*

Superliga

Helsingør kan ende med at spille hjemmekampe i Horsens

Der må kun spilles kamp på banen i Helsingør, hvis den er 'spilbar.'

FC Helsingør rykker op i Superligaen næste sæson - men kan ende med at skulle spille hjemmebanekampe helt i Horsens. Foto: Jens Dresling/POLFOTO

FC Helsingør kan ende med at skulle spille hjemmebanekampe i Horsens - 300 km. fra klubbens eget stadion i Nordsjælland, skriver TV 2 Sport.

Helsingør må nemlig kun spille på deres eget stadion, hvis banen er 'spilbar,' og da Helsingør Stadion ikke har varme i banen, hvilket er et krav til Superligastadioner, er der en risiko for, at der kan komme frost på banen i vintermånederne.

FC Helsingør får dispensation til at bruge hjemmebane

Derfor har FC Helsingør angivet stadion i Horsens som en alternativ hjemmebane, fortæller Helsingørs direktør, Janus Kyhl til TV 2 Sport.

Aftalen blev indgået i »tidernes morgen,« fortæller han.

»Vi skulle angive to reservestadions, og Horsens har en fantastisk flink og sød direktør, Kristian Nielsen, og han sagde: 'Jamen vi kan godt lave en aftale om, at I kan leje vores stadion, hvis I får brug for det.' Så det gjorde vi,« siger Janus Kyhl.

Superligaoprykker mister defensiv krumtap

FC Helsingør har også angivet Right to Dream Park i Farum som det andet reservestadion. Right to Dream Park ligger knap 40 kilometer fra Helsingør Stadion.

Ender Helsingørs fans med at skulle en tur til Horsens for at se hjemmebanekamp, har Janus Kyhl allerede lagt en plan.

»Så må vi lave en sponsoraftale med Storebæltsbroen,« siger han.

Hvis banen er spilbar, må klubben gerne benytte sit eget stadion, selv om der kun er plads til knap 4.500 tilskuere. Det er ellers et krav for Superligaklubber, at der skal være plads til 10.000 tilskuere, men FC Helsingør har fået dispensation fra Divisonsforeningen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

Sherlock Holmes’ danske mareridt

Verdens største detektiv klarede de fleste opgaver med bravour – men i Danmark måtte han, eller rettere hans skaber, Arthur Conan Doyle, give op over for folk, der udnyttede ham.
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her