*

Superliga

AGF gjorde arbejdet færdigt efter et hektisk forår

Med 1-0 over Viborg er AGF fortsat i Superligaen efter sammenbidt indsats.

Morten "Duncan" Rasmussen har scoret til 1-0 for AGF mod Viborg. Foto: Gregers Tycho

Med 2-2 i Viborg i den første af de to dueller om at undgå yderligere nervepirrende kampe havde AGF et særdeles godt udgangspunkt inden søndagens kamp, og det havde 17.462 tilskuere luret. De ville på stadion, ville de, og de fik en forløsning, hvis de holdt med AGF.

For med 1-0 over Viborg er AGf sikker på at spille i Superligaen næste sæson.

AGF-Viborg 1-0

Mål: 1-0 Morten ”Duncan” Rasmussen (11.)

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen

Tilskuere: 17.462

AGF indledte hidsigt og skabte to store chancer i de første minutter. Først traf Elmar Bjarnason stolpen, efter at Martin Spelmanns skud var blevet blokeret og kort efter fik Spelmann igen muligheden, da anfører Morten ”Duncan” Rasmussen headede ham fri midt for mål.

Før kampen fik Morten ”Duncan” Rasmussen en buket for at markere, at han har scoret 140 Superligamål. Efter 11 minutter faldt nummer 141, da han satte knopperne på et fladt skud fra Dino Mikanovic, så bolden snød Viborg-målmand Walter Viitala.

AGF har i foråret haft voldsomme problemer med skadede forsvarsspillere, og ganske symptomatisk gik Jesper Juelsgård, som har været en af de bedste i den seneste periode, i stykker. I stedet gled Niklas Backman ind som makker til Thomas Juel-Nielsen.

Tidlig udskiftning

Kort ind i kampen måtte AGF foretage den første udskiftning, da angriberen Kasper Junker tilsyneladende fik en fiberskade, i hans sted spillede Mustapha Bundu.

AGF-træner: Vi har vist stærk kollektiv moral

Også Viborg havde mandefald. Jeppe Curth hamrede ind i AGF’s Niklas Backman, og så blev Viborg-angriberen løftet ud af tililende samaritter. 19 minutter spillet, så var den kamp ligesom i gang, og den fortsatte halvlegen ud i et hæsblæsende tempo.

Viborg meldte sig ind midt i første halvleg, da Søren Frederiksen driblede sig fri på kanten af feltet for at sparke over, senere måtte Aleksandar Jovanovic hive en refleks frem, da Jung-Bin Park havde sneget tæt ind foran mål.

Sekunder før pausefløjtet kunne Thomas Juel-Nielsen have øget til 2-0, da bolden pludselig lå for hans fødder efter et hjørnespark, men kuglen trillede forbi mål.

Aggressive typer som Mustafa Amini og Martin Spelmann var over alt i første halvleg, hvor Amini to gange måtte bremses ulovligt på vej frem ad banen, mens Martin Spelmann som sædvanlig gik ind i alle dueller, også efter at dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen havde fløjtet frispark.

Tacklingen på Jonas Thorsen fik Viborg-anfører Jonas Kamper op i den røde felt, men episoden blev dysset ned af dommeren, som tillod spillerne at gå til den i nærkampene. AGF havde størst problemer, når de små Viborg-spillere som Jung-Bin Park, Serge Deble og Alexander Jakobsen fik mulighed for at trille bolden rundt i nærheden af feltet.

Fra starten af anden halvleg satsede Viborg yderligere offensivt ved at sætte eks-AGF’er Osama Akharraz ind. Det betød samtidig, at en af Viborgs mest toneangivende offensive spillere, Søren Frederiksen, blev kostet ned som venstre back.

Viborg kom bedst ud efter pausen, men efter et kvarter fik AGF på ny fat i bolden og truet Viborgs mål. Først prikkede Martin Spelmann bolden forbi fjerneste stolpe efter en stikning fra Dino Mikanovic og kort efter sparkede Elmar Bjarnason på mål fra distancen.

Viborgs største mulighed faldt ned foran Osama Akharraz, der fra få meters afstand dirigerede bolden uden om mål med venstrebenet.

Mens AGF kan gå på ferie, skal Viborg en tur forbi Helsingør onsdag aften i endnu en gyser.

Viborgs sæson afgøres mod Helsingør

Karakterbog

AGF’s spillere bedømt i kampen mod Viborg:

Aleksandar Jovanovic 7

 • Trak et par afgørrende redninger frem. Sikker i luften. Fik et gult kort for at bruge lidt for god tid ved et målsparkt. Men hvad pokker.

Dino Mikanovic 10

 • Oplæg til 1-0, flere gode løb langs kanten og aggressivt back-spil. Holdt Jung-Bin Park ude af kampen efter pausen.

Thomas Juel-Nielsen 7

 • Havde lidt besvær med de små Viborg-angribere, men gik flot ind i duellerne og spillede simpelt. Kunne have øget til 2-0 kort før pausen.

Niklas Backman 7

 • Så lidt rusten ud under pres, men sørgede i det store og hele for at spille sikkert i forvaret.

Jens Stage 7

 • Glimrende kamp af den unge back, der næsten ligner en permanent løsning i forsvaret, selv om han egentlig er midtbanespiller.

Martin Spelmann 7

 • Spænede rundt i et massivt og pågående pres på modstandere. Indledte med to store muligheder i løbet af to minutter og var også tæt på efter pausen.

Mustafa Amini 10

 • Stærk indsats af australieren, der vandt de fleste af duellerne og havde godt drev i bolden.

Björn Daniel Sverrisson 10

 • Klogt spil af islændingen, som stort set ikke kiksede en pasning. Han sørgede hele tiden for at spille bolden sikkert rundt og turde også selv sparke udefra. Dagens bedste AGF’er.

Elmar Bjarnason 7

 • Islændingen gjorde sig ofte spilbar på kanten, der kom flere fine aktioner fra hans arbejdssomme fødder. Havde sin private slåskamp med Alexander Jakobsen.

Kasper Junker UB

 • Udgik skadet efter få minutter.

Morten ”Duncan” Rasmussen 7

 • Viste sin tæft for at score, da han rettede Mikanovics skud af. Fik en scoring underkendt for off-side.

Mustapha Bundu 02

 • Blev smidt ind i stedet for Junker. God energi, men knap så heldig med bolden, og han blev skiftet ud igen med Stephan Petersen.

Stephan Petersen UB

Danny Olsen UF

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
AGF
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her