de to holds placeringer som nummer to og tre før sommerpausen. Sund fornuft siger, at det skal være i løbet af det næste kalenderår, hvis enten Brøndby eller FC Midtjylland vil bryde FCK’s dominans. At mulighederne for et mesterskab kun bliver dårligere i løbet af de næste to-tre år i takt med, at Ståle Solbakken bygger et nyt FCK-hold op. Det selvom både Brøndby og FC Midtjylland af flere gange har brugt det evige, men også korrekte, argument, at den økonomiske afstand op til FCK gør guldmedaljer til et mere end svært projekt.

Det skulle man ikke fortælle de gule og blå-klædte på Brøndby Stadion få minutter før sæsonens første spark. Der var islandsk “thunderclap” og alle fremmødte stående i en samlet masse på begge sidetribunerne og Sydsiden.

Troen på drengene fra vestegnens evner blev ikke mindre hos fansene i den første halve time. Allerede efter 11. minutter burde Jan Kliment have bragt hjemmeholdet foran. Men tæt inde under mål headede tjekken bolden op på undersiden af overliggeren. Kliment forbliver en spøjs Brøndby-historie. Hans lejeaftale med de blå-gule udløb med udgangen af juni. Ligesom inden FC Midtjylland-kampen stod Kliment på det tidspunkt noteret for 640 minutters spilletid i Superligaen med kun en enkelt scoring på cv’et. Alligevel valgte Brøndby at forlænge den aftale, sende Gustaf Nilsson på lejeophold i Silkeborg og tilmed starte Kliment foran Kamil Wilczek efter midtugens europæiske kamp mod finske VPS Vaasa. En chance, som Jan Kliment i første omgang ikke så ud til at gribe med den tidlige, store afbrænder. Men det ændrede sig. Med ti minutter til pause headede tjekken på fornemmeste vis en frisparksbold fra Hany Mukhtar i nettet bag Jesper Hansen. Det med en selvsikkerhed, som Kliments statistikker overhovedet ikke berettigede. Den scoring var god i sig selv for Brøndby. Men den kom tilmed efter, at Teemu Pukki allerede havde scoret et kvarter tidligere.

Tæt kamp og stor forskel mellem oprykkerne

Efter Kliments 2-0-scoringen befandt FC Midtjylland sig i en speciel situation. Det havde som en helhed ikke været decideret ringe i første halvleg. Der havde tilmed været halve muligheder for både udligning og reducering efter gode, offensive aktioner af Simon Kroon og et fyrtårn af en nordmand i Alexander Sørloth. Men det nye midterforsvar med Zsolt Korcsmár og unge Kristian Riis havde ganske enkelt ikke vist hverken nok forudseenhed eller duelstyrke ved de to Brøndby-scoringer. Ligesom det på trods af de få, gode stik frem i banen virkede usandsynligt, at FC Midtjylland følte de leverede på samme niveau som ved den flotte udesejr på 4-2 over Ferencvárosi TC. Der manglede en Tim Sparv i topform inde midt på banen, hvor Brøndby-spillerne fra første til sidste fløjt genfandt de karakteriske Zorniger-presspil, som konkurrenterne ellers så ud til at have fået bedre styr på i slutningen af forrige sæson.

Silkeborg-back: Jeg føler mig som en syndebuk

Det blev aldrig tilfælde på noget tidspunkt under den første storkamp i den nye sæson. I stedet leverede debutanten Besar Halimi opgørets flotteste scoring, da han kronede en flot solotur med et skarpt lob, inden Kevin Mensah lukkede til 4-0.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her