*

Superliga

Topscorer-Ingvartsen slog skår i Kahlenberg-afsked

Brøndbys 10 mand tabte 1-2 til FC Nordsjælland i Thomas Kahlenbergs afskedskamp.

Brøndbys Thomas Kahlenberg går på banen til karrierens sidste kamp. Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto

Brøndbys nederlag på 1-2 til FC Nordsjælland blev ikke bare sæsonens sidste kamp, men også anfører Thomas Kahlenbergs sidste kamp i en lang karriere.

15 år efter han fik sin debut for Brøndby spillede han sin sidste kamp i karrieren. For første gang i mere end et år fra start.

Brøndby IF- FC Nordsjælland: 1-2 (1-0)

Vurdering:

Brøndby IF havde nok ønsket at sætte et flot punktum på både en fin sæson og Kahlenbergs karriere. Sådan blev det dog ikke. Nordsjælland-udnyttede overtallet og kunne have vundet større, men slutter med sejren sæsonen som nummer fem.

  • Brøndby IF: 4
  • FC Nordsjælland: 7

Kampens spillere:

  • Johan Larsson, Brøndby IF, 4
  • Mathias Rasmussen, FC Nordsjælland, 7
  • Dommer: Lars Christoffersen, 4
Kampen betød også et farvel til  Lebogang Phiri, Frederik Holst og Rudolph Austin.

Selvom Brøndby havde sikret sig sølvmedaljerne, og FC Nordsjælland med sikkerhed enten blev nummer fem eller seks, var der fortsat lidt spænding om topscorertitlen.

Nordsjællands Marcus Ingvartsen førte inden kampen det regnskab med tre mål ned til Brøndbys Teemu Pukki.

FC Nordsjælland havde sat flere af stamspillerne på bænken, heriblandt netop Marcus Ingvartsen.

Det kunne ses i forsvaret, hvor en misforståelse mellem Andreas Skovgaard og Mads Pedersen i Nordsjællands forsvar udmøntede sig i et mål af Teemu Pukki efter bare ni minutter.

Kort efter så Brøndbys Hjörtur Hermanson rødt, efter han lavede en ulovlig nødbremse, og så begyndte Hjulmands tropper ellers at presse på.

FC Nordsjælland fik en stor dobbeltchance efter en lille halv time, men Frederik Rønnow reddede for Brøndby.

Pukki kunne med lidt held have bragt Brøndby på 2-0 efter en god bold fra Holst i første halvleg. Det gjorde han ikke, men så begyndte Superligaens topscorer Marcus Ingvartsen ellers at varme op.

Marcus Ingvartsen blev skiftet ind fra anden halvlegs start og han skulle bare bruge ni minutter på banen på at bringe FC Nordsjælland på 1-1. Køligt rundede han Frederik Rønnow og sparkede bolden i et tomt mål.

Få minutter senere vendte Mathias Rasmussen kampen på hovedet, da han gjorde det til 2-1 til FC Nordsjælland.

Ingvartsen kunne også have gjort det til 3-1 efter en god bold fra Mathias Rasmussen med et kvarter igen, men det blev ved de 2-1, trods flere store chancer til Nordsjællands Asante.

Thomas Kahlenberg forlod banen i anden halvleg til  stående klapsalver fra hele Brøndby Stadion. Og netop afskeden med Kahlenberg er nok det, de blågule vil huske kampen for.

For med en andenplads, en pokalfinale og en økonomi på vej opad, glemmer Brøndby nok hurtigt, at de sluttede sæsonen af med fem nederlag.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her