Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Superliga

Esbjerg rykker ud af Superligaen efter nederlag til Horsens

Efter et 2-3-nederlag i Horsens er Esbjerg fB nu rykket ud af Superligaen.

Det var nogle frustrerede og skuffede Esbjerg-fans, der efter slutfløjt skulle pakke det medbragte banner sammen ovre i udeholdets fanafsnit.

’Overlevelse!!!,’, stod der på banneret med store versaler, og det illustrerede tydeligt de bristede drømme hos vestjyderne. For det var overlevelse i Superligaen, der var på spil søndag eftermiddag, og efter nederlaget på 2-3 til AC Horsens, rykker Esbjerg nu ud af Superligaen og har udsigt til en usikker fremtid i landets næstbedste række. Modsat har AC Horsens med den samlede sejr nu sikret sig en ny mulighed for at forlænge opholdet i Superligaen med endnu en sæson. I begyndelsen af juni skal Horsens møde Vendsyssel FF over to kampe om en plads.

AC Horsens – Esbjerg fB 3-2
  • Esbjerg fB: 2
  • AC Horsens: 4

Kampens spillere:

  • Kjartan Finnbogason, AC Horsens: 7
  • Victor Palsson, Esbjerg fB: 4
  • Dommer: Jakob Kehlet,  10

Analyse:

Esbjerg startede bedst med fine angreb og gode muligheder i kampens indledning, men AC Horsens’ dødbolde var en evig trussel og en konstant fare for vestjyderne. Når Horsens var foran, kunne Bo Henriksens mandskab leve på kontra og hårdt duelspil, og Esbjerg havde i store perioder svært ved at bryde gennem defensiven.

Kampens nerve og store betydning var tydelig i begyndelsen af søndagens kamp mellem  Horsens og Esbjerg. Ingen af holdene ønskede at blotte sig, og der blev gået til den i duellerne. Efter 1-1 i første kamp i Esbjerg, kunne AC Horsens nøjes med 0-0 og dermed undgå det samlede nederlag. Derfor var det Esbjerg, der forsøgte at spille sig frem til målchancer og var mest nærgående, mens Horsens var mere passive ud fra en stærk defensiv organisation. Bo Henriksens tropper lurede på kontrastød og dødbolde, hvor holdet pr. definition er meget grundige og farlige for modstanderholdene.

Det var netop en af disse standardsituationer, som gik forud for AC Horsens’ 1-0-mål. Et indkast blev forsøgt bugseret væk af Esbjergs Anders Dreyer, men hans hovedstød sendte bolden tæt ind under eget mål, hvor Horsens-spilleren Lasse Kryger moslede bolden i nettet.

Føringen holdt dog ikke længe, idet Esbjerg udlignede få minutter senere på et hovedstødsmål af Jakob Lungi Sørensen kort inden pausen.

Havde 1-1-stillingen holdt til slut, skulle de to hold i forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence, men det potentielle drama blev fejet af bordet ved Kjartan Finnbogassons 2-1-scoring bare to minutter inde i anden halvleg. Scoringen gav Horsens et stort rygstød, og Esbjerg var under pres i de følgende minutter, selvom det egentlig var udeholdet, der skulle frem på banen og jagte en udligning.

Tiden tikkede til AC Horsens’ fordel, og som kampen skred frem, stillede hjemmeholdet sig længere tilbage på banen og afventede Esbjergs angreb. Vestjyderne havde imidlertid svært ved at komme frem til store chancer, og udeholdet kom nærmere nedrykning i takt med, at slutfløjtet nærmede sig.

Esbjerg-træner er i tvivl om fremtiden efter nedrykning

Esbjerg-spillerne begyndte at virke frustrerede og desperate, og da Giorgos Katsikas begik straffespark i 72. minut, blev skæbnen reelt besejlet for udeholdet. AC Horsens’ Kjartan Finnbogason scorede til

3-1 fra 11-meter-pletten, og selvom Esbjerg forsøgte at indhente føringen i slutfasen, lykkedes det ikke.

Horsens forsvarede sig godt, og Esbjergs anstrengelser forblev forgæves - trods 2-3-målet til allersidst. Udvisningen til Esbjergs Konstantin Tsimikas i 85. minut blev det symbolske punktum for en frustrerende eftermiddag for vestjyderne, og nu venter en tur i næstbedste række for Esbjerg fB efter en skuffende sæson med en skuffende afslutning.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her