*

Superliga

Lyngby kan skimte Europa

Oprykkerne fra Lyngby kravlede med en 2-0 sejr over Sønderjyske op på en foreløbig tredjeplads i Superligaen.

Der var fart over Lyngbys spil i særligt 2. halvleg, og det endte også med en sejr til sjællænderne. Foto: Jens Dresling

FCK og Brøndby har for længst sat sig guld og sølv, men der er der fortsat åben kamp om bronzen. Og den kamp er Lyngbys oprykkere helt inde i, efter at forstadsklubben søndag vandt 2-0 over Sønderjyske.

Med sejren kravler Lyngby op på en foreløbig tredjeplads med 46 point. FC Midtjylland kan dog tilbageerobre tredjepladsen i aftenens kamp mod Brøndby. Sønderjyske forbliver på sjettepladsen med 40 point.

Fakta

Lyngby - Sønderjyske

Lyngby: 7

Sønderjyske: 4

Kampens spillere:

Bror Blume, Lyngby, 10.

Lukas Fernandes, Sønderjyske, 7.

Dommer: Sandi Putros, 7.

Oprykkerne fra Lyngby BK leverede noget nær en sensation, da det lykkedes at kæmpe sig helt frem til mesterskabsspillet. Her har David Nielsens mandskab dog ikke haft samme succes som i grundspillet, og det er bemærkelsesværdigt, at oprykkernes stærke defensiv er begyndt at slå revner. Senest indkasserede de kongeblå tre mål i Parken i anden halvleg, efter at forsvarsgeneralen Mathias Tauber blev skadet og måtte udgå.

Sønderjyske henter ungdomslandsholdsspiller i Heerenveen

Det var også gæsterne fra Sønderjyske, der sad på det meste i matchens åbning. I den periode havde holdet fra Haderslev succes med sit høje genpres. Siden fik hjemmeholdet Lyngby bedre fat, og David Nielsens udvalgte formåede i resten af halvlegen at etablere det største pres. Men begge manglede skarphed i såvel afleveringer som afslutninger.

Den lidet underholdende affære synliggjorde, at begge hold ofte har det sværest i de kampe, hvor de skal skabe spillet. Største chance før pausen tilfaldt gæsternes Johan Absalonsen, som Mikael Uhre spillede helt fri i dybden. I situationen havde Sønderjyske let ved at kombinerer sig igennem Lyngbys defensiv, som så ud til at lide ved savnet af anfører Mathias Tauber.

Men David Nielsen havde tilsyneladende bedst held med sine dessiner i pausen. I hvert fald kom Lyngby ud med en helt ny attitude, og pludselig sad de på det hele. Derfor var det også helt fortjent, da Jeppe Brandrup bragte hjemmeholdet foran ti minutter inde i anden halvleg.

Efter et fint pres sendte Bror Blume bolden ud til Brandrup på højre kant. Hans resolutte spark sejlede op i krogen via stolpen. Et flot mål, selv om man kan sagtens mistænke Brandrup for at skuddet var tænkt som et indlæg. Men det hele tæller.  

Sønderjyskes vicemestre har underpræsteret i mesterskabsspillet, hvor det kun er blevet til et point i fem kampe. Det ene point blev vundet i kamp med et reservespækket Brøndby-hold i forrige weekend. Søndag havde sønderjyderne igen vanskeligt ved at få spillet til at flyde.

Sønderjyske henter femdobbelt dansk mester hjem

Med 10 minutter igen lukkede Kim Ojo opgøret. Nigerianeren i størrelse XL udnyttede sin fysik, da han ved bageste stolpe nåede frem til endnu et fornemt indlæg fra Blume på kanten. I dén situation blev Sønderjyske-forsvaret for en gangs skyld fanget i at sove i timen.

Med søndagens sejr gjorde Lyngby rent bord mod Sønderjyske, som Lyngby har slået i alle fire opgør i denne sæson. Det var 13. gang i sæsonen, at oprykkerne gik fra banen uden at lukke mål ind.
 

Min vurdering:

Kampen var specielt i første halvleg et bevis på, hvad der sker, når to hold med en stram organisation som spidskompetence møder hinanden. Ikke videre underholdende med usammenhængende spil. I anden halvleg var der mere fart over særligt Lyngbys spil, hvilket sikrede sejren på 2-0.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her