*

Superliga

Kæmpe nedtur i Herning: FC Midtjylland tabte medaljer til oprykker

Lyngby fortsatte med at overraske, da oprykkerne vandt bronzefinalen, FC Midtjylland skulle vinde.

Foto: Ernst van Norde/Polfoto

Skyerne var trukket ind over MCH Arena, blæsten var taget til i styrke, og det flotte solskinsvejr, som havde prydet Herning det meste af dagen, var langt borte, da bronzekampen mellem FC Midtjylland og Lyngby blev fløjtet op søndag eftermiddag.

FC Midtjylland skulle vinde, hvis Jess Thorups tropper skulle erobre tredjepladsen på målstregen fra netop Lyngby, der inden opgøret førte med et enkelt point.

Men kampen blev akkurat lige så dyster for FC Midtjylland, som vejret var det, da oprykkerne fra Lyngby fortsatte med at overraske og vandt kampen 3-0.

FC Midtjylland begyndte ellers kampen bedst, hvor især højrebacken Rasmus Nissens indlæg mod tårnhøje Paul Onuachu gang på gang blev farlige.

Men selvom FC Midtjylland-topscoreren flere gang var tæt på, blev storspillende Jesper Hansen i Lyngby-målet vinder af den duel.

Lyngby var så afgjort ikke kommet til Herning for at forsøge at forsvare sig til en bronzemedalje og Europa League-plads. Godt nok havde sjællænderne ikke en afslutning i kampens første 30 minutter, men oprykkerne forsøgte hver gang, bolden var på deres fødder, at komme fremad banen.

Bror Blume, en af Lyngbys bedste spillere søndag, blev spillet fri i 34. minut i venstre side af feltet og herfra gjorde han det køligt til 1-0.

FC Midtjylland spillede egentlig offensivt en fin kamp, hvor midtjyderne konstant blev farlige, men skarpheden manglede til sidst i mange situationer. Omvendt havde midtjyderne defensivt en mindre god kamp.

Bl.a. da Rasmus Nicolaisen klodset gav en friløber til Lyngbys Kim Ojo, der dog ganske miserabelt misbrugte chancen. Men også da Mikkel Rygaard i det 46. minut alt for let kom ind i midtjydernes felt og gjorde det til 2-0.

2. halvleg var et langt tryk mod Jesper Hansen og Lyngby-målet. FC Midtjylland pumpede bolde i feltet og primært efter Paul Onuachu, naturligvis. Denne havde dog heller ikke heldet med sig i anden halvleg, hvor han efter 60 minutters spil så stolpen afvise hans forsøg.

Tættere på kom FC Midtjylland ikke, og så kunne indskiftede Jeppe Kjær på en kontra i 76. minut afgøre det til 3-0. Jeppe Kjær nåede sågar også at markere sig med en udvisning seks minutter senere, da han slog efter Kristian Riis.

Derfor må midtjyderne for første gang i fire år slutte sæsonen uden medaljer. Det er dog stadig muligt for FC Midtjylland at spille sig Europa League. FC Midtjylland spiller nemlig om en plads til Europa League-kvalifikationen mod vinderen af mandagskampen mellem Randers FC og OB.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her